Класичні макарони з фаршем по-флотськи на сковороді – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Класичні макарони по-флотськи з фаршем на сковороді — дуже просте, ситне і в теж час смачне блюдо. Не варто заглиблюватися в походження макаронів з фаршем, адже воно і так завжди було на слуху, особливо серед студентів. Однак скільки способів приготування існує, стільки і різних страв виходить. Тому можете сміливо зупинятися на одному або ж випробувати кожен з варіантів.

Класичний рецепт макаронів по-флотськи з фаршем на сковороді

Швидкий, смачний і поживний обід, який додасть вам сил і забезпечить зарядом бадьорості на решту дня.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Спагетті 200 гр.
  • М’ясо 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сир 30 гр.
  • Масло рослинне для смаження
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати макарони по-флотськи з фаршем на сковороді за класичним рецептом? Спочатку опускають у підсолену воду кип’ячену та спагеті, попередньо розламавши їх на кілька частин.
  2. Паралельно з цим нарізаємо довільно очищений цибулю.
  3. І обсмажуємо його на розігрітій сковороді до напівпрозорого стану.
  4. Зварене м’ясо остуджуємо і нарубаем на більш дрібні шматочки.
  5. Додаємо до подрумянившемуся луку подрібнене м’ясо і доводимо до утворення золотистої скоринки. На цьому ж етапі додаємо сіль з перцем, орієнтуючись на свій смак.
  6. Готові спагетті відкидаємо на друшляк і зливаємо всю зайву воду.
  7. Перекладаємо макарони в сковороду і обсмажуємо разом з м’ясом і цибулею протягом п’яти хвилин.
  8. Класичні макарони по-флотськи з фаршем готові! Страву подаємо в гарячому вигляді, присипавши зверху тертим сиром.

Бажаємо приємного апетиту!

Швидкий рецепт макаронів по-флотськи з томатною пастою

Не варто забувати про вирішальну роль соусу в приготуванні будь-яких страв. Особливо для тих, у яких є м’ясо. Ледь помітний вершковий смак в гармонії з кислинкою томатної пасти здійснить своєрідний переворот і надовго залишить приємне післясмак після трапези.

Час готування: 35 хв.

Час приготування:15 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Макарони – 200 гр.
  • Фарш – 250 гр.
  • Паста томатна – 170 гр.
  • Вершки – 100 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Паприка – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Паралельно із засмажкою ставимо варитися макарони. Ставимо розігріватися сковороду на рослинній олії і обсмажуємо цибулю разом з фаршем.

2. Через кілька хвилин додаємо сіль зі спеціями і все добре перемішуємо.

3. Слідом додаємо томатну пасту і трохи вершків кімнатної температури. Залишаємо все тушкуватися на маленькому вогні.

4. Не забуваємо перевірити готовність макаронів. Зливаємо з них усю воду.

5. Зварені макарони перекладаємо в сковорідку і дожариваємо на протязі декількох хвилин до тих пір, поки рідина не випарується.

6. Для подачі нарубим трохи зелені і додамо до макаронів по-флотськи.

Бажаємо приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування макаронів з фаршем в мультиварці

Спосіб приготування не змінює суті, і страва виходить не менш смачним і ситним. Тому дозвольте мультиварці приготувати обід за вас.

Час готування: 60 хв

Час приготування:40 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Макарони – 500 гр.
  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку необхідно нарізати очищену цибулю зручним для вас способом.

2. На дно чаші мультиварки наливаємо олію і налаштовуємо режим «жарка-овочі».

3. Через п’ять хвилин, коли мультиварка нагрілася, додаємо в неї цибулю і обсмажуємо протягом 3-5 хвилин до напівпрозорого стану.

4. Слідом викладаємо фарш і тримаємо ще чотири хвилини. Станом фаршу і цибулі видно, що вони підрум’янилися і стали м’якшими.

5. Вимикаємо даний режим мультиварки і опускаємо до смаженій фаршу сирі макарони. На цьому ж етапі додаємо сіль з чорним меленим перцем і заливаємо літром окропу, щоб макарони були повністю покриті рідиною. Включаємо режим «крупа» і варимо протягом 25 хвилин.

6. Через це час перевіряємо готовність макаронів і добре перемішуємо разом з фаршем.

7. Макарони по-флотськи порційно розкладаємо по тарілках, доповнивши овочевим салатом.

Бажаємо приємного апетиту!

Як приготувати макарони з курячим фаршем по-флотськи?

Один з найбільш гармонійних рецептів цієї страви, у якому ситні і щільні макарони врівноважуються завдяки легкій овочевий засмажки на основі ніжного курячого фаршу.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування:15-20 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Макарони – 300 гр.
  • Фарш курячий – 380 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Відправляємо варитися макарони в підсолену воду на маленькому вогні. Паралельно з цим нарізаємо очищений цибулю і на крупній тертці натираємо моркву.

2. Обсмажуємо подрібнені овочі в розігрітій з рослинним маслом сковороді до м’якості і утворення золотистої скоринки.

3. Перевіряємо готовність макаронів, після чого відкидаємо їх на друшляк і залишаємо над каструлею, щоб максимально злити зайву воду.

4. До розм’якшеним овочів викладаємо розморожений курячий фарш і добре перемішуємо. За 10 хвилин до завершення приготування додаємо сіль з перцем.

5. Залишається поєднати вміст сковороди з макаронами і наше блюдо готове.

6. Подаємо макарони по-флотськи у гарячому вигляді, за бажанням прикрасивши страву свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Соковиті макарони по-флотськи зі свинячим фаршем та сиром

Смачне і лаконічне блюдо, яке має бути в арсеналі кожної господині на випадок раптового приходу гостей.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування:15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Макарони – 250-300 гр.
  • Фарш свинячий – 280 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції для м’яса – за смаком.

Процес приготування:

1. Після того, як розморозили свинячий фарш, відправляємо його в розпечену з олією сковорідку. Слідом додаємо дрібно нарізану цибулю.

2. Через п’ять хвилин з початку обсмажування фаршу додаємо спеції для м’яса і добре перемішуємо.

3. У сковорідку заливаємо трохи окропу і додаємо томатну пасту. Паралельно з приготуванням засмажки приступаємо до варіння макаронів.

4. Макарони краще не доводити до стану повної готовності і додати в сковороду з фаршем злегка сирими. Всі інгредієнти залишаємо гаситися під закритою кришкою протягом 15 хвилин.

5. По закінченню цього часу засипаємо натертий на крупній тертці сир і тримаємо страву на маленькому вогні до тих пір, поки він не розплавиться.

6. Макарони по-флотськи готові. Розкладаємо їх по тарілках і подаємо до столу.

Приємного вам апетиту!

Дуже смачні макарони по-флотськи з фаршем і помідорами

Майже в’ялені томати виграшно піднесуть одне з найпростіших страв, яке тільки можна уявити.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування:20 хв.

Порцій – 2-4.

Склад:

  • Макарони – 300 гр.
  • Фарш – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томати – 2 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Першим ділом в невеликій кількості олії обсмажуємо підготовлений фарш.

2. Через 5-10 хвилин обсмажування додаємо подрібнену цибулю з морквою, все добре перемішуємо і тушкуємо до м’якості овочів.

3. Через невеликий проміжок часу додаємо томатну пасту, подрібнену зелень і сіль з меленим перцем.

4. Відразу ж нарізаємо дрібними кубиками томати і з’єднуємо з основною масою.

5. Для того, щоб овочі і фарш краще протушились і не підгоряли, додаємо в сковороду трохи окропу.

6. Одночасно з підготовкою засмажки не забуваємо зварити макарони. Можна використовувати абсолютно будь-які на ваш смак. В нашому випадку це будуть спагетті.

7. Як раз до того часу як зваряться макарони, буде готова наша зажарка. З’єднуємо всі разом і макарони по-флотськи вже на вашому столі.

Бажаємо приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт макаронів з фаршем і овочами на сковороді

Той самий обід з великою різноманітністю інгредієнтів, який готується з використанням однієї сковороди можна по праву вважати ідеальним. Якщо сумніваєтеся – спробуйте.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування:30 хв.

Порцій – 2-4.

Склад:

  • Макарони – 300 гр.
  • Фарш – 400 гр.
  • Суміш овочева – 250 гр.
  • Паста томатна – 500 мл
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Часник сушений – за смаком.
  • Цибуля сушена – за смаком.

Процес приготування:

1. Розігріваємо сковорідку з рослинним маслом і викладаємо суміш заморожених овочів. Обсмажуємо протягом 5-10 хвилин, поки вони не стануть м’якше.

2. У сковороду до овочів додаємо розморожений фарш і добре обсмажуємо до тих пір, поки він не ужарится. На це потрібно близько 10 хвилин.

3. Потім викладаємо томатну пасту з консервованими помідорами, які розминаємо лопаткою, перетворюючи в томатний сік.

4. Настав час додати всі спеції на ваш смак. Ми використовуємо мелений цибулю, часник і трохи паприки.

5. І ключовий момент. У сковороду з овочами поміщаємо будь-які макарони, в тому числі і спагетті. За необхідності ламаємо їх на 2-3 частини.

6. Вміст заливаємо гарячою водою, щоб вона повністю покривала макарони. Накриваємо кришкою і варимо макарони протягом 13-15 хвилин, як сказано в інструкції.

7. Через цей час рідина вже випарувалася і можна перевіряти готовність макаронів. Готові макарони добре перемішуємо разом з овочевою сумішшю і фаршем.

8. Розкладаємо по порціях і запрошуємо друзів до столу.

Бажаємо приємного апетиту!

Ситні і ароматні макарони по-флотськи з фаршем і грибами

незалежно від того, які гриби ви виберете, страва буде відрізнятися більш приємною і гладкою текстурою, в якій криється насичений аромат і характерний присмак печериць, обсмажених з цибулею. Таке поєднання не пройде безслідно і залишить особливе післясмак, при цьому зберігши смак макаронів і фаршу.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 2-4.

Склад:

  • Макарони – 250 гр.
  • Фарш – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Печериці – 150 гр.
  • томатна Паста – 100 гр.
  • Томат – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Всипаємо макарони в закипілу підсолену воду і варимо рівно стільки часу, скільки сказано в інструкції. Після чого відкидаємо їх на друшляк і зливаємо зайву воду.

2. Паралельно з цим нарізаємо печериці, цибулю і трохи свіжої зелені. Розігріваємо сковороду і обсмажуємо на рослинному маслі подрібнену цибулю до прозорості, потім додаємо гриби і залишаємо обсмажуватися протягом п’яти хвилин на тихому вогні.

3. Як тільки цибулю з грибами стали м’якшими, викладаємо на сковорідку підсолений фарш. Весь вміст рівномірно розподіляємо по сковороді і обсмажуємо до готовності фаршу. Готовий фарш значно зменшується в об’ємі.

4. Для томатного соусу подрібнюємо томати з допомогою блендера і з’єднуємо з томатною пастою. Сюди ж додаємо порізану зелень і добре перемішуємо.

5. Заливаємо підлозі готовий фарш з цибулею томатним соусом і недовго перемішуємо. За необхідності додаємо трохи води і залишаємо нудитися фарш з соусом протягом 10-15 хвилин, поки вся рідина не випарується.

6. Готові макарони порційно викладаємо на тарілку і покриваємо фаршем в томатному соусі.

Бажаємо приємного апетиту!

Макарони по-флотськи з фаршем і морквою на сковороді

Чим більше овочів, тим краще для вашого настрою і травлення. І цей рецепт як раз про це. Додавши цибулю з морквою, макарони з фаршем стають не тільки живильними, але і більш свіжими, соковитими і насиченими корисними мікроелементами.

Час готування: 35 хв.

Час приготування:15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Макарони – 300 гр.
  • Фарш – 250 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Часник мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Почнемо з того, що чистимо всі овочі від шкірки. Потім цибулю нарізаємо кубиками.

2. Очищену моркву натираємо на крупній тертці.

3. У розігріту з рослинною олією сковороду викладаємо весь фарш і недовго обсмажуємо.

4. Потім додаємо подрібнену цибулю і обсмажуємо весь вміст до прозорості. Потім додаємо моркву зі спеціями, сіллю і томатною пастою. Все ретельно перемішуємо і смажимо протягом 3-5 хвилин.

5. Через це час додаємо макарони, доведені до стану напівготовності, і заливаємо невеликою кількістю окропу. Сковороду накриваємо кришкою і залишаємо варитися до стану повної готовності макаронів на повільному вогні.

6. За кілька хвилин до вимикання додаємо порізану зелень. Вона додати страві свіжості і яскравості.

7. Готову страву відразу ж розкладаємо по порціях і подаємо в гарячому вигляді.

Бажаємо приємного апетиту!

Як швидко і смачно приготувати локшину з фаршем з індички?

Філе смачною індички не просто знахідка і якщо вам раптом випав такий шанс, сміливо приступайте до приготування, щоб встигнути до обіду. Такий фарш відмінно вбирає аромати спецій і всі можливі овочів, відтіняючи тільки кращі сторони.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування:90 хв

Порцій – 3.

Склад:

  • Локшина – 300 гр.
  • Фарш индюшиный -300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Так як фарш з овочами готується дуже швидко, відправляємо варитися макарони у киплячу та підсолену воду. Варимо до повної готовності і після відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина.

2. На розігріту з рослинною олією сковороду викладаємо нарізаний часник, тримаємо 2-3 хвилини, щоб він передав олії свій аромат, і потім викидаємо зубчик. Слідом у цю ж сковороду додаємо подрібнену цибулю з морквою і обсмажуємо до золотистого кольору.

3. В зажарку додаємо сіль, перець і розморожений индюшиный фарш. Все добре розминаємо, за необхідності додаємо солі і обсмажуємо до повної готовності м’яса. На це може піти близько 10-15 хвилин.

4. Зварені макарони викладаємо в сковороду і перемішуємо разом з вмістом. Можна потримати ще пару хвилин на маленькому вогні або ж відразу подавати до столу.

5. Порційно викладаємо макарони по-флотськи по тарілках і подаємо до столу. За бажанням страву можна прикрасити зеленню і тертим сиром.

Бажаємо приємного апетиту!