Мітболи – це невеликі кульки з перекрученого м’яса, обсмажені до апетитної скоринки, а після потушенные в соусі до готовності і ніжності. Така страва ідеально підходить для подачі до сімейного обіду або вечері, бо як чудово поєднується з різними гарнірами. На відміну від ваших смакових уподобань, ви можете загасити м’ясні кульки в соусі, приготовленому на основі томатів, грибів або вершків.
Мітболи в томатному соусі
Митболы в томатному соусі – це ситне м’ясна страва, яка готується досить просто і в результаті завжди виходить неймовірно смачним і соковитим. Також митболы чудово гармонують з самими різноманітними гарнірами: кіноа, рисом, картопляним пюре або печеними овочами.
Інгредієнти на
4 порц.
- Фарш м’ясний 500 гр.
- Помідори 400 гр. (протерті)
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Масло вершкове 1 ст. л.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Цукор-пісок 1.5 ч. л.
- Часник гранульований 1 ч. л.
- Коріандр мелений 1 ч. л.
- Імбир 1 ч. л.
- Перець червоний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Митболы готуються дуже швидко і просто. Готуємо продуктовий набір.
- Фарш викладаємо в глибоку чашу, додаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю, сіль, а також по половині чайної ложки спецій, зазначених у списку.
- Ретельно вимішуємо і вологими долонями ліпимо кульки.
- ставимо Сковорідку на конфорку, прогріваємо суміш з рослинного і вершкового масел.
- Обсмажуємо заготовки до легкого рум’янцю.
- Додаємо пасту з перетертих томатів.
- Акуратно перемішуємо і обсмажуємо ще 60 секунд.
- Тепер у вогнетривкий посуд відправляємо протерті помідори, сіль, цукровий пісок і залишилися спеції – тушкуємо на повільному вогні 20-30 хвилин.
- За закінчення теплової обробки, даємо митболам «відпочити» 5 хвилин і переходимо до сервіровці.
- Готуйте і отримуйте задоволення!
Мітболи у вершковому соусі на сковороді
Митболы у вершковому соусі на сковороді – це альтернатива традиційним тефтелі, однак, це блюдо готується без додавання засмажки і відвареного рису. Страва підкорює своєю соковитістю і насиченим м’ясним смаком, який, у свою чергу, ідеально поєднується з ніжним соусом.
Час приготування — 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Фарш – 500 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Крихта хлібна – 2 ст. л.
- Сметана – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Чебрець – 1 ч. л.
- мускатний Горіх мелений – 1 щіпка.
- Петрушка – 3 гілочки.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. В чаші з високими бортиками об’єднуємо фарш з хлібною крихтою, дрібно нарізаною цибулею і зеленню, а також сіллю і чорним перцем.
Крок 2. Присмачую масу сметаною (1 столова ложка).
Крок 3. Вимішуємо до однорідності, формуем кульки і паніруємо в борошні.
Крок 4. На розігрітому рослинному маслі обсмажуємо напівфабрикати до утворення скоринки і перекладаємо в тарілку.
Крок 5. У цій же сковорідці розтоплюємо вершкове масло.
Крок 6. Всипаємо борошно і активно працюємо віночком.
Крок 7. Заливаємо суміш невеликою кількістю води, також додаємо чебрець, решту сметану, мускатний горіх, сіль і перець – доводимо до кипіння.
Крок 8. Викладаємо смажені кульки в соус і тушкуємо близько 15 хвилин на мінімальному нагріві.
Крок 9. Перед подачею прикрашаємо петрушкою і знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Мітболи з сиром
Митболы з сиром – це дуже смачна страва, яке підходить для подачі не тільки до сімейного обіду, але і до святкового столу. Ніжні кульки, приготовані з курячого фаршу і доповнені сирною скоринкою з моцарелли і пармезану, що може бути смачніше?
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Фарш курячий – 500 гр.
- Цибуля-шалот – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло оливкова – 60 мл
- Соус «Маринара» – 720 мл
- Моцарелла – 200 гр.
- Пармезан – 25 гр.
- Петрушка – 1-2 гілочки.
- італійські Трави – 1 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Змішуємо фарш з рубаною петрушкою, натертим пармезаном, подрібненою цибулею і часником, а також італійськими травами.
Крок 2. Слідом підсипаємо панірувальні сухарі, сіль і мелений перець – вимішуємо руками.
Крок 3. Формуємо митболы.
Крок 4. У товстостінній сковороді розігріваємо оливкову олію і протягом декількох хвилин підрум’янюємо заготовки з усіх боків.
Крок 5. Прибираємо напівфабрикати, виливаємо у вогнетривку ємність соус і відразу повертаємо митболы.
Крок 6. Посипаємо тертою моцарелою.
Крок 7. Виймаємо ємність в духовку на 15 хвилин при 180 градусах і після подаємо до столу. Приємного апетиту!
Митболы з індички
Митболы з індички, потушенные в томатному соусі – це блюдо, яке закохує в себе з першої проби. Якщо раніше ви дотримувалися думки, що філе індички або ж фарш з нього – це сухий і смачний продукт, то спробувавши ці м’ясні кульки ваше сприйняття перевернеться!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Фарш з індички – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Вода – 200 мл
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
- Сухарі панірувальні – 1 ст. л.
- Чебрець мелений – ½ ч. л.
- Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
- Масло оливкова – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулі і дрібно нарізаємо його.
Крок 2. У глибоку тарілку викладаємо фарш і висипаємо цибулю, вбиваємо яйце, посипаємо спеціями, сухарями і крохмалем, солимо.
Крок 3. Перемішавши склад, змочуємо руки у воді і формуем кульки середнього розміру.
Крок 4. Обсмажуємо до рум’яності на розігрітому оливковому маслі.
Крок 5. Для соусу змішуємо томатну пасту з 200 мл води і заливаємо розчин до кульок, готуємо під кришкою на помірному полум’я 10-12 хвилин.
Крок 6. Розкладаємо митболы по порційних тарілках і подаємо. Приємного апетиту!
Мітболи в духовці
Митболы в духовці, приготовані з яловичини з додаванням рікотти, ріпчастої цибулі і чебрецю – це вишукана страва, яке запросто можна подати навіть до святкового столу. Додатковим плюсом є те, що кожна кулька – це порція для однієї дорослої людини.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- М’якоть яловичини – 0,5 кг
- Сало свиняче – 50 гр.
- Рікотта – 80 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 щіпки.
- Чебрець – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зачищаємо яловичину нарізаємо невеликими шматочками, очищаємо цибулину і розрізаємо її навпіл.
Крок 2. М’ясо, ½ цибулі і сало прокручуємо через решітку м’ясорубки.
Крок 3. Вбиваємо в масу яйце, посипаємо меленим перцем і сіллю – перемішуємо.
Крок 4. Також вмішуємо сухарі і рікотта.
Крок 5. Ліпимо кульки, розміром з долоню.
Крок 6. Вогнетривку форму промазуємо оливковою олією і поміщаємо заготовки.
Крок 7. Для соусу в піалі розводимо пасту у невеликій кількості води, додаємо подрібнені залишки цибулі, чебрець, цукор і трохи солі.
Крок 8. Виливаємо Соус на напівфабрикати, запікаємо протягом 25-30 хвилин при температурної позначки в 180-200 градусів.
Крок 9. Гарячі митболы подаємо в поєднанні з гарніром, який рекомендується щедро полити соусом. Приємного апетиту!
Мітболи з грибами
Митболы з грибами – це просте і дуже смачна страва, на приготування якого вам не доведеться витрачати цілий вечір. Для додаткової ситості рекомендуємо вам додати трохи відвареного картоплі і куряче яйце. Всі ці компоненти в процесі гасіння просочаться яскравим смаком печериць.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Картопля відварна – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Сметана – 2 ст. л.
- Печериці – 100 гр.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Фарш викладаємо в робочу ємність, туди ж натираємо на дрібній тертці одну картоплю.
Крок 2. Слідом вводимо рубану зелень, сіль, яйце і приправи – гарненько вимішуємо руками.
Крок 3. Через 5 хвилин, формуємо невеличкі кульки, підрум’янюємо їх на розпеченому соняшниковій олії і перекладаємо у форму для запікання.
Крок 4. Потім у цій же сковороді обсмажуємо до випаровування вологи нарізані гриби.
Крок 5. На митболы викладаємо печериці і змащуємо сметаною, накриваємо фольгою – прибираємо в духовку на 10 хвилин (190 градусів).
Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення!
Мітболи з рисом
Митболы з рисом і філе індички – це корисне і неймовірно смачне блюдо, яке можна подати з улюбленим гарніром і свіжим овочевим салатом. Для того щоб кульки були соковитими, нам також потрібно брокколі, а для насиченості смаку – гранульований часник, петрушка і лимонна цедра.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Філе індички – 600 гр.
- Брокколі – 200 гр.
- Рис відварний – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Борошно – 2 ч. л.
- Вершки 20% – 200 мл
- Петрушка – 15 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Часник гранульований – ½ ч. л.
- Цедра лимонна – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. В чашу кухонного комбайна або блендера поміщаємо філе індички, брокколі і гранульований часник.
Крок 2. Перемелюємо компоненти і доповнюємо складу рисом, яйцем і сіллю.
Крок 3. Ліпимо кульки і викладаємо у форму, придатну для запікання. Прибираємо в духовку на 20 хвилин при температурної позначки в 200 градусів.
Крок 4. Паралельно готуємо соус: дрібно нарізану цибулю пасеруємо на рослинній олії.
Крок 5. Через кілька хвилин додаємо подрібнений часник, а через 30 секунд борошно – перемішуємо і засікаємо одну хвилину. При постійній роботі віночком, вливаємо вершки і даємо соусу закипіти. Приправляємо лимонною цедрою, сіллю і петрушкою.
Крок 6. В ніжний соус перекладаємо кульки і тушкуємо ще хвилину.
Крок 7. Ніжне блюдо сервіруємо і негайно дегустуємо. Приємного апетиту!