Картопля в мультиварці – 10 смачних рецептів

Тушкована картопля в сметані в мультиварці

Тушкована картопля в сметані в мультиварці – один з найкращих домашніх рецептів. Картопля сметана – продукти, які дуже гармонійно поєднуються за смаком. Тушкована картопля можна подавати самостійно або доповнювати їм будь-які рибні страви.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Картопля – 0,5 кг
  • Горіх мускатний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сметана 20 % – 250 мл
  • Вода питна – 150 мл
  • Масло вершкове – 1 ч. л.
  • Сіль поварена – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Зелень (кріп, цибуля) – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі продукти і спеції, зазначені у списку інгредієнтів. Картоплю очистіть, і добре промийте під проточною водою.

Крок 2. Картоплю можна нарізати досить крупно. Середні за розміром бульби розріжте на 4 частини, щоб вийшли рівні часточки.

Крок 3. У мисці змішайте картопляні часточки з сіллю, мускатним горіхом і меленим чорним перцем.

Крок 4. В окремій невеликій мисочці розмішайте воду зі сметаною.

Крок 5. У чашу мультиварки викладіть нарізану картоплю, залийте її сметанним соусом.

Крок 6. Також додайте до картоплі шматочок вершкового масла. Воно зробить аромат страви більш виразним.

Крок 7. Готуйте картоплю зі сметаною заливкою в режимі «Гасіння» протягом 45 хвилин.

Крок 8. Після сигналу відкрийте кришку мультиварки, запах буде чарівний. Тушковану картоплю в сметані перед подачею посипте свіжою рубаною зеленню, наприклад, зеленою цибулею та кропом. Приємного апетиту!