Сирний пиріг з повидлом
Сирний пиріг з повидлом – це дуже смачне і пишне частування для сімейного чаювання або свята. Готова випічка порадує ніжним смаком з приємною кислинкою фруктового повидла. Обов’язково спробуйте приготувати такий пиріг з допомогою нашого покрокового рецепта.
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 1 кг
- Маргарин – 200 гр.
- Кефір солодкий – 400 мл
- Дріжджі швидкорозчинні – 10 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 8 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сир – 250 гр.
- Повидло – 200 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Для цього пирога краще всього використовувати солодкий кисломолочний продукт. Виливаємо його в глибоку миску, доповнюємо курячим яйцем, половиною цукру і сіллю.
Крок 2. Дріжджі розводимо в теплій воді і після вливаємо їх в кефір.
Крок 3. Далі вливаємо розтоплений і охолоджений маргарин. Добре все перемішуємо.
Крок 4. Просіваємо в рідку суміш вказану кількість борошна. Замішуємо однорідне тісто і прибираємо його в тепле місце, поки воно не збільшиться в розмірі.
Крок 5. Вибираємо повидло за вашим смаком.
Крок 6. В окремій тарілці змішуємо сир з цукром. Вимішуємо його до однорідності.
Крок 7. Через 40-60 хвилин тісто помітно підросте. Від’єднуємо від нього невеликий шматок для прикраси, решту використовуємо для основи пирога.
Крок 8. Розкачуємо тісто і викладаємо його у форму для випікання. Змащуємо основу сирною масою.
Крок 9. На сир рівним шаром викладаємо повидло.
Крок 10. Із залишків тіста ліпимо фігурки для прикраси. Розкладаємо їх на начинку з сиру і повидла.
Крок 11. Випікаємо пиріг 25-30 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 12. Сирний пиріг з повидлом готовий. Нарізайте його порційними шматочками і подавайте до столу!