Пиріг з повидлом – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг на сметані з повидлом

Пиріг на сметані з повидлом виходить дивно ніжною і тане в роті. Таке частування ідеально доповнить ваше сімейне чаювання. Приготувати апетитний пиріг в домашніх умовах зможе кожен. Для цього скористайтеся простим рецептом з покроковими фотографіями із нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 2,5 склянки
  • Сметана – 1 склянка
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Повидло – 500 гр.
  • Пелюстки мигдалю для прикраси.
  • Мак – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Зазначене кількість сметани кладемо в глибоку миску.

Крок 2. Виливаємо сюди олію, додаємо цукор і збиваємо. Після вмішуємо соду і борошно.

Крок 3. Замішуємо однорідне тісто. Ділимо його на дві частини. Одне повинно бути більше іншого. Також можна відокремити невеликий шматок тіста для фігурних прикраси.

Крок 4. Більшу частину тіста розкачуємо і викладаємо у форму для випікання, формуючи бортики.

Крок 5. Рівним шаром викладаємо на тісто повидло.

Крок 6. З другого шматка тіста ліпимо джгути. Укладаємо їх на повидло сіточкою.

Крок 7. Доповнюємо заготівлю прикрасою з тіста, пелюстками мигдалю і маком. Випікаємо близько 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 8. Пиріг на сметані з повидлом готовий. Подавайте до столу!