Пиріг з повидлом – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Здобний пиріг з повидлом в духовці

Здобний пиріг з повидлом в духовці виходить дуже ніжним і пишним. Свіжа випічка ідеально доповнить ваше сімейне чаювання. Приготувати пиріг із здобного тіста зможе кожен. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 2,5-3 склянки
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Масло рослинне – 50 мл

Для начинки:

  • Повидло – 250 гр.

Додатково:

  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Розмішуємо в теплому молоці сухі дріжджі, цукор, сіль і ложку борошна. Залишаємо опару на 15 хвилин. Сюди ж додаємо рослинне масло і просіваємо борошно. Замішуємо тісто і залишаємо його в теплому місці на 45 хвилин.

Крок 2. Готове тісто ділимо на дві частини. Розкачуємо їх так, щоб вийшло два кола (великий і поменше). Більший коло кладемо на деко з пергаментом.

Крок 3. На основу пирога викладаємо повидло, залишивши вільне місце по краях.

Крок 4. Накриваємо начинку другим колом тесту.

Крок 5. Дві частини тесту акуратно з’єднуємо між собою, повністю закривши начинку з повидла.

Крок 6. Змащуємо поверхню пирога збитим яйцем.

Крок 7. Випікаємо частування 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Здобний пиріг з повидлом в духовці готовий. Нарізайте частування і подавайте до столу!