Горбуша, тушкована в томатному соусі
Горбуша, тушкована в томатному соусі – ніжне блюдо, яке не обтяжить вас і підкорить назавжди. М’яка текстура риби чудово зберігає форму і не розвалюється. А апетитна соус чудово підходить до улюблених гарнірів.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Горбуша – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Соус томатний – 2 ст. л.
- Вода тепла – 1 склянка
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте складові для соковитою ошатною горбуші. Моркву вимити від бруду, поскрябайте ножем або почистіть овочечисткою. Цибулину звільніть від лушпиння. Рибу облийте водою під краном і вмочіть серветками. Очистіть від кісток і шкірки.
Крок 2. Філе горбуші розділіть на зручні шматочки, складіть в миску. Приправте улюбленими прянощами. У мене, як завжди – сіль і перець. Приправи втріть масажними рухами і відставте в сторону, поки будете займатися овочами.
Крок 3. Почищену моркву наріжте тонкими напівкружечками і пасеруйте на маслі на розігрітій сковорідці.
Крок 4. Цибулину наріжте, як вам подобається. Додайте до морквині.
Крок 5. Пасеруйте до м’якого стану.
Крок 6. По овочевій подушці розподіліть рибні шматочки.
Крок 7. Залийте приготовленим соусом з майонезу, води та томатного соусу. Заливка повинна покривати рибу.
Крок 8. Готуйте під кришкою 20 хвилин. Прикрасьте улюбленої зеленню.
Крок 9. Акуратно перекладіть на блюдо. Кличте гостей до столу. Їжте з насолодою.