Начинки для пирогів в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Лимонна начинка для пирога

Лимонна начинка для пирога порадує вас своїм насиченим смаком і приємним ароматом. Підготувати її в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього скористайтесь перевіреної кулінарної ідеєю з покроковими фотографіями із нашої збірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 350 гр.

Склад:

  • Лимон – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Крохмаль – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо начинку після того, як підготували основу пирога. Лимонна начинка особливо смачно поєднується з пісочним тістом.

Крок 2. Добре промиваємо лимони. З одного знімаємо цедру будь-яким зручним способом. Робимо це акуратно, щоб не зачепити білий шар.

Крок 3. Далі лимони потрібно розділити на половинки і віджати з них сік. Акуратно прибираємо всі кісточки.

Крок 4. У глибокій мисці збиваємо курячі яйця з цукром до утворення пишної білої маси.

Крок 5. В яєчну суміш відправляємо лимонну цедру, сік, розтоплене вершкове масло і крохмаль. Знову збиваємо до однорідності.

Крок 6. Лимонну заготовку можна вливати в основу. З такою начинкою пироги на тонкому тесті випікаються близько 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Лимонна начинка для пирога готова. Радуйте себе і близьких апетитною домашньою випічкою!