Печеня зі свинини з картоплею в мультиварці
Печеня зі свинини з картоплею в мультиварці можна готувати з будь-якої частини тушки. Це може бути окіст, карбонат або ошийок. Свинина жирна, але ніжна, вона легко і швидко готується і відмінно поєднується з картоплею. Для більш цікавого смаку радимо також додати помідори або томатну пасту.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Картопля – 8 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Свинина – 450 гр.
- Паста (соус) томатна – 1,5 ст. л.
- Сіль поварена – за смаком.
- Масло рослинне без запаху – 60 мл
- Вода питна – 1,5 склянки
- Базилік – 1 гілка.
Процес приготування:
Крок 1. Головки ріпчастої цибулі і білого невелику моркву очистіть, і добре помийте прохолодною проточною водою.
Крок 2. Наріжте моркву полукружками, а цибульні головки – півкільцями.
Крок 3. Промийте свиняче м’ясо і наріжте його великими кубиками.
Крок 4. Увімкніть мультиварку. У чашу влийте рафінована рослинна масло і викладіть свинину. Увімкніть режим «Випічка» і смажте м’ясо протягом 13 хвилин при закритій кришці. Через 10 хвилин відкрийте кришку мультиварки і перемішайте м’ясо.
Крок 5. Далі додайте до обсмаженої свинини нарізані овочі, продовжуйте смажити кілька хвилин, періодично помішуючи лопаткою продукти.
Крок 6. Потім викладіть в чашу до м’яса і овочів томатну пасту, перемішайте і вимкніть режим «Випічка».
Крок 7. Тепер почистіть картоплю, помийте його і наріжте невеликими шматочками. Додайте його в чашу до інших інгредієнтів.
Крок 8. Гілочку базиліка обполосніть водою, порубаєте ножем і додайте в блюдо. Також влийте в миску воду і посоліть страву за смаком. Виберіть у меню мультиварки режим «Гасіння» і томіть страва до звукового сигналу. На приготування печені йде близько 2 годин.
Крок 9. Подавайте наваристое печеня зі свинини та картоплі в гарячому вигляді на обід або вечерю. Таким блюдом можна ситно нагодувати всю сім’ю. Приємного апетиту!