Картопля з курячими ніжками в мультиварці
Картопля з курячими ніжками в мультиварці – варіант ситного страви для обіду або вечері. Продукти в мультиварки нидіють у власному соку і готуються з мінімальною кількістю масла. В такому виконанні картопля з куркою можна давати навіть дітям.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Ніжки курячі – 1 кг
- Картопля середнього розміру – 7-9 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Олія соняшникова без запаху – 3-4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для м’яса і картоплі – за смаком.
- Вода питна – 1 склянка
Процес приготування:
Крок 1. Курячі ніжки повністю розморозьте і обмийте проточною водою. Перекладіть їх у миску посоліть, і приправте за смаком.
Крок 2. Картоплю, цибулю та моркву очистіть і добре помийте. Наріжте овочі кубиками.
Крок 3. Увімкніть каструлю, влийте в чашу мінімальна кількість рослинного масла.
Крок 4. У режимі «Смаження» обсмажте курячі ніжки до золотистої скоринки з усіх боків. Потім м’ясо перекладіть на тарілку.
Крок 5. Після цього в чаші обсмажте протягом 5 хвилин цибулю і моркву. При необхідності долийте рослинне масло.
Крок 6. Тепер можна викласти в чашу нарізану картоплю. Посоліть і приправити овочі за смаком.
Крок 7. На картоплю покладіть обсмажені курячі ніжки.
Крок 8. Влийте склянку питної води, закрийте кришку мультиварки і встановіть режим «Гасіння». Час приготування залежить від моделі і потужності вашої техніки. Зазвичай на це йде не більше години. Подавайте картоплю з курячими ніжками в гарячому вигляді. Приємного апетиту!