Картопля в мультиварці – 10 смачних рецептів

Картопля в мультиварці – що може бути простіше. Вам не потрібно повністю включатися в процес приготування і кожні 5 хвилин ворочати картоплю, щоб нічого не підгоріло. Всю основну роботу розумна кухонна техніка зробить за вас. Ви просто й швидко отримаєте легке основна страва з картоплі або чудовий гарнір до м’яса, риби або птиці. У статті підібрано 10 відмінних рецептів картоплі в мультиварці на будь-який смак.

Тушкована картопля в мультиварці Редмонд

Тушкована картопля в мультиварці Редмонд виходить нітрохи не гірше, ніж спекотне, приготоване в справжній російській печі. Цей рецепт може стати варіантом на кожен день. М’ясо виходить м’яким, а картопля розсипчастим і ароматним.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Картопля 15 шт.
  • Свиняча вирізка ½ кг
  • Масло рослинне 35 мл
  • Морква 1 шт.
  • Масло вершкове 60 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Спеції для м’яса, за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Овочі очистіть, помийте під прохолодною проточною водою. Моркву натріть на крупній тертці, а головку ріпчастої цибулі наріжте кубиками.
  2. Свинячу вирізку обмийте холодною водою, промокніть від рідини паперовими рушниками. Потім покладіть м’ясо на обробну дошку і наріжте кубиками. М’ясо посоліть, і приправте, перемішайте.
  3. Увімкніть мультиварку Редмонд, виберіть режим «Випічка», встановіть таймер на 20 хвилин. Влийте в чашу соняшникову олію.
  4. Коли олія нагріється, викладіть в чашу підготовлені овочі та свинина. Смажте продукти, періодично помішуючи лопаткою.
  5. Очищену картоплю наріжте брусками. Через 20 хвилин відправте його в чашу мультиварки до вже підсмаженим до того часу м’яса та овочів.
  6. Додайте до овочів шматочок вершкового масла, закрийте кришку мультиварки та встановіть таймер на 55 хвилин.
  7. Через 15 хвилин від початку гасіння додайте сіль за смаком і перемішайте блюдо. Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки, покладіть тушковану картоплю з м’ясом по тарілках і подавайте на обід або вечерю. Приємного апетиту!

Смажена картопля в мультиварці

Смажена картопля в мультиварці – одне з найпростіших страв, які легко може приготувати будь-яка господиня. Якщо ви ніколи не пробували смажити її в мультиварці, для початку пропонуємо вам спробувати класичний варіант приготування цієї страви за допомогою техніки.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1-2.

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Олія соняшникова без запаху – скільки буде потрібно.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очистити, добре вимити проточною водою.

Крок 2. Очищену картоплю наріжте брусками. Залийте його холодною водою, щоб картопля не потемніла.

Крок 3. У чашу мультиварки влийте достатню кількість рослинного масла. Активуйте режим «Смаження» і прогрійте масло.

Крок 4. Потім відкиньте нарізану картоплю на друшляк і, коли стече рідина, викладіть його в чашу на розпечене масло. Закрийте каструлю і готуйте протягом 3-5 хвилин. При такому способі смаження на картоплі утворюється рум’яна хрустка скориночка.

Крок 5. Після цього відкрийте кришку і кількома рухами перемішайте картоплю. Закройке кришку і залиште його ще на 5 хвилин.

Крок 6. Повторіть цей процес ще раз. Перед наступним помішуванням посоліть картоплю. Смажену картоплю в мультиварці виходить дуже смачним з хрусткою скоринкою. Приємного апетиту!

Картопля з грибами в мультиварці

Картопля з грибами в мультиварці – неймовірне ароматне блюдо з простого набору продуктів. Його можна включати в пісне і вегетаріанське меню. Мультиварка ідеально тримає високу температуру всередині чаші, тому картопля відмінно пропікається, а гриби охоче діляться своїм ароматом.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Картопля – 0,6 кг
  • Маслюки – 0,4 кг
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло рослинне без запаху – 70 мл
  • Сіль поварена – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очистіть і добре помийте. Потім наріжте бульби брусками.

Крок 2. Нарізану картоплю викладіть в суху чашу мультиварки.

Крок 3. Полийте картоплю олією. Часникові зубчики очистіть від лушпиння, пропустіть їх через прес. Отриману кашку додайте в чашу до картоплі.

Крок 4. Активуйте в меню мультиварки режим «Смаження» на півгодини. Картопля готується довше грибів, тому його необхідно обсмажити окремо.

Крок 5. Маслюки необхідно попередньо відварити, печериці ж можна нарізати і відразу додати до картоплі.

Крок 6. Додайте гриби до картоплі і готуйте страву в режимі «Смаження» ще 20-30 хвилин. Наприкінці посоліть страву за смаком, також при бажанні можна додати спеції.

Крок 7. Після звукового сигналу відкрийте мультиварку і розкладіть картопля з грибами по порціях. Дуже смачно є таке блюдо зі сметаною. Приємного апетиту!

Картопля з куркою, приготована в мультиварці

Картопля з куркою, приготована в мультиварці, може забезпечити вам смачний і ситний вечеря. Для рецепту можна брати будь-які частини тушки: філе, стегнові частини або крильця. Готується страва досить просто і швидко, тим більше, коли на допомогу вам приходить мультиварка.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Гомілки курячі – 6 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка солодка мелена – за смаком.
  • Масло рослинне без запаху – 40 мл
  • Часник сушений мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожені курячі гомілки обмийте проточною водою і просушіть паперовими серветками.

Крок 2. Картоплю очистіть за допомогою овочечистки, промийте під краном і наріжте кубиками. Спочатку трохи обсмажте курку в режимі «Смаження». Для цього змастіть чашу рослинним маслом, увімкніть режим «Смаження» і встановіть таймер на 20 хвилин.

Крок 3. Курячі гомілки натріть сіллю і меленими спеціями. Викладіть м’ясо в чашу, смажте під кришкою 10 хвилин, потім переверніть і готуйте ще 10 хвилин.

Крок 4. Після цього додайте в чашу нарізану картоплю. Закрийте каструлю і готуйте 25 хвилин в режимі «Смаження».

Крок 5. Через 10 хвилин від початку програми акуратно перемішайте вміст чаші.

Крок 6. За 5 хвилин до готовності посоліть за смаком картопля. Картопля з куркою в мультиварці – універсальне блюдо для обіду або вечері. Доповнити його можна домашніми соліннями або салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!

Картопля фрі в мультиварці

Картопля фрі в мультиварці легке рішення для гарніру до м’яса або риби. Картопелька виходить хрустким зовні і м’якою всередині. Маючи мультиварку, вам не потрібно плита чи фритюрниця. Готувати картоплю фрі можна в режимах «Смаження», «Випічка» або «Мультиповар».

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Картопля великий – 3 шт.
  • Масло рослинне – 1000 мл
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Соус томатний – для подачі.
  • Лимон – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Картопля очистіть від верхнього шару за допомогою овочечистки. Потім добре промийте овочі під краном і промокніть паперовими рушниками.

Крок 2. Далі розріжте бульби на пластинки по 5-7 міліметрів товщиною.

Крок 3. Тепер підготуйте фритюр для картоплі. Наповніть чашу рафінованим рослинним маслом до позначки 1 літр. Увімкніть мультиварку і встановіть програму «Підігрів».

Крок 4. Картопляні пластинки розріжте на бруски приблизно по сантиметру товщиною.

Крок 5. Переключіть мультиварку в режим «Смаження», встановіть таймер на півгодини.

Крок 6. У кипляче масло викладіть нарізану картоплю. За допомогою шумівки приподымите його з дна чаші.

Крок 7. Дочекайтеся, поки масло забулькає, закрийте кришку мультиварки і готуйте картоплю фрі приблизно 10 хвилин.

Крок 8. Після цього відкрийте мультиварку і шумівкою перемішайте його акуратними рухами знизу-вгору.

Крок 9. Готову картоплю повинен дуже добре підрум’янитися, викладіть його на паперові рушники, щоб позбутися від надлишків жиру. В цей час посоліть картопля фрі за смаком.

Крок 10. Подавайте картопля фрі з натуральним томатним соусом. Також дуже смачно збризнути хрусткий картопля лимонним соком. Приємного апетиту!

Печеня зі свинини з картоплею в мультиварці

Печеня зі свинини з картоплею в мультиварці можна готувати з будь-якої частини тушки. Це може бути окіст, карбонат або ошийок. Свинина жирна, але ніжна, вона легко і швидко готується і відмінно поєднується з картоплею. Для більш цікавого смаку радимо також додати помідори або томатну пасту.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Картопля – 8 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Свинина – 450 гр.
  • Паста (соус) томатна – 1,5 ст. л.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Масло рослинне без запаху – 60 мл
  • Вода питна – 1,5 склянки
  • Базилік – 1 гілка.

Процес приготування:

Крок 1. Головки ріпчастої цибулі і білого невелику моркву очистіть, і добре помийте прохолодною проточною водою.

Крок 2. Наріжте моркву полукружками, а цибульні головки – півкільцями.

Крок 3. Промийте свиняче м’ясо і наріжте його великими кубиками.

Крок 4. Увімкніть мультиварку. У чашу влийте рафінована рослинна масло і викладіть свинину. Увімкніть режим «Випічка» і смажте м’ясо протягом 13 хвилин при закритій кришці. Через 10 хвилин відкрийте кришку мультиварки і перемішайте м’ясо.

Крок 5. Далі додайте до обсмаженої свинини нарізані овочі, продовжуйте смажити кілька хвилин, періодично помішуючи лопаткою продукти.

Крок 6. Потім викладіть в чашу до м’яса і овочів томатну пасту, перемішайте і вимкніть режим «Випічка».

Крок 7. Тепер почистіть картоплю, помийте його і наріжте невеликими шматочками. Додайте його в чашу до інших інгредієнтів.

Крок 8. Гілочку базиліка обполосніть водою, порубаєте ножем і додайте в блюдо. Також влийте в миску воду і посоліть страву за смаком. Виберіть у меню мультиварки режим «Гасіння» і томіть страва до звукового сигналу. На приготування печені йде близько 2 годин.

Крок 9. Подавайте наваристое печеня зі свинини та картоплі в гарячому вигляді на обід або вечерю. Таким блюдом можна ситно нагодувати всю сім’ю. Приємного апетиту!

Картопля з тушонкою в мультиварці

Картопля з тушонкою в мультиварці – одне з найпростіших страв, які можна приготувати самостійно в домашніх умовах. Рецепт не потребує тривалої підготовки і обробки продуктів. Однак блюдо виходить дуже смачним і досить ситним, ви до відвалу зможете нагодувати всю сім’ю.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Картопля середнього розміру – 1,5 кг
  • Тушонка яловича/свиняча – 1 банку.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Зелень (кріп, петрушка, цибуля, кінза) – 1 пучок.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Масло рослинне без запаху – 1 ст. л.
  • Вода кип’ячена – 150 мл
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю, моркву, головку цибулі і зубчики часнику очистіть, і обмийте проточною водою з-під крана.

Крок 2. Картоплю наріжте невеликими кубиками або брусками, моркву наріжте кружальцями, а цибулю і часник дрібними кубиками.

Крок 3. Розкрийте банку тушонки, перекладіть її в миску і розімніть вилкою.

Крок 4. У суху чашу мультиварки влийте рафіновану рослинну олію, щоб воно покрило дно. Спочатку обсмажте подрібнені цибулю, моркву і часник в режимі «Смаження». Овочі повинні стати м’якими.

Крок 5. Далі викладіть в чашу картоплю і тушонку, додайте один сушений лавровий лист. Засмажку посоліть і приправте за смаком, влийте воду.

Крок 6. Закрийте кришку мультиварки і виберіть у меню режим «Гасіння» на півгодини.

Крок 7. Після звукового сигналу мультиварки про закінчення програми відкрийте кришку і спробуйте блюдо. Картопля має бути м’яким і розсипчастим. Перед тим, як подати картопля з тушонкою до столу, посипте блюдо свіжої рубаною зеленню. Приємного апетиту!

Картопля по-селянськи в мультиварці

Картопля по-селянськи в мультиварці – ароматна, з хрусткою скоринкою і м’які всередині. Однозначно, це найшвидший і менш клопіткий спосіб приготування цього смачного гарніру. Картоплю краще брати молоду і тоді її можна не очищати від шкірки.

Час готування – 0,5 ч.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Перець чорний мелений – 1/4 ч. л.
  • Олія соняшникова без запаху – 50 мл
  • Паприка солодка мелена – 1/4 ч. л.
  • Чебрець сушений – 1/2 ч. л.
  • Часник мелений – 1/4 ч. л.
  • Майоран сушений – 1/2 ч. л.
  • Чабер сушений – 1/2 ч. л.
  • Куркума – ¼ ч. л.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Кріп сушений – 1/2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно вимийте картоплю з використанням жорсткої губки або щітки. Підготуйте всі приправи зі списку.

Крок 2. Всі мелені спеції змішайте в невеликій ємності.

Крок 3. Якщо картопля молода, то його можна не очищати. Картоплю очистіть і наріжте досить великими часточками.

Крок 4. Перекладіть нарізану картоплю в об’ємну миску. Всипте до нього всі спеції і сіль, добре перемішайте нарізку.

Крок 5. У чашу мультиварки влийте соняшникову олію. Викладіть картоплю. Закрийте кришку мультиварки і встановіть режим «Випічка» на 10 хвилин. Час приготування зумовлено потужністю вашої техніки, а також розміром картопляних скибочок. При необхідності тривалість приготування можна продовжити.

Крок 6. Після відповідного звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки, акуратно перемішайте картоплю лопаткою. Знову встановіть програму «Випічка» на 10 хвилин.

Крок 7. В мультиварці картопля по-селянськи виходить дуже смачним, рум’яним і ароматним. Його можна подати як самостійне блюдо з соусами на основі сметани або як гарнір. Приємного апетиту!

Тушкована картопля в сметані в мультиварці

Тушкована картопля в сметані в мультиварці – один з найкращих домашніх рецептів. Картопля сметана – продукти, які дуже гармонійно поєднуються за смаком. Тушкована картопля можна подавати самостійно або доповнювати їм будь-які рибні страви.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Картопля – 0,5 кг
  • Горіх мускатний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сметана 20 % – 250 мл
  • Вода питна – 150 мл
  • Масло вершкове – 1 ч. л.
  • Сіль поварена – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Зелень (кріп, цибуля) – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі продукти і спеції, зазначені у списку інгредієнтів. Картоплю очистіть, і добре промийте під проточною водою.

Крок 2. Картоплю можна нарізати досить крупно. Середні за розміром бульби розріжте на 4 частини, щоб вийшли рівні часточки.

Крок 3. У мисці змішайте картопляні часточки з сіллю, мускатним горіхом і меленим чорним перцем.

Крок 4. В окремій невеликій мисочці розмішайте воду зі сметаною.

Крок 5. У чашу мультиварки викладіть нарізану картоплю, залийте її сметанним соусом.

Крок 6. Також додайте до картоплі шматочок вершкового масла. Воно зробить аромат страви більш виразним.

Крок 7. Готуйте картоплю зі сметаною заливкою в режимі «Гасіння» протягом 45 хвилин.

Крок 8. Після сигналу відкрийте кришку мультиварки, запах буде чарівний. Тушковану картоплю в сметані перед подачею посипте свіжою рубаною зеленню, наприклад, зеленою цибулею та кропом. Приємного апетиту!

Картопля з курячими ніжками в мультиварці

Картопля з курячими ніжками в мультиварці – варіант ситного страви для обіду або вечері. Продукти в мультиварки нидіють у власному соку і готуються з мінімальною кількістю масла. В такому виконанні картопля з куркою можна давати навіть дітям.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Ніжки курячі – 1 кг
  • Картопля середнього розміру – 7-9 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія соняшникова без запаху – 3-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для м’яса і картоплі – за смаком.
  • Вода питна – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Курячі ніжки повністю розморозьте і обмийте проточною водою. Перекладіть їх у миску посоліть, і приправте за смаком.

Крок 2. Картоплю, цибулю та моркву очистіть і добре помийте. Наріжте овочі кубиками.

Крок 3. Увімкніть каструлю, влийте в чашу мінімальна кількість рослинного масла.

Крок 4. У режимі «Смаження» обсмажте курячі ніжки до золотистої скоринки з усіх боків. Потім м’ясо перекладіть на тарілку.

Крок 5. Після цього в чаші обсмажте протягом 5 хвилин цибулю і моркву. При необхідності долийте рослинне масло.

Крок 6. Тепер можна викласти в чашу нарізану картоплю. Посоліть і приправити овочі за смаком.

Крок 7. На картоплю покладіть обсмажені курячі ніжки.

Крок 8. Влийте склянку питної води, закрийте кришку мультиварки і встановіть режим «Гасіння». Час приготування залежить від моделі і потужності вашої техніки. Зазвичай на це йде не більше години. Подавайте картоплю з курячими ніжками в гарячому вигляді. Приємного апетиту!