Мітболи – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Мітболи – це невеликі кульки з перекрученого м’яса, обсмажені до апетитної скоринки, а після потушенные в соусі до готовності і ніжності. Така страва ідеально підходить для подачі до сімейного обіду або вечері, бо як чудово поєднується з різними гарнірами. На відміну від ваших смакових уподобань, ви можете загасити м’ясні кульки в соусі, приготовленому на основі томатів, грибів або вершків.

Мітболи в томатному соусі

Митболы в томатному соусі – це ситне м’ясна страва, яка готується досить просто і в результаті завжди виходить неймовірно смачним і соковитим. Також митболы чудово гармонують з самими різноманітними гарнірами: кіноа, рисом, картопляним пюре або печеними овочами.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Фарш м’ясний 500 гр.
  • Помідори 400 гр. (протерті)
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 1.5 ч. л.
  • Часник гранульований 1 ч. л.
  • Коріандр мелений 1 ч. л.
  • Імбир 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

 

Процес приготування:

  • Митболы готуються дуже швидко і просто. Готуємо продуктовий набір.

  • Фарш викладаємо в глибоку чашу, додаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю, сіль, а також по половині чайної ложки спецій, зазначених у списку.

  • Ретельно вимішуємо і вологими долонями ліпимо кульки.

  • ставимо Сковорідку на конфорку, прогріваємо суміш з рослинного і вершкового масел.

  • Обсмажуємо заготовки до легкого рум’янцю.

  • Додаємо пасту з перетертих томатів.

  • Акуратно перемішуємо і обсмажуємо ще 60 секунд.

  • Тепер у вогнетривкий посуд відправляємо протерті помідори, сіль, цукровий пісок і залишилися спеції – тушкуємо на повільному вогні 20-30 хвилин.

  • За закінчення теплової обробки, даємо митболам «відпочити» 5 хвилин і переходимо до сервіровці.

  • Готуйте і отримуйте задоволення!

Мітболи у вершковому соусі на сковороді

Митболы у вершковому соусі на сковороді – це альтернатива традиційним тефтелі, однак, це блюдо готується без додавання засмажки і відвареного рису. Страва підкорює своєю соковитістю і насиченим м’ясним смаком, який, у свою чергу, ідеально поєднується з ніжним соусом.

Час приготування — 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Фарш – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Крихта хлібна – 2 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Чебрець – 1 ч. л.
  • мускатний Горіх мелений – 1 щіпка.
  • Петрушка – 3 гілочки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. В чаші з високими бортиками об’єднуємо фарш з хлібною крихтою, дрібно нарізаною цибулею і зеленню, а також сіллю і чорним перцем.

Крок 2. Присмачую масу сметаною (1 столова ложка).

Крок 3. Вимішуємо до однорідності, формуем кульки і паніруємо в борошні.

Крок 4. На розігрітому рослинному маслі обсмажуємо напівфабрикати до утворення скоринки і перекладаємо в тарілку.

Крок 5. У цій же сковорідці розтоплюємо вершкове масло.

Крок 6. Всипаємо борошно і активно працюємо віночком.

Крок 7. Заливаємо суміш невеликою кількістю води, також додаємо чебрець, решту сметану, мускатний горіх, сіль і перець – доводимо до кипіння.

Крок 8. Викладаємо смажені кульки в соус і тушкуємо близько 15 хвилин на мінімальному нагріві.

Крок 9. Перед подачею прикрашаємо петрушкою і знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Мітболи з сиром

Митболы з сиром – це дуже смачна страва, яке підходить для подачі не тільки до сімейного обіду, але і до святкового столу. Ніжні кульки, приготовані з курячого фаршу і доповнені сирною скоринкою з моцарелли і пармезану, що може бути смачніше?

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло оливкова – 60 мл
  • Соус «Маринара» – 720 мл
  • Моцарелла – 200 гр.
  • Пармезан – 25 гр.
  • Петрушка – 1-2 гілочки.
  • італійські Трави – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Змішуємо фарш з рубаною петрушкою, натертим пармезаном, подрібненою цибулею і часником, а також італійськими травами.

Крок 2. Слідом підсипаємо панірувальні сухарі, сіль і мелений перець – вимішуємо руками.

Крок 3. Формуємо митболы.

Крок 4. У товстостінній сковороді розігріваємо оливкову олію і протягом декількох хвилин підрум’янюємо заготовки з усіх боків.

Крок 5. Прибираємо напівфабрикати, виливаємо у вогнетривку ємність соус і відразу повертаємо митболы.

Крок 6. Посипаємо тертою моцарелою.

Крок 7. Виймаємо ємність в духовку на 15 хвилин при 180 градусах і після подаємо до столу. Приємного апетиту!

Митболы з індички

Митболы з індички, потушенные в томатному соусі – це блюдо, яке закохує в себе з першої проби. Якщо раніше ви дотримувалися думки, що філе індички або ж фарш з нього – це сухий і смачний продукт, то спробувавши ці м’ясні кульки ваше сприйняття перевернеться!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Фарш з індички – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Вода – 200 мл
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст. л.
  • Чебрець мелений – ½ ч. л.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • Масло оливкова – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулі і дрібно нарізаємо його.

Крок 2. У глибоку тарілку викладаємо фарш і висипаємо цибулю, вбиваємо яйце, посипаємо спеціями, сухарями і крохмалем, солимо.

Крок 3. Перемішавши склад, змочуємо руки у воді і формуем кульки середнього розміру.

Крок 4. Обсмажуємо до рум’яності на розігрітому оливковому маслі.

Крок 5. Для соусу змішуємо томатну пасту з 200 мл води і заливаємо розчин до кульок, готуємо під кришкою на помірному полум’я 10-12 хвилин.

Крок 6. Розкладаємо митболы по порційних тарілках і подаємо. Приємного апетиту!

Мітболи в духовці

Митболы в духовці, приготовані з яловичини з додаванням рікотти, ріпчастої цибулі і чебрецю – це вишукана страва, яке запросто можна подати навіть до святкового столу. Додатковим плюсом є те, що кожна кулька – це порція для однієї дорослої людини.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • М’якоть яловичини – 0,5 кг
  • Сало свиняче – 50 гр.
  • Рікотта – 80 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 щіпки.
  • Чебрець – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зачищаємо яловичину нарізаємо невеликими шматочками, очищаємо цибулину і розрізаємо її навпіл.

Крок 2. М’ясо, ½ цибулі і сало прокручуємо через решітку м’ясорубки.

Крок 3. Вбиваємо в масу яйце, посипаємо меленим перцем і сіллю – перемішуємо.

Крок 4. Також вмішуємо сухарі і рікотта.

Крок 5. Ліпимо кульки, розміром з долоню.

Крок 6. Вогнетривку форму промазуємо оливковою олією і поміщаємо заготовки.

Крок 7. Для соусу в піалі розводимо пасту у невеликій кількості води, додаємо подрібнені залишки цибулі, чебрець, цукор і трохи солі.

Крок 8. Виливаємо Соус на напівфабрикати, запікаємо протягом 25-30 хвилин при температурної позначки в 180-200 градусів.

Крок 9. Гарячі митболы подаємо в поєднанні з гарніром, який рекомендується щедро полити соусом. Приємного апетиту!

Мітболи з грибами

Митболы з грибами – це просте і дуже смачна страва, на приготування якого вам не доведеться витрачати цілий вечір. Для додаткової ситості рекомендуємо вам додати трохи відвареного картоплі і куряче яйце. Всі ці компоненти в процесі гасіння просочаться яскравим смаком печериць.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Картопля відварна – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Печериці – 100 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Фарш викладаємо в робочу ємність, туди ж натираємо на дрібній тертці одну картоплю.

Крок 2. Слідом вводимо рубану зелень, сіль, яйце і приправи – гарненько вимішуємо руками.

Крок 3. Через 5 хвилин, формуємо невеличкі кульки, підрум’янюємо їх на розпеченому соняшниковій олії і перекладаємо у форму для запікання.

Крок 4. Потім у цій же сковороді обсмажуємо до випаровування вологи нарізані гриби.

Крок 5. На митболы викладаємо печериці і змащуємо сметаною, накриваємо фольгою – прибираємо в духовку на 10 хвилин (190 градусів).

Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення!

Мітболи з рисом

Митболы з рисом і філе індички – це корисне і неймовірно смачне блюдо, яке можна подати з улюбленим гарніром і свіжим овочевим салатом. Для того щоб кульки були соковитими, нам також потрібно брокколі, а для насиченості смаку – гранульований часник, петрушка і лимонна цедра.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Філе індички – 600 гр.
  • Брокколі – 200 гр.
  • Рис відварний – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Борошно – 2 ч. л.
  • Вершки 20% – 200 мл
  • Петрушка – 15 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Часник гранульований – ½ ч. л.
  • Цедра лимонна – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. В чашу кухонного комбайна або блендера поміщаємо філе індички, брокколі і гранульований часник.

Крок 2. Перемелюємо компоненти і доповнюємо складу рисом, яйцем і сіллю.

Крок 3. Ліпимо кульки і викладаємо у форму, придатну для запікання. Прибираємо в духовку на 20 хвилин при температурної позначки в 200 градусів.

Крок 4. Паралельно готуємо соус: дрібно нарізану цибулю пасеруємо на рослинній олії.

Крок 5. Через кілька хвилин додаємо подрібнений часник, а через 30 секунд борошно – перемішуємо і засікаємо одну хвилину. При постійній роботі віночком, вливаємо вершки і даємо соусу закипіти. Приправляємо лимонною цедрою, сіллю і петрушкою.

Крок 6. В ніжний соус перекладаємо кульки і тушкуємо ще хвилину.

Крок 7. Ніжне блюдо сервіруємо і негайно дегустуємо. Приємного апетиту!