Пиріг з повидлом – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з листкового тіста з повидлом

Пиріг з листкового тіста з повидлом – це дуже смачне і ніжне частування для сімейного чаювання або свята. Готова випічка порадує приємною кислинкою, апетитним ароматом і нескладним кулінарним процесом. Обов’язково спробуйте приготувати частування з допомогою нашого покрокового рецепта.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 0,5 кг
  • Повидло – 300 гр.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Листкове тісто попередньо розморожуємо.

Крок 2. Розкачуємо тісто в тонкий пласт.

Крок 3. Форму для випікання змащуємо рослинним маслом. Викладаємо сюди пласт тесту.

Крок 4. Викладаємо тісто за формою і акуратно зрізаємо звисаючі краї.

Крок 5. Викладаємо на тісто повидло.

Крок 6. Розкладаємо по ньому тонкі яблучні дольки.

Крок 7. Залишилися шматочки тесту також розгортаємо в тонкий пласт. Робимо в ньому часті надрізи в шаховому порядку.

Крок 8. Закриваємо начинку тістом з сіточкою.

Крок 9. Акуратно зрізаємо краю і формуємо акуратний пиріг.

Крок 10. Змащуємо його збитим яйцем і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.

Крок 11. Пиріг з листкового тіста з повидлом готовий. Подавайте до столу!