Журавлинний збитень в домашніх умовах
Журавлинний збитень в домашніх умовах – це простий і швидкий спосіб зігріти себе холодним ввечері, замінивши такою корисною альтернативою солодкі чаї з цукром або міцну каву. Завдяки використанню ягід, напій насичується неймовірним смаком з ноткою кислинки.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Вода – 4 л
 - Журавлина заморожена – 500 гр.
 - Мед – 8 ст. л.
 - Цукор-пісок – 8 ст. л.
 - Гвоздика – 5 бутонів.
 - Паличка кориці – 1 шт.
 - Кардамон – 3 шт.
 
Процес приготування:
Крок 1. Ягоди ретельно перебираємо і промиваємо під струменем води. Паралельно в каструлі доводимо до кипіння чотири літри води.
Крок 2. Закидаємо журавлину в окріп і варимо протягом 5 хвилин. Відкидаємо на сито і обов’язково зберігаємо відвар.
Крок 3. Покласти ягоди в друшляку над посудом з відваром і розминаємо в пюре.
Крок 4. Склад ставимо на конфорку і тушкуємо на мінімальному полум’я 20 хвилин. Потім додаємо кардамон, корицю і гвоздику. Кладемо мед.
Крок 5. Знімаємо пробу, і якщо солодощі не вистачає, то підсипаємо цукровий пісок – перемішуємо.
Крок 6. Проціджуємо, розливаємо по чашках і насолоджуємося!












