Збитень – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Староруський збитень з травами

Староруський збитень з травами – це корисний вітамінний напій, який припаде до смаку всім тим, хто любить вживати в їжу виключно натуральні продукти. Для приготування нам будуть потрібні наступні складові: імбир, шипшина, липа, ромашка та інші добавки.

Час готування – 2 ч. 5 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Вода – 1 л
  • апельсинові Кірки – 5 гр.
  • Імбир свіжий – 10 гр.
  • Липа сушена – 1 ст. л.
  • Плоди шипшини – 5-7 шт.
  • Ромашка – 1 ст. л.
  • Кориця в паличках – 1 шт.
  • Гвоздика – 3 бутона.
  • Меліса сушена – за смаком.
  • Мед – 10 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ставимо каструлю з водою на вогонь і тим часом готуємо в чаші трави: насипаємо липу, ромашку і мелісу.

Крок 2. Слідом закидаємо розламані плоди шипшини.

Крок 3. Сухі апельсинові скоринки і очищений, а також нарізаний імбир.

Крок 4. Також не забуваємо про гвоздику і ароматну корицю.

Крок 5. У киплячу воду підсипаємо асорті з прянощів і трав, кип’ятимо і наполягаємо під кришкою або в щільно закритому термосі 120 хвилин.

Крок 6. Насичений напій проціджують і доповнюємо медом – приступаємо до дегустації!