Картопля з грибами – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Картопля з грибами – це неймовірно ароматна страва, перед яким неможливо встояти, навіть якщо ви дотримуєтеся дієти! Таке поєднання компонентів, подарує вам справжнє смакове насолоду, тому заздалегідь рекомендуємо вам готувати з запасом. Страву можна готувати, як на рослинній олії у сковорідці, так і запікати в духовці. Гриби також підходять різні: починаючи від глив і закінчуючи опеньками. Тому, якщо ви любитель грибочків, то вибираємо рецепт і приступаємо!

Смажена картопля з грибами на сковорідці

Смажена картопля з грибами на сковорідці – це прекрасний варіант для швидкого і шалено ароматного вечері, який хороший сам по собі настільки, що вам не доведеться нічого готувати додатково. Менш ніж за півгодини на вашому столі може виявитися це ситна страва!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Картопля 400 гр.
  • Печериці свіжі 200 гр.
  • Олія соняшникова 4 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Цибуля зелена 5 гр.
  • Чебрець за смаком
  • Мускатний горіх мелений за смаком
  • Паприка за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Картопля з грибами готується дуже швидко і просто. Готуємо продуктовий набір.
  2. За допомогою губки ретельно промиваємо бульби картоплі і насухо витираємо серветками, розрізаємо навпіл.
  3. Гриби ріжемо на шматочки середнього розміру, очищений цибулю – півкільцями.
  4. На розпечене соняшникову олію в один шар викладаємо картоплю, підрум’янюємо з двох сторін і трохи присаливаем.
  5. До золотистої картоплі висипаємо ріпчасту цибулю.
  6. Слідом додаємо гриби і приправи – перемішуємо і витримуємо на помірному полум’я ще 5-7 хвилин.
  7. В останню чергу в сковороду закидаємо подрібнений зелений лук – заважаємо і переходимо до сервіровці.
  8. Відразу ж запрошуємо сім’ю до столу і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!

Тушкована картопля з грибами

Тушкована картопля з грибами – це поживна і смачна страва, яка подарує вам справжнє гастрономічне задоволення! І для його приготування нам будуть потрібні виключно ті компоненти, які є під рукою у кожного кулінара.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Картопля – 1 кг
  • Печериці – 300 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Картопля очищаємо від шкірки і обполіскуємо, довільно ріжемо, закидаємо в киплячу підсолену воду і засікаємо 10-15 хвилин.

Крок 2. Печериці нарізаємо слайсами і обсмажуємо до рум’яності – висипаємо до картоплі.

Крок 3. Довільно подрібнюємо очищену моркву з цибулею – пасеруємо на гарячому рослинному маслі до м’якості і золотавості.

Крок 4. Засмажку перекладаємо в основний склад, вводимо сіль і спеції – перемішуємо і прикриваємо кришкою. Тушкуємо картопля з грибами і овочами близько 10-15 хвилин.

Крок 5. Ніжне страва розкладаємо по тарілках і приступаємо до обіду. Приємного апетиту!

Картопля з грибами в горщиках в духовці

Картопля з грибами в горщиках в духовці – це блюдо, яке вразить вас своїм ароматом ще в процесі запікання, бо інгредієнти ідеально поєднуються між собою. Для більшої вишуканості, рекомендуємо вам додати трохи твердого сиру і сметани.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Картопля молода – 5-6 шт.
  • Печериці – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сир – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Чистимо бульби картоплі, промиваємо водою і нарізаємо великими довільними сегментами.

Крок 2. Середні гриби розрізаємо на 2-3 частини, дрібні залишаємо цілими.

Крок 3. Шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулі, нарізаємо тонкими півкільцями.

Крок 4. З’єднуємо всі підготовлені компоненти в глибокій чаші і посипаємо сіллю і перцем – перемішуємо.

Крок 5. Формочки змащуємо тонким шаром рослинного масла і наповнюємо основним складом.

Крок 6. Верхівку промазуємо сметаною і присипаємо натертим сиром. Жаростійкий посуд закриваємо кришкою і прибираємо в духовку на 45-50 хвилин при 200 градусах.

Крок 7. Духмяне страву подаємо прямо в горщиках, не чекаючи охолодження. Приємного апетиту!

Картопля з грибами і сметаною в духовці

Картопля з грибами і сметаною в духовці – це страва, до складу якого не входить м’ясо або птиця, проте, в результаті воно завжди виходить шалено ситним і соковитим. Для готування використовується велика кількість молочних продуктів, виходячи з чого, страва має яскравим вершковим смаком.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Картопля – 1 кг
  • Печериці – 500 гр.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Сметана – 400 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Лук очищаємо і ріжемо на тонкі пір’я.

Крок 2. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо цибульну нарізку до приємного коричневого відтінку.

Крок 3. Очищену картоплю нарізаємо тонкими слайсами.

Крок 4. Гриби промиваємо та нарізаємо на пластини.

Крок 5. Велике деко присмачую рослинним маслом і розподіляємо картоплю.

Крок 6. Зверху викладаємо печериці.

Крок 7. В піалі змішуємо сметану з сіллю, меленим перцем і рум’яним цибулею.

Крок 8. Отриманим соусом змащуємо заготівлю запікаємо 30 хвилин при 180 градусах.

Крок 9. Потім посипаємо страва попередньо натертим сиром і ставимо в духовку на 5-7 хвилин.

Крок 10. Гаряче блюдо розкладаємо по порційних тарілках і негайно пробуємо. Приємного апетиту!

Смажена картопля з вешенками на сковороді

Смажена картопля з вешенками на сковороді – це всіма улюблену страву, секрет приготування якого полягає в окремому обсмажуванні компонентів, так як гриби готуються в кілька разів швидше, ніж картопля. Подавати рекомендується з маринованою капустою або кислими огірками.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Картопля – 400 гр.
  • Гливи – 200 гр.
  • Цибулина – ½ шт.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю чистимо і гарненько промиваємо під струменем води, нарізаємо соломкою.

Крок 2. У сковорідку наливаємо олію і прогріваємо, висипаємо картопляну соломку і готуємо на середньому полум’я.

Крок 3. Паралельно обполіскуємо гливи і довільно подрібнюємо, смажимо на олії в окремій сковорідці до утворення апетитною скоринки. Солимо.

Крок 4. Цибулю нарізаємо і висипаємо до підрум’яненою картоплі, перемішуємо і обсмажуємо 5-7 хвилин. Потім нагрів зменшуємо і тушкуємо компоненти під кришкою до м’якості.

Крок 5. До готової картоплі висипаємо гриби, присмачую сіллю і перемішуємо.

Крок 6. Подаємо до столу в гарячому вигляді і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Картопля з шампіньйонами на сковороді

Картопля з шампіньйонами на сковороді – це страва чудово підходить для сімейного вечері «на швидку руку». Для готування потрібні лише дві сковорідки і продукти, зазначені у списку нижче. Така картопля гарна сама по собі настільки, що м’яса вам і не захочеться!

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Картопля – 1 кг
  • Печериці – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, згідно зі списком вище: гриби можна використовувати як заморожені, так і свіжі. Свіжі гриби нарізаємо слайсами.

Крок 2. Розігріваємо трохи рослинної олії у сковорідці і смажимо печериці до рум’яності з додаванням щіпки меленого перцю і солі.

Крок 3. Не гаючи часу, знімаємо шкірку з картоплі, бульби ріжемо на тонкі кільця чи півкільця.

Крок 4. На конфорку ставимо другу сковорідку з олією і обсмажуємо картоплю до напівготовності.

Крок 5. Цибулю нарізаємо так, як показано на фото, присаливаем і розминаємо долонями до виділення соку.

Крок 6. Цибулю викладаємо до картоплі, перемішуємо і ще трохи солимо.

Крок 7. Додаємо в сковорідку золотисті печериці, заважаємо і через 3 хвилини вимикаємо нагрівання.

Крок 8. Приємного апетиту!

Смажена картопля з опеньками

Смажена картопля з опеньками – це класика, яка в серпні повинна побувати на столі у кожного, тому як ці дрібні лісові грибочки є одним з найбільш смачних доповнень до румяному картоплі! Для більшої насиченості аромату, посипте готову страву зеленню.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Опеньки – 1 кг
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Масло соняшникове – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Опеньки уважно перебираємо і ретельно промиваємо, відкидаємо на сито і чекаємо поки стечуть надлишки води. Не гаючи часу, очищаємо і нарізаємо півкільцями ріпчасту цибулю.

Крок 2. Соняшникова олія наливаємо у вогнетривкий посуд і розжарюємо, пасеруємо цибулю і закидаємо гриби. Смажимо до випаровування вологи, доповнюємо лаврушкой, сіллю і меленим перцем – підрум’янюємо.

Крок 3. Почищену картоплю нарізаємо тонкою соломкою.

Крок 4. До опенькам закидаємо картопляну нарізку і підливаємо ще трохи олії, помішуючи, готуємо до м’якості картоплі.

Крок 5. Готову страву солимо, видаляємо лаврушку.

Крок 6. Розкладаємо по тарілках і трапезуєм. Приємного апетиту!

Картопля з грибами та цибулею на сковороді

Картопля з грибами та цибулею на сковороді – це просте і швидке блюдо, однак, далеко не всі кулінари знають, як же все-таки правильно його готувати. Для того, щоб картопляні скибочки вийшли хрусткими і золотистими, гриби слід смажити окремо, так як в них міститься велика кількість вологи.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Печериці – 500 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу очищаємо овочі.

Крок 2. Сухі печериці довільно нарізаємо і обсмажуємо на сухій сковорідці до освіти характерною скоринки.

Крок 3. Нарізану соломкою картоплю висипаємо на сковорідку з розігрітим рослинним маслом на помірному вогні смажимо до утворення скоринки знизу, тільки потім перемішуємо.

Крок 4. В момент, коли картопля майже готовий, додаємо півкільця цибулі – перемішуємо і тушкуємо до готовності.

Крок 5. Викладаємо у вогнетривкий посуд печериці, посипаємо меленим перцем і сіллю – перемішуємо і прогріваємо все разом ще кілька хвилин.

Крок 6. Викладаємо апетитну страву на сервірувальне блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Картопля з куркою і грибами в духовці

Картопля з куркою і грибами в духовці – це апетитне і навіть святкова страва, яка готується шарами і вражає своїм неповторним смаком. Куряче філе здивує вас своєю соковитістю, одержуваної за рахунок соєво-сметанного маринаду і пікантною сирної скоринки.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Печериці – 8 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Філе куряче – 3 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Цибулина – 1 шт.
  • Моцарелла – 100 гр.
  • Пармезан – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе зачищаємо від плівок і промиваємо, гострим ножем робимо надрізи, як на фото.

Крок 2. У глибокій тарілці об’єднуємо соєвий соус зі сметаною, меленим перцем і сіллю.

Крок 3. В одержаний розчин занурюємо курку, залишаємо для просочення на 20 хвилин.

Крок 4. Почищену картоплю ріжемо на тонкі пластинки і перекладаємо у форму для запікання.

Крок 5. Зверху викладаємо нарізку з печериць.

Крок 6. На гриби кладемо цибульні півкільця, солимо і перчимо, орієнтуючись на свій смак.

Крок 7. Кладемо курку і поливаємо залишками маринаду, запікаємо при 180 градусах близько 35-40 хвилин.

Крок 8. В окремій ємності перемішуємо куряче яйце з шматочками моцарели і натертим пармезаном.

Крок 9. Після закінчення часу, сирну масу викладаємо на філе, готуємо ще 10-15 хвилин.

Крок 10. Готуйте і отримуйте задоволення!

Пиріг з картоплею і грибами в духовці

Пиріг з картоплею і грибами в духовці – це оригінальне і дуже апетитна страва, яка стане для вас ситним і повноцінним прийомом їжі. Ніжне бездріжджове тісто чудово гармонує з ароматною начинкою.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

Для тіста:

  • Кефір – 500 мл
  • Борошно – 2 склянки
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Картопля – 400 гр.
  • Гриби – 400 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір. Картоплю чистимо і відварюємо до м’якості в підсоленій воді, цибулю дрібно нарізаємо.

Крок 2. На розпеченому соняшниковій олії пасеруємо цибулю до прозорості, додаємо гриби і доводимо до рум’яного кольору. Закидаємо кубики відвареної картоплі, солимо і приправляємо – перемішуємо і обсмажуємо 5-10 хвилин. Доповнюємо подрібненою зеленню.

Крок 3. Паралельно займаємося тестом: у миску вбиваємо курячі яйця, вливаємо кефір, рослинне масло, присаливаем і збиваємо до однорідності.

Крок 4. В гладкий рідкий склад порціями всипаємо просіяне борошно і соду, замішуємо тісто.

Крок 5. Форму змащуємо рослинним маслом і виливаємо ½ тіста, розкладаємо апетитну начинку, трохи відступаючи від країв.

Крок 6. Закриваємо картопляно-грибну масу рештою тестом і прибираємо напівфабрикат в духову шафу, попередньо прогрітий до 180 градусів, на 45-50 хвилин. Приємного апетиту!