Пиріг з повидлом – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Сирний пиріг з повидлом

Сирний пиріг з повидлом – це дуже смачне і пишне частування для сімейного чаювання або свята. Готова випічка порадує ніжним смаком з приємною кислинкою фруктового повидла. Обов’язково спробуйте приготувати такий пиріг з допомогою нашого покрокового рецепта.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 кг
  • Маргарин – 200 гр.
  • Кефір солодкий – 400 мл
  • Дріжджі швидкорозчинні – 10 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 8 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сир – 250 гр.
  • Повидло – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для цього пирога краще всього використовувати солодкий кисломолочний продукт. Виливаємо його в глибоку миску, доповнюємо курячим яйцем, половиною цукру і сіллю.

Крок 2. Дріжджі розводимо в теплій воді і після вливаємо їх в кефір.

Крок 3. Далі вливаємо розтоплений і охолоджений маргарин. Добре все перемішуємо.

Крок 4. Просіваємо в рідку суміш вказану кількість борошна. Замішуємо однорідне тісто і прибираємо його в тепле місце, поки воно не збільшиться в розмірі.

Крок 5. Вибираємо повидло за вашим смаком.

Крок 6. В окремій тарілці змішуємо сир з цукром. Вимішуємо його до однорідності.

Крок 7. Через 40-60 хвилин тісто помітно підросте. Від’єднуємо від нього невеликий шматок для прикраси, решту використовуємо для основи пирога.

Крок 8. Розкачуємо тісто і викладаємо його у форму для випікання. Змащуємо основу сирною масою.

Крок 9. На сир рівним шаром викладаємо повидло.

Крок 10. Із залишків тіста ліпимо фігурки для прикраси. Розкладаємо їх на начинку з сиру і повидла.

Крок 11. Випікаємо пиріг 25-30 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 12. Сирний пиріг з повидлом готовий. Нарізайте його порційними шматочками і подавайте до столу!