Пиріг на кефірі з повидлом на швидку руку
Пиріг на кефірі з повидлом на швидку руку – це універсальне рішення для сімейного чаювання або свята. Готова випічка порадує ніжним смаком з приємною кислинкою, при цьому ви не витратите багато часу на приготування. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Склад:
- Борошно – 260 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Кефір – 200 мл
- Цукор – 2 ст. л.
- Сода – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Повидло – 150 гр.
Для прикраси:
- цукрова Пудра – 20 гр.
- М’ята – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Курячі яйця розбиваємо в глибоку миску і з’єднуємо з цукром. Збиваємо до розчинення сухого інгредієнта.
Крок 3. Виливаємо в яєчну суміш кефір. Перемішуємо.
Крок 4. Просіваємо сюди борошно з содою і вимішуємо однорідне рідкувате тісто без грудочок.
Крок 5. Виливаємо тісто у форму для випікання, змащену вершковим маслом. Викладаємо на тісто повидло. Рівномірно його розподіляємо по всьому периметру, злегка перемішуючи.
Крок 6. Випікаємо частування 30-35 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 7. Пиріг на кефірі з повидлом на швидку руку готовий. Нарізайте частування і подавайте до столу, прикрасивши цукровою пудрою і м’ятою.