Пиріг на сметані з повидлом
Пиріг на сметані з повидлом виходить дивно ніжною і тане в роті. Таке частування ідеально доповнить ваше сімейне чаювання. Приготувати апетитний пиріг в домашніх умовах зможе кожен. Для цього скористайтеся простим рецептом з покроковими фотографіями із нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 2,5 склянки
- Сметана – 1 склянка
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Цукор – 0,5 склянки
- Сода – 0,5 ч. л.
- Повидло – 500 гр.
- Пелюстки мигдалю для прикраси.
- Мак – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Зазначене кількість сметани кладемо в глибоку миску.
Крок 2. Виливаємо сюди олію, додаємо цукор і збиваємо. Після вмішуємо соду і борошно.
Крок 3. Замішуємо однорідне тісто. Ділимо його на дві частини. Одне повинно бути більше іншого. Також можна відокремити невеликий шматок тіста для фігурних прикраси.
Крок 4. Більшу частину тіста розкачуємо і викладаємо у форму для випікання, формуючи бортики.
Крок 5. Рівним шаром викладаємо на тісто повидло.
Крок 6. З другого шматка тіста ліпимо джгути. Укладаємо їх на повидло сіточкою.
Крок 7. Доповнюємо заготівлю прикрасою з тіста, пелюстками мигдалю і маком. Випікаємо близько 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 8. Пиріг на сметані з повидлом готовий. Подавайте до столу!