Котлети з судака — це ніжне частування з солодкуватим присмаком. Судак зовсім не кістлява риба, тому працювати з нею одне задоволення. Смачні котлети зможе приготувати будь-який, а якщо ще не потрібно попередньо обробляти рибу, то взагалі процес простіше простого. Котлети з нежирного судака відмінно поєднуються з овочевими гарнірами і широко використовуються серед тих, хто береже фігуру.
Соковиті котлети з фаршу судака на сковороді
Соковиті котлети з фаршу судака на сковороді вийдуть у всіх. М’ясо судака прісне і нежирне, тому для соковитості його присмачують салом або маслом. Котлети готуються максимально легко і просто. Судак містить багато корисних мікроелементів, тому страва рекомендують вводити в дитячий раціон.
Інгредієнти на
4 порц.
- Судак 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Масло вершкове 50 гр.
- Білий хліб 3 скибочки
- Молоко коров’яче 100 мл
- Спеції для риби за смаком
- Сіль за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Судака попередньо розморозьте. Позбавтеся від луски і промийте.
- Зніміть шкіру, відокремте м’якоть від кісток.
- Холодне вершкове масло порубаєте кубиком.
- Філе і масло перекрутіть на м’ясорубці або пробийте до однорідності в измельчителе.
- Очищений довільно цибулю порубаєте.
- Білий хліб залийте молоком і дайте розмокнути.
- Розм’яклий батон і подрібніть цибулину тим же способом, що і рибу з маслом. Посоліть, насипте спецій.
- Подрібнені інгредієнти ще раз подрібніть блендером.
- Якщо фарш здається густим, налийте трохи води. Розмішайте до однорідності.
- Сковорідку прогрійте, налийте трохи олії. Фарш викладайте ложкою, формуючи акуратні котлети. Підсмажте до рум’яності.
- Коли котлети зажарятся, розгорніть їх обсмаженої стороною вгору і доведіть до готовності.
- Ароматними котлетами пригощайте друзів і близьких. Приємного насолоди!
Котлети із судака з салом
Котлети із судака з салом являють собою дуже смачне соковите блюдо, яке їдять окремо або доповнюють гарніром. Котлети виходять чудовими, їх апетитний зовнішній вигляд ніби манить, примовляючи «з’їж мене». Відмовитися від гастрономічного шедевра нереально.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Склад:
- Судак – 400 гр.
- Сало – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Цибуля шалот – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- цільнозерновий Хліб – 2 скибочки.
- Молоко – 50 мл
- Вершки 20% – 250 мл
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Борошно цільнозернові – 2 ст. л.
- Вівсяні висівки – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для змазування форми.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Рибину заздалегідь дістаньте відтанути. Позбавтеся від луски і промийте. Зніміть шкіру, відокремте м’якоть від кісток.
Крок 2. Хліб залийте молоком і дайте розмокнути.
Крок 3. Почищену цибулину дрібно порубаєте. Сковорідку прогрійте, відправте трохи вершкового масла, розпустіть і підрум’яньте цибулю.
Крок 4. Філе з салом і размякшим хлібом перекрутіть на м’ясорубці або пробийте до однорідності в измельчителе. Посоліть, приперчите і здобріть пасерованою цибулею. Інгредієнти подрібнені об’єднайте.
Крок 5. Фарш поділіть на порції, сформуйте однакові заготовки і запаніруйте в суміші з цільнозерновий борошна і вівсяних висівок.
Крок 6. Ємність, в якій будете запікати страву, промажте маслом. Прогрійте духовку, встановивши 180 градусів. Заповніть форму котлетами. Приберіть запікатися на 20 хвилин.
Крок 7. Очищену моркву і цибулю-шалот подрібніть. Обсмажте на вершковому маслі, влийте вершки, здобріть перцем і лаврушкой. Доведіть до дрібного кипіння. Котлети полити вершковим соусом і запікайте ще 15 хвилин.
Крок 8. Соковитими рибними котлетами пригощайте рідних і близьких. Прикрасьте за бажанням зеленню. Для ситного варіанти доповніть блюдо з гарніром. Свіжі або запечені овочі підійдуть ідеально. Приємного апетиту!
Соковиті котлети з судака в духовці
Соковиті котлети з судака в духовці, ідеальні для тих, хто не їсть смажених страв. Страва дійсно вважається дієтичним і містить мінімум жирів. Для соковитості використовують розмочений в молоці хліб. Завдяки цьому текстура виходить приголомшливо ніжною і м’якою.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3
Склад:
- Філе судака – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Хліб – 1 скибочка.
- Молоко – 100 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Подбайте, щоб риба розморозилася і була готова до оброблення.
Крок 2. Позбавтеся від голів, хвостів, кишок і луски, промийте. Зніміть шкіру, відокремте м’якоть від кісток.
Крок 3. Хліб залийте молоком і дайте розмокнути.
Крок 4. Почищену цибулину довільно порубаєте. Філе з цибулею і размякшим хлібом перекрутіть на м’ясорубці або пробийте до однорідності в измельчителе. Посоліть, приперчите.
Крок 5. Інгредієнти подрібнені об’єднайте.
Крок 6. Фарш поділіть на порції, сформуйте однакові заготовки.
Крок 7. Деко простелите фольгою, папером або тефлоновим килимком. Прогрійте духовку, встановивши 180 градусів. Заповніть форму котлетами. Змастіть верх сметаною.
Крок 8. Приберіть запікатися на 20-25 хвилин. Не пересушите. Слідкуйте за приготуванням, у кожного різні духовки.
Крок 9. Чарівним рибною стравою пригощайте друзів і домочадців. Прикрасьте за бажанням зеленню.
Крок 10. Свіжі овочі підійдуть ідеально.
Крок 11. Приємного апетиту!
Пісні котлети з судака
Пісні котлети з судака являють собою повноцінно збалансований прийом їжі. Картопля в складі надає соковитості. Блюдо максимально проста у виконанні. Пісні котлети ідеальні для тих, хто постить і стежить за живленням. Рибні котлети корисні і їх рекомендують до вживання в їжу, незалежно від віку.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Склад:
- Філе судака – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Картопля – 150 гр.
- Сухарі панірувальні – 80 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Подбайте, щоб риба розморозилася і була готова до оброблення.
Крок 2. Позбавтеся від голів, хвостів, кишок і луски, промийте. Зніміть шкіру, відокремте м’якоть від кісток.
Крок 3. Філе пробийте до однорідності в измельчителе або комбайні. М’ясорубка теж впорається з цією функцією.
Крок 4. Зелень промийте і наріжте, відправте до фаршу.
Крок 5. Очищену цибулю довільно подрібніть тим же способом, що й філе.
Крок 6. Почищений від шкірки картоплю пропустіть на тертці, відіжміть від надлишків рідини. Відправте до інших складових, насипте солі і перцю.
Крок 7. Змішайте вміст, гарненько об’єднавши інгредієнти.
Крок 8. Фарш поділіть на порції, сформуйте однакові заготовки. Обваляйте в сухарях.
Крок 9. Сковороду прожарити, налийте трохи олії. Помістіть заготовки. Підсмажте до рум’яності. Коли котлети зажарятся, розгорніть їх обсмаженої стороною вгору і доведіть до готовності під кришкою.
Крок 10. Презентуйте ароматні котлети і запрошуйте домочадців скуштувати пісної смакоти. Приємного апетиту!
Рубані котлети з судака
Рубані котлети з судака готуються не складніше ніж вироби із фаршу. Багато хто віддає перевагу саме рубане частування за текстуру кінцевого продукту. Мені теж подобається відчувати шматочки під час прийому їжі. Приготувати рубаний фарш з обробленої риби зможе кожен. А якщо рибу потрібно обробляти, то не бачу проблем, тільки трохи довше.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Склад:
- Судак – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 40 гр.
- Майонез – 30 гр.
- Борошно пшеничне – 30 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 55 мл
- Петрушка – 5 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Подбайте, щоб риба розморозилася і була готова до оброблення. Позбавтеся від голів, хвостів, кишок і луски, промийте. Зніміть шкіру, відокремте м’якоть від кісток.
Крок 2. Філе порубаєте квадратиками.
Крок 3. Вбийте яйце.
Крок 4. Для соковитості здобріть майонезом.
Крок 5. Почищену цибулину поріжте і спасеруйте.
Крок 6. Пасеровану цибулю вивантажите до вмісту.
Крок 7. Зелень сполосніть і настругайте, вивантажите до складових.
Крок 8. Насипте борошна.
Крок 9. Приправте сіллю і перцем. Змішайте вміст, гарненько об’єднавши інгредієнти.
Крок 10. Сковорідку прогрійте, налийте трохи олії. Масу викладіть ложкою, формуючи акуратні заготовки. Підсмажте до рум’яності.
Крок 11. Коли рибні вироби зажарятся, розгорніть їх обсмаженої стороною вгору і доведіть до готовності.
Крок 12. Презентуйте апетитну страву і запрошуйте домочадців скуштувати прекрасною смакоти. Приємного апетиту!
Парові котлети з судака
Парові котлети з судака підходять для дієтичного харчування й для тих, хто не вживає в їжу смажені продукти. Дієтологи рекомендують парові котлети для дитячого меню і для тих, у кого є проблеми з травленням. Страва готується елементарно, так як риба не містить дрібних кісток.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Склад:
- Судак – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Молоко – 100 мл
- Булка – 50 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Подбайте, щоб риба розморозилася і була готова до оброблення. Булку залийте молоком і дайте розмокнути.
Крок 2. Позбавтеся від голови, хвоста, кишок і луски, промийте. Зніміть шкіру, відокремте м’якоть від кісток.
Крок 3. Філе пробийте до однорідності в измельчителе або комбайні. М’ясорубка теж впорається з цією функцією.
Крок 4. Очищену цибулю подрібніть тим же способом, що й філе.
Крок 5. Розм’яклий батон подрібніть тим же способом, що і рибу з цибулею. Відправте до інших складових, насипте солі і перцю.
Крок 6. Вбийте яйце. Змішайте вміст, гарненько об’єднавши інгредієнти.
Крок 7. Фарш поділіть на порції, сформуйте однакові заготовки. Складіть на решітку мультиварки або пароварки.
Крок 8. На приладі встановіть режим «Пара», таймер поставте на 20 хвилин і готуйте до закінчення програми.
Крок 9. Презентуйте ароматні котлети і запрошуйте домочадців скуштувати корисної смакоти. Приємного апетиту!
Котлети з судака і щуки
Котлети з судака і щуки готувати максимально просто. Нехай вас не лякає очищення риби, робиться це елементарно. Якщо не маєте часом, візьміть вже оброблену рибу. Коли є можливість, я купую рибне філе, чим значно економлю час і сили. Фантастичне частування уб’є чудовим смаком!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Судак – 300 гр.
- Щука – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
- Манна крупа – за смаком.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Потурбуйтеся, щоб тушки размерзлись і були готові до оброблення. Якщо є вже оброблена м’якоть, то процес пройде швидше і легше.
Крок 2. Відрубайте голови і хвости, залиште для юшки або ароматного бульйону. Позбавтеся від кишок і луски, промийте. Зніміть шкіру, відокремте м’якоть від кісток. Філе пробийте до однорідності в измельчителе або комбайні. М’ясорубка теж впорається з цією функцією.
Крок 3. Масу посоліть і приперчите, вбийте яйце.
Крок 4. Очищену цибулю довільно подрібніть і вивантажите до рибної маси.
Крок 5. Насипте панірувальні сухарі. Вони спрацюють «будівельним матеріалом».
Крок 6. Змішайте вміст, гарненько об’єднавши інгредієнти.
Крок 7. Фарш поділіть на порції, сформуйте однакові заготовки. Обваляйте в манній крупі. Паніровка надасть чудову хрустку скоринку страви.
Крок 8. Сковороду прожарити, налийте трохи олії. Помістіть заготовки. Підсмажте до рум’яності. Коли котлети зажарятся, розгорніть їх обсмаженої стороною вгору і доведіть до готовності під кришкою.
Крок 9. Презентуйте смачні котлети і запрошуйте домочадців скуштувати розкішне частування. При необхідності доповніть гарніром. Рибне блюдо ідеально поєднується з картопляними гарнірами, свіжими або печеними овочами. Їжте так, як подобається. Приємного апетиту!