Класичні макарони по-флотськи з фаршем на сковороді — дуже просте, ситне і в теж час смачне блюдо. Не варто заглиблюватися в походження макаронів з фаршем, адже воно і так завжди було на слуху, особливо серед студентів. Однак скільки способів приготування існує, стільки і різних страв виходить. Тому можете сміливо зупинятися на одному або ж випробувати кожен з варіантів.
Класичний рецепт макаронів по-флотськи з фаршем на сковороді
Швидкий, смачний і поживний обід, який додасть вам сил і забезпечить зарядом бадьорості на решту дня.
Інгредієнти на
2 порц.
- Спагетті 200 гр.
- М’ясо 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сир 30 гр.
- Масло рослинне для смаження
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати макарони по-флотськи з фаршем на сковороді за класичним рецептом? Спочатку опускають у підсолену воду кип’ячену та спагеті, попередньо розламавши їх на кілька частин.
- Паралельно з цим нарізаємо довільно очищений цибулю.
- І обсмажуємо його на розігрітій сковороді до напівпрозорого стану.
- Зварене м’ясо остуджуємо і нарубаем на більш дрібні шматочки.
- Додаємо до подрумянившемуся луку подрібнене м’ясо і доводимо до утворення золотистої скоринки. На цьому ж етапі додаємо сіль з перцем, орієнтуючись на свій смак.
- Готові спагетті відкидаємо на друшляк і зливаємо всю зайву воду.
- Перекладаємо макарони в сковороду і обсмажуємо разом з м’ясом і цибулею протягом п’яти хвилин.
- Класичні макарони по-флотськи з фаршем готові! Страву подаємо в гарячому вигляді, присипавши зверху тертим сиром.
Бажаємо приємного апетиту!
Швидкий рецепт макаронів по-флотськи з томатною пастою
Не варто забувати про вирішальну роль соусу в приготуванні будь-яких страв. Особливо для тих, у яких є м’ясо. Ледь помітний вершковий смак в гармонії з кислинкою томатної пасти здійснить своєрідний переворот і надовго залишить приємне післясмак після трапези.
Час готування: 35 хв.
Час приготування:15 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Макарони – 200 гр.
- Фарш – 250 гр.
- Паста томатна – 170 гр.
- Вершки – 100 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Паприка – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Паралельно із засмажкою ставимо варитися макарони. Ставимо розігріватися сковороду на рослинній олії і обсмажуємо цибулю разом з фаршем.
2. Через кілька хвилин додаємо сіль зі спеціями і все добре перемішуємо.
3. Слідом додаємо томатну пасту і трохи вершків кімнатної температури. Залишаємо все тушкуватися на маленькому вогні.
4. Не забуваємо перевірити готовність макаронів. Зливаємо з них усю воду.
5. Зварені макарони перекладаємо в сковорідку і дожариваємо на протязі декількох хвилин до тих пір, поки рідина не випарується.
6. Для подачі нарубим трохи зелені і додамо до макаронів по-флотськи.
Бажаємо приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування макаронів з фаршем в мультиварці
Спосіб приготування не змінює суті, і страва виходить не менш смачним і ситним. Тому дозвольте мультиварці приготувати обід за вас.
Час готування: 60 хв
Час приготування:40 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Макарони – 500 гр.
- Фарш курячий – 400 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку необхідно нарізати очищену цибулю зручним для вас способом.
2. На дно чаші мультиварки наливаємо олію і налаштовуємо режим «жарка-овочі».
3. Через п’ять хвилин, коли мультиварка нагрілася, додаємо в неї цибулю і обсмажуємо протягом 3-5 хвилин до напівпрозорого стану.
4. Слідом викладаємо фарш і тримаємо ще чотири хвилини. Станом фаршу і цибулі видно, що вони підрум’янилися і стали м’якшими.
5. Вимикаємо даний режим мультиварки і опускаємо до смаженій фаршу сирі макарони. На цьому ж етапі додаємо сіль з чорним меленим перцем і заливаємо літром окропу, щоб макарони були повністю покриті рідиною. Включаємо режим «крупа» і варимо протягом 25 хвилин.
6. Через це час перевіряємо готовність макаронів і добре перемішуємо разом з фаршем.
7. Макарони по-флотськи порційно розкладаємо по тарілках, доповнивши овочевим салатом.
Бажаємо приємного апетиту!
Як приготувати макарони з курячим фаршем по-флотськи?
Один з найбільш гармонійних рецептів цієї страви, у якому ситні і щільні макарони врівноважуються завдяки легкій овочевий засмажки на основі ніжного курячого фаршу.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування:15-20 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Макарони – 300 гр.
- Фарш курячий – 380 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Відправляємо варитися макарони в підсолену воду на маленькому вогні. Паралельно з цим нарізаємо очищений цибулю і на крупній тертці натираємо моркву.
2. Обсмажуємо подрібнені овочі в розігрітій з рослинним маслом сковороді до м’якості і утворення золотистої скоринки.
3. Перевіряємо готовність макаронів, після чого відкидаємо їх на друшляк і залишаємо над каструлею, щоб максимально злити зайву воду.
4. До розм’якшеним овочів викладаємо розморожений курячий фарш і добре перемішуємо. За 10 хвилин до завершення приготування додаємо сіль з перцем.
5. Залишається поєднати вміст сковороди з макаронами і наше блюдо готове.
6. Подаємо макарони по-флотськи у гарячому вигляді, за бажанням прикрасивши страву свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Соковиті макарони по-флотськи зі свинячим фаршем та сиром
Смачне і лаконічне блюдо, яке має бути в арсеналі кожної господині на випадок раптового приходу гостей.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування:15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Макарони – 250-300 гр.
- Фарш свинячий – 280 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції для м’яса – за смаком.
Процес приготування:
1. Після того, як розморозили свинячий фарш, відправляємо його в розпечену з олією сковорідку. Слідом додаємо дрібно нарізану цибулю.
2. Через п’ять хвилин з початку обсмажування фаршу додаємо спеції для м’яса і добре перемішуємо.
3. У сковорідку заливаємо трохи окропу і додаємо томатну пасту. Паралельно з приготуванням засмажки приступаємо до варіння макаронів.
4. Макарони краще не доводити до стану повної готовності і додати в сковороду з фаршем злегка сирими. Всі інгредієнти залишаємо гаситися під закритою кришкою протягом 15 хвилин.
5. По закінченню цього часу засипаємо натертий на крупній тертці сир і тримаємо страву на маленькому вогні до тих пір, поки він не розплавиться.
6. Макарони по-флотськи готові. Розкладаємо їх по тарілках і подаємо до столу.
Приємного вам апетиту!
Дуже смачні макарони по-флотськи з фаршем і помідорами
Майже в’ялені томати виграшно піднесуть одне з найпростіших страв, яке тільки можна уявити.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування:20 хв.
Порцій – 2-4.
Склад:
- Макарони – 300 гр.
- Фарш – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Томати – 2 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Кріп – 1 пучок.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Першим ділом в невеликій кількості олії обсмажуємо підготовлений фарш.
2. Через 5-10 хвилин обсмажування додаємо подрібнену цибулю з морквою, все добре перемішуємо і тушкуємо до м’якості овочів.
3. Через невеликий проміжок часу додаємо томатну пасту, подрібнену зелень і сіль з меленим перцем.
4. Відразу ж нарізаємо дрібними кубиками томати і з’єднуємо з основною масою.
5. Для того, щоб овочі і фарш краще протушились і не підгоряли, додаємо в сковороду трохи окропу.
6. Одночасно з підготовкою засмажки не забуваємо зварити макарони. Можна використовувати абсолютно будь-які на ваш смак. В нашому випадку це будуть спагетті.
7. Як раз до того часу як зваряться макарони, буде готова наша зажарка. З’єднуємо всі разом і макарони по-флотськи вже на вашому столі.
Бажаємо приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт макаронів з фаршем і овочами на сковороді
Той самий обід з великою різноманітністю інгредієнтів, який готується з використанням однієї сковороди можна по праву вважати ідеальним. Якщо сумніваєтеся – спробуйте.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування:30 хв.
Порцій – 2-4.
Склад:
- Макарони – 300 гр.
- Фарш – 400 гр.
- Суміш овочева – 250 гр.
- Паста томатна – 500 мл
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Паприка – за смаком.
- Часник сушений – за смаком.
- Цибуля сушена – за смаком.
Процес приготування:
1. Розігріваємо сковорідку з рослинним маслом і викладаємо суміш заморожених овочів. Обсмажуємо протягом 5-10 хвилин, поки вони не стануть м’якше.
2. У сковороду до овочів додаємо розморожений фарш і добре обсмажуємо до тих пір, поки він не ужарится. На це потрібно близько 10 хвилин.
3. Потім викладаємо томатну пасту з консервованими помідорами, які розминаємо лопаткою, перетворюючи в томатний сік.
4. Настав час додати всі спеції на ваш смак. Ми використовуємо мелений цибулю, часник і трохи паприки.
5. І ключовий момент. У сковороду з овочами поміщаємо будь-які макарони, в тому числі і спагетті. За необхідності ламаємо їх на 2-3 частини.
6. Вміст заливаємо гарячою водою, щоб вона повністю покривала макарони. Накриваємо кришкою і варимо макарони протягом 13-15 хвилин, як сказано в інструкції.
7. Через цей час рідина вже випарувалася і можна перевіряти готовність макаронів. Готові макарони добре перемішуємо разом з овочевою сумішшю і фаршем.
8. Розкладаємо по порціях і запрошуємо друзів до столу.
Бажаємо приємного апетиту!
Ситні і ароматні макарони по-флотськи з фаршем і грибами
незалежно від того, які гриби ви виберете, страва буде відрізнятися більш приємною і гладкою текстурою, в якій криється насичений аромат і характерний присмак печериць, обсмажених з цибулею. Таке поєднання не пройде безслідно і залишить особливе післясмак, при цьому зберігши смак макаронів і фаршу.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 2-4.
Склад:
- Макарони – 250 гр.
- Фарш – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Печериці – 150 гр.
- томатна Паста – 100 гр.
- Томат – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Всипаємо макарони в закипілу підсолену воду і варимо рівно стільки часу, скільки сказано в інструкції. Після чого відкидаємо їх на друшляк і зливаємо зайву воду.
2. Паралельно з цим нарізаємо печериці, цибулю і трохи свіжої зелені. Розігріваємо сковороду і обсмажуємо на рослинному маслі подрібнену цибулю до прозорості, потім додаємо гриби і залишаємо обсмажуватися протягом п’яти хвилин на тихому вогні.
3. Як тільки цибулю з грибами стали м’якшими, викладаємо на сковорідку підсолений фарш. Весь вміст рівномірно розподіляємо по сковороді і обсмажуємо до готовності фаршу. Готовий фарш значно зменшується в об’ємі.
4. Для томатного соусу подрібнюємо томати з допомогою блендера і з’єднуємо з томатною пастою. Сюди ж додаємо порізану зелень і добре перемішуємо.
5. Заливаємо підлозі готовий фарш з цибулею томатним соусом і недовго перемішуємо. За необхідності додаємо трохи води і залишаємо нудитися фарш з соусом протягом 10-15 хвилин, поки вся рідина не випарується.
6. Готові макарони порційно викладаємо на тарілку і покриваємо фаршем в томатному соусі.
Бажаємо приємного апетиту!
Макарони по-флотськи з фаршем і морквою на сковороді
Чим більше овочів, тим краще для вашого настрою і травлення. І цей рецепт як раз про це. Додавши цибулю з морквою, макарони з фаршем стають не тільки живильними, але і більш свіжими, соковитими і насиченими корисними мікроелементами.
Час готування: 35 хв.
Час приготування:15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Макарони – 300 гр.
- Фарш – 250 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ч. л.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Часник мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Почнемо з того, що чистимо всі овочі від шкірки. Потім цибулю нарізаємо кубиками.
2. Очищену моркву натираємо на крупній тертці.
3. У розігріту з рослинною олією сковороду викладаємо весь фарш і недовго обсмажуємо.
4. Потім додаємо подрібнену цибулю і обсмажуємо весь вміст до прозорості. Потім додаємо моркву зі спеціями, сіллю і томатною пастою. Все ретельно перемішуємо і смажимо протягом 3-5 хвилин.
5. Через це час додаємо макарони, доведені до стану напівготовності, і заливаємо невеликою кількістю окропу. Сковороду накриваємо кришкою і залишаємо варитися до стану повної готовності макаронів на повільному вогні.
6. За кілька хвилин до вимикання додаємо порізану зелень. Вона додати страві свіжості і яскравості.
7. Готову страву відразу ж розкладаємо по порціях і подаємо в гарячому вигляді.
Бажаємо приємного апетиту!
Як швидко і смачно приготувати локшину з фаршем з індички?
Філе смачною індички не просто знахідка і якщо вам раптом випав такий шанс, сміливо приступайте до приготування, щоб встигнути до обіду. Такий фарш відмінно вбирає аромати спецій і всі можливі овочів, відтіняючи тільки кращі сторони.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування:90 хв
Порцій – 3.
Склад:
- Локшина – 300 гр.
- Фарш индюшиный -300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Так як фарш з овочами готується дуже швидко, відправляємо варитися макарони у киплячу та підсолену воду. Варимо до повної готовності і після відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина.
2. На розігріту з рослинною олією сковороду викладаємо нарізаний часник, тримаємо 2-3 хвилини, щоб він передав олії свій аромат, і потім викидаємо зубчик. Слідом у цю ж сковороду додаємо подрібнену цибулю з морквою і обсмажуємо до золотистого кольору.
3. В зажарку додаємо сіль, перець і розморожений индюшиный фарш. Все добре розминаємо, за необхідності додаємо солі і обсмажуємо до повної готовності м’яса. На це може піти близько 10-15 хвилин.
4. Зварені макарони викладаємо в сковороду і перемішуємо разом з вмістом. Можна потримати ще пару хвилин на маленькому вогні або ж відразу подавати до столу.
5. Порційно викладаємо макарони по-флотськи по тарілках і подаємо до столу. За бажанням страву можна прикрасити зеленню і тертим сиром.
Бажаємо приємного апетиту!