Пиріг з листкового тіста з повидлом
Пиріг з листкового тіста з повидлом – це дуже смачне і ніжне частування для сімейного чаювання або свята. Готова випічка порадує приємною кислинкою, апетитним ароматом і нескладним кулінарним процесом. Обов’язково спробуйте приготувати частування з допомогою нашого покрокового рецепта.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Тісто листкове бездріжджове – 0,5 кг
- Повидло – 300 гр.
- Яблуко – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Листкове тісто попередньо розморожуємо.
Крок 2. Розкачуємо тісто в тонкий пласт.
Крок 3. Форму для випікання змащуємо рослинним маслом. Викладаємо сюди пласт тесту.
Крок 4. Викладаємо тісто за формою і акуратно зрізаємо звисаючі краї.
Крок 5. Викладаємо на тісто повидло.
Крок 6. Розкладаємо по ньому тонкі яблучні дольки.
Крок 7. Залишилися шматочки тесту також розгортаємо в тонкий пласт. Робимо в ньому часті надрізи в шаховому порядку.
Крок 8. Закриваємо начинку тістом з сіточкою.
Крок 9. Акуратно зрізаємо краю і формуємо акуратний пиріг.
Крок 10. Змащуємо його збитим яйцем і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
Крок 11. Пиріг з листкового тіста з повидлом готовий. Подавайте до столу!