Картопля в мультиварці – 10 смачних рецептів

Картопля фрі в мультиварці

Картопля фрі в мультиварці легке рішення для гарніру до м’яса або риби. Картопелька виходить хрустким зовні і м’якою всередині. Маючи мультиварку, вам не потрібно плита чи фритюрниця. Готувати картоплю фрі можна в режимах «Смаження», «Випічка» або «Мультиповар».

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Картопля великий – 3 шт.
  • Масло рослинне – 1000 мл
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Соус томатний – для подачі.
  • Лимон – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Картопля очистіть від верхнього шару за допомогою овочечистки. Потім добре промийте овочі під краном і промокніть паперовими рушниками.

Крок 2. Далі розріжте бульби на пластинки по 5-7 міліметрів товщиною.

Крок 3. Тепер підготуйте фритюр для картоплі. Наповніть чашу рафінованим рослинним маслом до позначки 1 літр. Увімкніть мультиварку і встановіть програму «Підігрів».

Крок 4. Картопляні пластинки розріжте на бруски приблизно по сантиметру товщиною.

Крок 5. Переключіть мультиварку в режим «Смаження», встановіть таймер на півгодини.

Крок 6. У кипляче масло викладіть нарізану картоплю. За допомогою шумівки приподымите його з дна чаші.

Крок 7. Дочекайтеся, поки масло забулькає, закрийте кришку мультиварки і готуйте картоплю фрі приблизно 10 хвилин.

Крок 8. Після цього відкрийте мультиварку і шумівкою перемішайте його акуратними рухами знизу-вгору.

Крок 9. Готову картоплю повинен дуже добре підрум’янитися, викладіть його на паперові рушники, щоб позбутися від надлишків жиру. В цей час посоліть картопля фрі за смаком.

Крок 10. Подавайте картопля фрі з натуральним томатним соусом. Також дуже смачно збризнути хрусткий картопля лимонним соком. Приємного апетиту!