Картопля фрі в мультиварці
Картопля фрі в мультиварці легке рішення для гарніру до м’яса або риби. Картопелька виходить хрустким зовні і м’якою всередині. Маючи мультиварку, вам не потрібно плита чи фритюрниця. Готувати картоплю фрі можна в режимах «Смаження», «Випічка» або «Мультиповар».
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Картопля великий – 3 шт.
- Масло рослинне – 1000 мл
- Сіль поварена – за смаком.
- Соус томатний – для подачі.
- Лимон – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Картопля очистіть від верхнього шару за допомогою овочечистки. Потім добре промийте овочі під краном і промокніть паперовими рушниками.
Крок 2. Далі розріжте бульби на пластинки по 5-7 міліметрів товщиною.
Крок 3. Тепер підготуйте фритюр для картоплі. Наповніть чашу рафінованим рослинним маслом до позначки 1 літр. Увімкніть мультиварку і встановіть програму «Підігрів».
Крок 4. Картопляні пластинки розріжте на бруски приблизно по сантиметру товщиною.
Крок 5. Переключіть мультиварку в режим «Смаження», встановіть таймер на півгодини.
Крок 6. У кипляче масло викладіть нарізану картоплю. За допомогою шумівки приподымите його з дна чаші.
Крок 7. Дочекайтеся, поки масло забулькає, закрийте кришку мультиварки і готуйте картоплю фрі приблизно 10 хвилин.
Крок 8. Після цього відкрийте мультиварку і шумівкою перемішайте його акуратними рухами знизу-вгору.
Крок 9. Готову картоплю повинен дуже добре підрум’янитися, викладіть його на паперові рушники, щоб позбутися від надлишків жиру. В цей час посоліть картопля фрі за смаком.
Крок 10. Подавайте картопля фрі з натуральним томатним соусом. Також дуже смачно збризнути хрусткий картопля лимонним соком. Приємного апетиту!