Картопля в мультиварці – 10 смачних рецептів

Картопля по-селянськи в мультиварці

Картопля по-селянськи в мультиварці – ароматна, з хрусткою скоринкою і м’які всередині. Однозначно, це найшвидший і менш клопіткий спосіб приготування цього смачного гарніру. Картоплю краще брати молоду і тоді її можна не очищати від шкірки.

Час готування – 0,5 ч.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Перець чорний мелений – 1/4 ч. л.
  • Олія соняшникова без запаху – 50 мл
  • Паприка солодка мелена – 1/4 ч. л.
  • Чебрець сушений – 1/2 ч. л.
  • Часник мелений – 1/4 ч. л.
  • Майоран сушений – 1/2 ч. л.
  • Чабер сушений – 1/2 ч. л.
  • Куркума – ¼ ч. л.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Кріп сушений – 1/2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно вимийте картоплю з використанням жорсткої губки або щітки. Підготуйте всі приправи зі списку.

Крок 2. Всі мелені спеції змішайте в невеликій ємності.

Крок 3. Якщо картопля молода, то його можна не очищати. Картоплю очистіть і наріжте досить великими часточками.

Крок 4. Перекладіть нарізану картоплю в об’ємну миску. Всипте до нього всі спеції і сіль, добре перемішайте нарізку.

Крок 5. У чашу мультиварки влийте соняшникову олію. Викладіть картоплю. Закрийте кришку мультиварки і встановіть режим «Випічка» на 10 хвилин. Час приготування зумовлено потужністю вашої техніки, а також розміром картопляних скибочок. При необхідності тривалість приготування можна продовжити.

Крок 6. Після відповідного звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки, акуратно перемішайте картоплю лопаткою. Знову встановіть програму «Випічка» на 10 хвилин.

Крок 7. В мультиварці картопля по-селянськи виходить дуже смачним, рум’яним і ароматним. Його можна подати як самостійне блюдо з соусами на основі сметани або як гарнір. Приємного апетиту!