Домашній збитень з апельсином
Домашній збитень з апельсином, приготований з додаванням обліпихи – це справжня вітамінна бомба», яка крім корисних властивостей, приємно здивує вас своїм яскравим і насиченим смаком. І все це, незважаючи на елементарний процес приготування і доступні компоненти.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 5-10 хв.
Порції – 5-6.
Склад:
- Вода – 1,3 л.
- Обліпиха – 80 гр.
- Апельсини – 2 шт.
- Мед – 150 гр.
- Корінь імбиру – 40 гр.
- Кориця в паличках – 2 шт.
- Гвоздика – 5 бутонів.
Процес приготування:
Крок 1. Обліпиху пересипаємо в сотейник і заливаємо водою (300 мл).
Крок 2. Проварюємо складу на мінімальному нагріві 15 хвилин, обов’язково видаляючи пінку. Після ягоди відокремлюємо від відвару і перетираємо через сито, прямо над жароміцної посудом.
Крок 3. В окремій каструлі об’єднуємо апельсини, нарізані кільцями, палички кориці, мед (залишаємо 1-2 столових ложки) і спеції.
Крок 4. Заливаємо компонентами залишилася водою і доводимо до кипіння, проварюємо під нещільно закритою кришкою 10 хвилин. Відвар проціджуємо.
Крок 5. Змішуємо дві рідини, доповнивши залишками меду – перемішуємо і знімаємо пробу!












