Макарони в мультиварці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Запіканка з макаронів в мультиварці

Запіканка з макаронів в мультиварці володіє незвичайним смаком. Зазвичай подають запіканку в теплому вигляді, але і в охолодженому стані вона не втратить свої смакові якості. Ситну запіканку можна приготувати з будь-яких макаронних виробів. Використовуючи різні види основного інгредієнта, запіканка кожен раз буде міняти зовнішній вигляд.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир – 100 гр.
  • Бекон – 80 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Макарони – 250 гр.
  • Вода – 750 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа універсальна – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Макарони попередньо відварюємо в режимі «Варка», заливши окропом так, щоб рідина покривала їх. Запускаємо таймер на 10 хвилин. Проціджуємо макарони. Якщо залишилися макарони з вечері, то час на приготування значно скоротиться.

Крок 2. Поки варяться макарони, з’єднуємо яйця зі сметаною.

Крок 3. Збовтуємо до однорідності за допомогою віночка.

Крок 4. Дрібно ріжемо бекон, тремо сир. Третина сирної стружки залишаємо для посипання. Решту поєднуємо з беконом і яєчної сумішшю. Приправляємо. Ретельно вимішуємо з макаронами.

Крок 5. Змащуємо вершковим маслом ємність помічниці і викладаємо основу. Інше масло розкладаємо поверху. Присипаємо сиром.

Крок 6. Закривши кришку приладу, запускаємо режим «Випічка» на півгодини.

Крок 7. Після сигналу відкриваємо кришку, вставляємо контейнер для варіння на пару і перевертаємо чашу. Дістаємо запіканку.

Крок 8. Перекладаємо виріб на блюдо і декоруємо.

Крок 9. Розрізаємо на частини, презентуємо до столу. Приємного апетиту!