Пиріг з повидлом – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Тертий пиріг з повидлом в духовці

Тертий пиріг з повидлом в духовці виходить неймовірно ніжним і тане в роті. Таке частування ідеально доповнить ваше сімейне чаювання. Приготувати апетитний пиріг в домашніх умовах зможе кожен. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Склад:

  • Борошно – 450 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 180 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Повидло – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця з’єднайте з цукром і збиваємо їх віночком до однорідності.

Крок 2. Розтоплюємо вершкове масло, даємо трохи охолонути і вливаємо його в яєчну суміш.

Крок 3. У підготовлену масу просіваємо борошно з розпушувачем.

Крок 4. Вимішуємо вміст до утворення тугої однорідного тіста. Прибираємо його в холодильник на 30 хвилин.

Крок 5. Від підготовленого грудки тіста відокремлюємо 1/3 частину і прибираємо її в морозильник. Більшу частину тіста тонко розкачуємо і викладаємо у форму для випікання, застелену пергаментом.

Крок 6. Змащуємо основу тесту повидлом.

Крок 7. Підморожений шматок тіста натираємо на крупній тертці. Посипаємо стружкою заготовку. Відправляємо її в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

Крок 8. Тертий пиріг з повидлом в духовці готовий. Подавайте до столу!