Пиріг з повидлом – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Відкритий пиріг із дріжджового тіста з повидлом

Відкритий пиріг із дріжджового тіста з повидлом виходить гарним і яскравим смаком. Таке частування ідеально доповнить ваше сімейне чаювання. Приготувати рум’яний відкритий пиріг з начинкою в домашніх умовах зможе кожен. Для цього беріть на замітку рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 кг
  • Молоко – 500 мл
  • Дріжджі свіжі – 30 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Повидло – 0,5 кг

Процес приготування:

Крок 1. У теплому молоці вимішуємо свіжі дріжджі з цукром і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 2. Сюди ж відправляємо куряче яйце і 100 грам розм’якшеного вершкового масла. Ретельно перемішуємо інгредієнти до отримання однорідної суміші.

Крок 3. Просіваємо в рідку заготівлю борошно.

Крок 4. Вимішуємо щільне однорідне тісто.

Крок 5. Залишаємо тісто в теплому місці на 1-1,5 години для підняття.

Крок 6. Після готовності дріжджового продукту ділимо його на дві рівні частини. Формуємо акуратні кулі.

Крок 7. Одну частину тіста розкачуємо в тонкий пласт. Викладаємо його у форму для випікання, обмащений рослинним маслом.

Крок 8. Обмазуємо основу пирога повидлом.

Крок 9. З другої частини тіста формуємо акуратні тонкі джгутики. Викладаємо з них сіточку і викладаємо бортики.

Крок 10. Випікаємо частування близько 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 11. Готовий пиріг обмазуємо шматочком вершкового масла.

Крок 12. Відкритий пиріг з дріжджового тіста з повидлом готовий. Нарізайте і подавайте до столу!