Картопля в мультиварці – 10 смачних рецептів

Печеня зі свинини з картоплею в мультиварці

Печеня зі свинини з картоплею в мультиварці можна готувати з будь-якої частини тушки. Це може бути окіст, карбонат або ошийок. Свинина жирна, але ніжна, вона легко і швидко готується і відмінно поєднується з картоплею. Для більш цікавого смаку радимо також додати помідори або томатну пасту.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Картопля – 8 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Свинина – 450 гр.
  • Паста (соус) томатна – 1,5 ст. л.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Масло рослинне без запаху – 60 мл
  • Вода питна – 1,5 склянки
  • Базилік – 1 гілка.

Процес приготування:

Крок 1. Головки ріпчастої цибулі і білого невелику моркву очистіть, і добре помийте прохолодною проточною водою.

Крок 2. Наріжте моркву полукружками, а цибульні головки – півкільцями.

Крок 3. Промийте свиняче м’ясо і наріжте його великими кубиками.

Крок 4. Увімкніть мультиварку. У чашу влийте рафінована рослинна масло і викладіть свинину. Увімкніть режим «Випічка» і смажте м’ясо протягом 13 хвилин при закритій кришці. Через 10 хвилин відкрийте кришку мультиварки і перемішайте м’ясо.

Крок 5. Далі додайте до обсмаженої свинини нарізані овочі, продовжуйте смажити кілька хвилин, періодично помішуючи лопаткою продукти.

Крок 6. Потім викладіть в чашу до м’яса і овочів томатну пасту, перемішайте і вимкніть режим «Випічка».

Крок 7. Тепер почистіть картоплю, помийте його і наріжте невеликими шматочками. Додайте його в чашу до інших інгредієнтів.

Крок 8. Гілочку базиліка обполосніть водою, порубаєте ножем і додайте в блюдо. Також влийте в миску воду і посоліть страву за смаком. Виберіть у меню мультиварки режим «Гасіння» і томіть страва до звукового сигналу. На приготування печені йде близько 2 годин.

Крок 9. Подавайте наваристое печеня зі свинини та картоплі в гарячому вигляді на обід або вечерю. Таким блюдом можна ситно нагодувати всю сім’ю. Приємного апетиту!