Шоколадна ватрушка з сиром в домашніх умовах
Апетитна ватрушка може вийти, якщо додати до складу тесту какао-порошок. Ніжний шоколадний присмак точно порадує маленьких ласунів, а також припаде до смаку будь-якому дорослому. Спробуйте!
Склад:
- Борошно пшеничне в/с – 1 склянка
- Масло або маргарин – 150 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Сир – 450 гр.
- Какао-порошок – 3 ст. л.
- Ванілін – щіпка
- Кориця – 1/3 ч. ложки
- Куряче яйце – 3 шт.
Процес приготування:
1. З’єднайте борошно і 2 столові ложки какао, ретельно перемішайте і просіяти. Заморожене масло або маргарин натріть на середній тертці, подрібніть блендером або порубаєте ножем. Масло покладіть в ємність з борошном і швидко замісіть тісто-крихту. Не дозволяйте маслу розтанути, щоб крихта вийшла хорошою і правильною.
2. Більшу частину тіста розподіліть по формі для випічки, формуючи бортики для сирної начинки і потім займіться приготуванням начинки. Для начинки потрібно змішати сир, цукор, яйця і корицю. Ретельно збийте все це за допомогою блендера до однорідної пластичної маси без грудочок і сирних зерен.
3. У форму з тестом викладіть начинку з сиру, ретельно перемішайте і зверху розсипте залишки крихти з тіста. Після цього можна поставити випікатися пиріг і чекати результат.
4. Духовку треба розігріти, щоб температура сягала 170-180 градусів, а потім помістити туди форму з майбутньою ватрушкой. Через 40-45 хвилин готову страву можна виймати і остуджувати. Коли ватрушка повністю охолоне, подавайте її на красивому блюді з чаєм, кавою, молоком або какао.
Приємного апетиту і кулінарних успіхів!