Картопля з тушонкою в мультиварці
Картопля з тушонкою в мультиварці – одне з найпростіших страв, які можна приготувати самостійно в домашніх умовах. Рецепт не потребує тривалої підготовки і обробки продуктів. Однак блюдо виходить дуже смачним і досить ситним, ви до відвалу зможете нагодувати всю сім’ю.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 25-30 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Картопля середнього розміру – 1,5 кг
- Тушонка яловича/свиняча – 1 банку.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Зелень (кріп, петрушка, цибуля, кінза) – 1 пучок.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Масло рослинне без запаху – 1 ст. л.
- Вода кип’ячена – 150 мл
- Сіль поварена – за смаком.
- Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю, моркву, головку цибулі і зубчики часнику очистіть, і обмийте проточною водою з-під крана.
Крок 2. Картоплю наріжте невеликими кубиками або брусками, моркву наріжте кружальцями, а цибулю і часник дрібними кубиками.
Крок 3. Розкрийте банку тушонки, перекладіть її в миску і розімніть вилкою.
Крок 4. У суху чашу мультиварки влийте рафіновану рослинну олію, щоб воно покрило дно. Спочатку обсмажте подрібнені цибулю, моркву і часник в режимі «Смаження». Овочі повинні стати м’якими.
Крок 5. Далі викладіть в чашу картоплю і тушонку, додайте один сушений лавровий лист. Засмажку посоліть і приправте за смаком, влийте воду.
Крок 6. Закрийте кришку мультиварки і виберіть у меню режим «Гасіння» на півгодини.
Крок 7. Після звукового сигналу мультиварки про закінчення програми відкрийте кришку і спробуйте блюдо. Картопля має бути м’яким і розсипчастим. Перед тим, як подати картопля з тушонкою до столу, посипте блюдо свіжої рубаною зеленню. Приємного апетиту!