Збитень – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Домашній збитень з апельсином

Домашній збитень з апельсином, приготований з додаванням обліпихи – це справжня вітамінна бомба», яка крім корисних властивостей, приємно здивує вас своїм яскравим і насиченим смаком. І все це, незважаючи на елементарний процес приготування і доступні компоненти.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5-10 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

  • Вода – 1,3 л.
  • Обліпиха – 80 гр.
  • Апельсини – 2 шт.
  • Мед – 150 гр.
  • Корінь імбиру – 40 гр.
  • Кориця в паличках – 2 шт.
  • Гвоздика – 5 бутонів.

Процес приготування:

Крок 1. Обліпиху пересипаємо в сотейник і заливаємо водою (300 мл).

Крок 2. Проварюємо складу на мінімальному нагріві 15 хвилин, обов’язково видаляючи пінку. Після ягоди відокремлюємо від відвару і перетираємо через сито, прямо над жароміцної посудом.

Крок 3. В окремій каструлі об’єднуємо апельсини, нарізані кільцями, палички кориці, мед (залишаємо 1-2 столових ложки) і спеції.

Крок 4. Заливаємо компонентами залишилася водою і доводимо до кипіння, проварюємо під нещільно закритою кришкою 10 хвилин. Відвар проціджуємо.

Крок 5. Змішуємо дві рідини, доповнивши залишками меду – перемішуємо і знімаємо пробу!