Курка в мультиварці — це максимально апетитний десерт, який можна приготувати різними способами. Це може бути повноцінне гаряче блюдо або доповнення до улюбленого гарніру. У добірці зібрані найпоширеніші варіанти смачних страв, які оцінять ваші домочадці. Птицю готують з овочами, крупами, або різними соусами. Всі рецепти елементарні і не доставлять незручностей.
Курка з овочами в мультиварці Редмонд
Курка з овочами в мультиварці Редмонд виходить незвичайно апетитною. Страва готується швидко і виходить ніжним. М’ясо добре відходить від кісточок. Набір овочів може відрізнятися від оригіналу, все залежить від наявності продуктів і власних уподобань.
Інгредієнти на
5 порц.
- Курка 1.5 кг
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Сіль за смаком
- Зелень 100 гр.
- Щавель 70 гр.
Процес приготування:
- Курка в мультиварці готується дуже просто. Птицю добре промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на шматки. Можна використовувати будь-які частини курки. Шматочки повинні бути середньої величини, щоб процес приготування був рівномірним. Птицю викладаємо в чашу мультиварки.
- Очистивши цибулю нарізаємо його півкільцями. Відправляємо до курки.
- З морквини знімаємо шкірку за допомогою економки. Промивши коренеплід, крупно натираємо на тертці і вивантажуємо до інших компонентів.
- Солодкий перець промиваємо, розділивши навпіл, вичищаємо нутрощі і подрібнюємо півкільцями. Закидаємо в чашу мультиварки.
- Вливаємо очищену воду так, щоб рідина повністю покривала вміст. Приправляємо сіллю і добре перемішуємо. Закриваємо кришку приладу і запускаємо в режимі “Гасіння”. Таймер активуємо на 25 хвилин.
- Тим часом ретельно промиваємо щавель, петрушку і кріп. Подрібнюємо зелень, перемішуємо зі щавлем.
- Відкривши кришку, вивантажуємо зелень. Закриваємо і готуємо ще 5 хвилин.
- Через час пролунає сигнал. Відкриваємо агрегат і готуємо страву. Тушковану курку з овочами можна доповнити улюбленим гарніром. Приємного апетиту!
Тушкована курка з картоплею в мультиварці
Тушкована курка з картоплею в мультиварці потребує мінімум часу і вийде у всіх. Навіть новачки легко осилять сьогоднішній рецепт. Замість філе можна взяти будь-яку частину – м’якоть стегна або частини з кісточками. У будь-якому варіанті вийде максимально апетитно!
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Склад:
- Філе куряче – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Картопля – 800 гр.
- Морква – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Окріп – 300-350 мл
- Італійські трави – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе ріжемо на середні шматки. Очищаємо цибулю і моркву. Овочі нарізаємо довільно. У ємність мультиварки наливаємо олію. Запускаємо агрегат у режимі “Випічка” або “Смаження”, встановивши на таймері 15 хвилин. Вивантажуємо овочеву нарізку і пасеруємо 5 хвилин. Далі закладаємо птицю. Не забуваємо помішувати, смажимо до кінця програми.
Крок 2. Поки готується м’ясо з овочами, очищаємо картоплю, обполіскуємо і ріжемо кубиками. Не варто дрібнити, щоб при тривалій термічній обробці картопля не перетворився у кашу. Після звукового сигналу бульби відправляємо в чашу. Приправляємо італійськими травами і сіллю. Прянощі використовуємо розсуд.
Крок 3. Посипаємо рештою спеціями і вливаємо окріп.
Крок 4. Закидаємо лаврушки і рубаний часник. Замість свіжого часнику можна використовувати гранульовану спецію.
Крок 5. Прилад перемикаємо в режим “Гасіння”. Запускається таймер на одну годину. Якщо ваш час відрізняється, встановлюємо вручну. Закриваємо кришкою і готуємо до звукового оповіщення.
Крок 6. Як тільки прозвучить сигнал, відключаємо від мережі. Даємо настоятися, акуратно відкриваємо кришку і готуємо страву. Прикрашаємо за бажанням. Тушкована картопля можна доповнити різносолами або свіжими овочами. Приємного апетиту!
Плов з куркою в мультиварці
Плов з куркою в мультиварці не відніме багато часу і принесе масу вражень. Куряче стегно робить страву соковитою, з грудкою буде все-таки сухувато, але підійде для тих, хто контролює споживані жири. Простий процес освоїть будь-яка господиня.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- стегно Куряче – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Рис довгозерний – 1 склянка
- Приправа до плову – за смаком.
- Зіра – за смаком.
- Часник – 3-4 зубчики.
- Вода – 1,5 склянки
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти. Сполоснувши морквину, зчищають з коренеплоду шкірку за допомогою овочечистки. Очищаємо часник і цибуля від верхнього шару. Відміряємо склянку рису. Рис використовуємо будь – круглозерний, довгозерний, басматі, бурий. Деякі замінюють рис булгуром.
Крок 2. Обполіскуємо курячі стегна, обсушивши, знімаємо шкіру. При бажанні вирізаємо кісточки, а м’якоть ріжемо середніми шматками.
Крок 3. Включаємо електроприлад в мережу. Запускаємо програму “Випічка” і закладаємо птицю. Обсмажуємо 20 хвилин, не забуваючи помішувати, поки не випарується сік, що виділився.
Крок 4. Очищений цибулю нарізаємо не дуже тонкими кільцями або півкільцями.
Крок 5. Моркву ріжемо брусками.
Крок 6. До смаженій м’ясу доливаємо рослинне масло, вивантажуємо овочеву нарізку і приправляємо спеціями.
Крок 7. Перемішавши, продовжуємо смажити ще 10 хвилин.
Крок 8. Наливаємо гарячу воду і доводимо до кипіння. Гарненько промиваємо рис, вода повинна бути повністю прозорою. Засипаємо його в чашу мультиварки. Приправляємо зірою і часниковими зубчиками.
Крок 9. Закриваємо прилад і готуємо 15-20 хвилин. Через відкриваємо агрегат і перевіряємо, вбралася рідина. Перемішуємо блюдо, прикриваємо і залишаємо настоятися 15 хвилин.
Крок 10. Готуємо плов, на розсуд доповнивши овочами і зеленню. Приємного апетиту!
Гречка з куркою в мультиварці
Гречка з куркою в мультиварці виходить розсипчастою і дуже апетитною. Для рецепта знадобиться будь куряче м’ясо і підійдуть частини з кісточками. Ароматне блюдо підходить для ситного обіду або вечері. Бюджетне частування не вдарить по кишені і доставить масу задоволень.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Курка – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Крупа гречана – 400 гр.
- Морква – 2 шт.
- Спеції – за смаком.
- Часник – 1 головка.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо і обсушуємо курячі частини. Можна взяти частини з кісточками або м’якоть. У ємність приладу наливаємо олію, викладаємо нарізану курку. На панелі натискаємо кнопку “Смаження”, встановивши таймер на 10 хвилин. Під час смаження кілька разів перевертаємо м’ясні шматочки, щоб процес підготовки відбувався рівномірно.
Крок 2. Очищаємо цибулю і моркву. Овочі нарізаємо довільно. Метод нарізки ніяк не відіб’ється на смакових якостях страви.
Крок 3. Овочеву нарізку відправляємо до смаженої курки. На панелі натискаємо кнопку “Плов”. Закриваємо кришкою і готуємо 10 хвилин. Гречку ретельно перебираємо, а потім промиваємо. Для зручності використовуємо сито або друшляк. Крупу перекладаємо в чашу мультиварки і приправляємо спеціями.
Крок 4. Прянощі вибираємо саместоятельно. Акуратно перемішуємо компоненти. Вливаємо киплячу воду, рідина повинна покривати вміст чаші на два пальці. Продовжуємо готувати в режимі “Плов” півгодини. Через відкриваємо прилад і встромляємо попередньо очищену від верхнього шару головку часнику. Готуємо до закінчення програми.
Крок 5. Відкривши кришку, розподіляємо страву на порції. При бажанні доповнюємо різносолами або свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!
Філе курки на пару в мультиварці
Філе курки на пару в мультиварці підійде всім, хто не вживає жирну смажену їжу чи дотримується дієти. М’ясо готується досить швидко і виходить соковитим. Доповнити курку можна відварними овочами, крупами або свіжими овочами. Приготування на пару звільняє господинь від постійного контролю. Запустивши програму, можна спокійно займатися своїми справами.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 1 л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо куряче філе. Зачищаємо від плівок і шкіри. Промиту м’якоть обсушуємо паперовими рушниками.
Крок 2. Розміщуємо філе в контейнері для варіння на пару.
Крок 3. У чашу приладу вливаємо літр окропу, солимо за смаком. Зверху встановлюємо контейнер з куркою. Закриваємо прилад. На панелі натискаємо кнопку “На пару”. Запускаємо таймер на 40 хвилин, якщо він не запуститься автоматично.
Крок 4. Через деякий час прозвучить сигнал, що сповіщає про завершення програми. Відкривши кришку, акуратно виймаємо контейнер з м’ясом.
Крок 5. Перекладаємо м’ясо на блюдо і акуратно розрізаємо на порції. Доповнюємо блюдо всім, чим хочеться. Приємного апетиту!
Курка у вершковому соусі в мультиварці
Курка у вершковому соусі в мультиварці гармонійно вписується до будь-якого гарніру. Гречка, пюре, рис або макаронні вироби чудово поєднуються з ніжною птахом і дивовижним соусом. Замість гомілок можна взяти іншу підходящу частину. М’ясо на кістці виходить смачніше, але для гостей краще використовувати м’якоть.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Курячі гомілки – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Спеції для курки – 1 ч. л.
- Вершки 10% – 300 мл
- Сіль – за смаком.
- Часник сушений – 0,5 ч. л.
- Борошно – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти. Ополоснувши птицю, просушуємо. В даному випадку це гомілки, але можна взяти стегна, або вже готову м’якоть стегна або філе. Готування в мультиварці гарантує, що птах залишиться ніжною і після охолодження.
Крок 2. Очищаємо цибулю і часник. Цибулю нарізаємо пір’ям, часник подрібнюємо, як можна дрібніше. Метод нарізки непринциповий. Робимо так, як зручно.
Крок 3. Включаємо в мережу електроприлад, запустивши програму “Смаження” або “Випічка”, активуємо таймер на 20 хвилин. Вливаємо 2 ложки рослинного масла і даємо прогрітися. Вивантажуємо овочеву нарізку і обсмажуємо кілька хвилин, помішуючи.
Крок 4. Коли овочі стануть м’якими, викладаємо курячі частини. Приправляємо і обсмажуємо 10 хвилин.
Крок 5. Коли одна сторона курки покриється апетитною скоринкою, перевертаємо на інший і обсмажуємо до кінця програми. Рівномірне обсмаження залишає м’ясо соковитим всередині.
Крок 6. Тим часом з’єднуємо вершки (жирність продукту непринципова) з борошном і курячої приправою. Насипаємо сіль, перець і вимішуємо до однорідності. Замість борошна в якості згущувача допускається використовувати крохмаль.
Крок 7. Приготовану субстанцію виливаємо до птиці і перемішуємо.
Крок 8. Закриваємо прилад і перемикаємо режим “Гасіння”. Встановлюємо таймер на півгодини. Готуємо до звукового оповіщення.
Крок 9. Як тільки прозвучить сигнал, відключаємо агрегат, відкриваємо кришку і викладаємо птицю. При бажанні доповнюємо всім, чим завгодно. Приємного апетиту!
Курка в мультиварці в сметанному соусі
Курка в мультиварці в сметанному соусі володіє ніжною текстурою і неповторним вершковим присмаком. Для підливи підійде кисломолочний продукт будь-якої жирності. Для тих, хто стежить за калорійністю страв і своїм харчуванням, беремо сметану низької жирності.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Прованські трави – за смаком.
- Часник – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Сметана – 200 гр.
- Оливкова олія – для смаження.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо необхідні інгредієнти.
Крок 2. Грудку промиваємо, насухо витираємо і ріжемо досить крупно. Замість курячого філе можна використовувати м’якоть стегна.
Крок 3. Очистивши часникові часточки і цибулину, подрібнюємо.
Крок 4. Включаємо агрегат в мережу, натискаємо на кнопку “Смаження”. Вливаємо олію. Як тільки вона нагріється, опускаємо курку і солимо.
Крок 5. Не забуваємо перемішувати м’ясо. Як тільки курка покриється рівномірної скоринкою, додаємо овочеву нарізку.
Крок 6. Приправляємо прованськими травами. За бажанням додаємо свої улюблені прянощі.
Крок 7. Перемішуємо і додаємо сметану. Жирність кисломолочного продукту не має значення. Переводимо прилад в режим “Гасіння”. Запускаємо таймер на 40 хвилин, закривши прилад.
Крок 8. У середині циклу відкриваємо кришку і перемішуємо м’ясо.
Крок 9. Ніжне м’ясо подаємо просто так або підсилюємо гарніром.
Крок 10. Страва не втрачає своїх переваг і в охолодженому стані. Приємного апетиту!
Курка з макаронами в мультиварці
Курка з макаронами в мультиварці готується не більш півгодини. За рецептом ми використовуємо курячі стегна, але можна взяти будь-яку іншу частину курки. Підійде філе або вже готова м’якоть стегна без кісток і шкіри. Замість рожков можна взяти спагеті, макарони або спіральки. Адаптуйте рецепт під свої смакові уподобання.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1
Склад:
- Куряче стегно – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Макарони ріжки – 250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Вода –
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Промивши курячі стегна, звільняємо їх від шкіри і кісточок. Ріжемо невеликими шматками і вивантажуємо в чашу мультиварки. Наливаємо рослинне масло, запускаємо програму “Смаження” на 20 хвилин.
Крок 2. Поки обсмажується м’ясо, очищаємо цибулю і моркву. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо довільно. Через 10 хвилин овочеву нарізку вивантажуємо до м’яса. Ретельно перемішавши, готуємо до завершення програми.
Крок 3. До ароматної обжарке засипаємо макарони. Різновид макаронів може бути сама різна. Важливо, щоб вони були з твердих сортів пшениці.
Крок 4. Насипаємо сіль та інші спеції. Заливаємо окропом так, щоб рідина злегка покривала вміст. Перемикаємо прилад в режим “Гасіння”. Встановивши таймер на 25 хвилин, запускаємо процес.
Крок 5. Як тільки пролунає звуковий сигнал, відкриваємо агрегат і акуратно розмішуємо блюдо. При бажанні присмачую вершковим олією і перемішуємо.
Крок 6. Подаємо блюдо і запрошуємо домочадців трапезувати. Приємного апетиту!
Тушкована капуста з куркою в мультиварці
Тушкована капуста з куркою в мультиварці – ідеальне бюджетне блюдо для великої родини. Рецепт ідеально підходить для зайнятих господинь, які хочуть заощадити час і не стояти годинами біля плити. Замінити куряче філе можна задньою частиною або м’якоттю стегна.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Куряче філе – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Капуста – 700 гр.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Вода – 200 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Включивши електроприлад в мережу, змащуємо рослинним маслом дно і стінки чаші мультиварки. Очистивши цибулю нарізаємо довільно. Звільнивши від шкірки моркву натираємо на тертці або ріжемо брусками. Нарізку вивантажуємо в масло.
Крок 2. На панелі мультиварки запускаємо функцію “Випічка”, встановлюємо час 40 хвилин. Злегка припускаємо овочі.
Крок 3. Птицю обполіскуємо, обтираем, ріжемо середніми шматками. Вивантажуємо до овочевої засмажки. Перемішавши, трохи обсмажуємо.
Крок 4. З капусти, знімаємо підв’ялі листя. Шаткуємо овоч, а потім вивантажуємо до м’яса з овочами. Закриваємо кришку.
Крок 5. Готуємо, поки не завершиться програма. Томатну пасту разбалтываем в склянці гарячої води. Можна замінити томатним соусом, кетчупом або протертими помідорами. Якщо заливка кислить, врівноважуємо смак цукром. Як тільки прозвучить сигнал, вливаємо соус до капусти. Добре перемішавши, закриваємо прилад і перемикаємо на режим “Гасіння”.
Крок 6. Запускаємо таймер на 1 годину. Якщо капуста молода, скорочуємо час гасіння до півгодини. Якщо її готувати годину, вона перетвориться на кашу і зіпсує весь зовнішній вигляд. Після завершення режиму відключаємо агрегат. Відкривши помічницю, розкладаємо тушковану капусту по порціях. Приємного апетиту!
Чахохбілі з курки в мультиварці
Чахохбілі з курки в мультиварці володіє неймовірним ароматом завдяки використанню запашних спецій. Чахохбілі подають самостійно з коржами або іншими борошняними виробами, за бажанням доповнюють гарніром. Блюдо виходить соковитим і володіє привабливим зовнішнім виглядом, який так і манить.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1
Інгредієнти:
- Курка – 1 тушка.
- Цибуля ріпчаста – 350 гр.
- Помідори у власному соку – 700 гр.
- Паприка мелена – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Перець чорний горошком – 1 ч. л.
- Насіння коріандру – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо необхідні продукти.
Крок 2. Спеції беремо в цілому вигляді. Висипаємо їх у ступку і інтенсивними рухами розтираємо до бажаного результату.
Крок 3. Помідори у власному соку перебиваємо блендером або перетираємо через сито. Очищаємо цибулю від лушпиння і нарізаємо півкільцями середньої товщини. Консервовані помідори можна замінити свіжими, попередньо знявши з них шкірку.
Крок 4. Детально промиваємо курячу тушку, витираємо паперовими рушниками. Рубаємо по суглобам на шматки. Хребетну частину можна прибрати і використовувати для приготування курячого бульйону. Грудку ділимо на частини.
Крок 5. Включаємо мультиварку в мережу. У чашу укладаємо курячі частини. Запускаємо прилад в режимі “Смаження”, якщо така функція відсутня натискаємо кнопку “Випічка”. Встановивши таймер на 15 хвилин, обсмажуємо птицю 7 хвилин.
Крок 6. Перевертаємо курку, закидаємо цибульні півкільця і приправи. Обсмажуємо до закінчення програми, не забуваючи помішувати.
Крок 7. Після звукового оповіщення вливаємо протерті томати і перемішуємо. Закривши прилад, активуємо режим “Гасіння” або “М’ясо” на 20 хвилин. Якщо мультиварка не підтримує функцію скороварки, необхідно збільшити час готування до 1 години.
Крок 8. Після оповіщення відкриваємо кришку.
Крок 9. Подаємо страву, задекорувавши рубаною зеленню. Чим більше різновидів зелені використовуємо, тим апетитніше буде результат. Приємного апетиту!