Млинці на воді – 15 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Млинці з гречаного борошна на воді

Млинці з гречаного борошна на воді – це оригінальне частування для вашого домашнього столу. Такі млинці відрізняється цікавим яскравим смаком і особливою легкістю. До того ж, вони дуже корисні. Беріть кулінарну ідею для ваших апетитних сніданків або перекусів.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно гречана – 1 склянка
  • Вода – 0,5 л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Масло рослинне/вершкове – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця розбиваємо в зручну глибоку посуд. Збиваємо їх до утворення щільної білої суміші. Залишаємо на пару хвилин для більшого насичення киснем. Таке просте дію зробить млинцеве тісто більш повітряним.

Крок 2. Відміряємо вказану кількість води. Її температура повинна бути близько 30-40 градусів. Додаємо в теплу воду сіль і цукор. Перемішуємо до розчинення сухих інгредієнтів.

Крок 3. Просіваємо в воду гречану муку. Постійно перемішуємо до отримання однорідної суміші. Гречана мука більш велика, ніж пшеничне. Тому дуже важливо розмішувати її в теплій воді.

Крок 4. Вливаємо до борошняної суміші яєчну суміш. Замішуємо повітряне і однорідне тісто для млинців.

Крок 5. Розігріваємо сковороду. Змащуємо її маслом або невеликою кількістю рослинного. Порційно з допомогою ополоника вливаємо гречане тісто. Розмазуємо його по поверхні сковороди.

Крок 6. Обсмажуємо з одного боку, після перевертаємо і готуємо до рум’янцю з іншого боку, перекладаємо на плоску тарілку. Також чинимо і з рештою тестом.

Крок 7. Смачні млинці з гречаного борошна на воді готові. Подавайте їх до столу з вершковим маслом. Приємного апетиту!