Тертий пиріг з повидлом в духовці
Тертий пиріг з повидлом в духовці виходить неймовірно ніжним і тане в роті. Таке частування ідеально доповнить ваше сімейне чаювання. Приготувати апетитний пиріг в домашніх умовах зможе кожен. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Склад:
- Борошно – 450 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 180 гр.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Повидло – 250 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця з’єднайте з цукром і збиваємо їх віночком до однорідності.
Крок 2. Розтоплюємо вершкове масло, даємо трохи охолонути і вливаємо його в яєчну суміш.
Крок 3. У підготовлену масу просіваємо борошно з розпушувачем.
Крок 4. Вимішуємо вміст до утворення тугої однорідного тіста. Прибираємо його в холодильник на 30 хвилин.
Крок 5. Від підготовленого грудки тіста відокремлюємо 1/3 частину і прибираємо її в морозильник. Більшу частину тіста тонко розкачуємо і викладаємо у форму для випікання, застелену пергаментом.
Крок 6. Змащуємо основу тесту повидлом.
Крок 7. Підморожений шматок тіста натираємо на крупній тертці. Посипаємо стружкою заготовку. Відправляємо її в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Крок 8. Тертий пиріг з повидлом в духовці готовий. Подавайте до столу!