Шаховий пиріг з повидлом
Шаховий пиріг з повидлом – оригінальний десерт, який нікого не залишить байдужим. Апетитна домашня випічка приємно здивує ваших гостей не тільки яскравим смаком, але і привабливим зовнішнім виглядом. Беріть рецепт на замітку для ваших свят!
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 460 гр.
- Цукор – 300 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 270 гр.
- Какао-порошок – 30 гр.
- Повидло – 350 гр.
- Шоколад – 100 гр.
- Вершки – 50 гр.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Кориця мелена – на смак.
Процес приготування:
Крок 1. Збиваємо яйця з цукром, сіллю і розм’якшеним вершковим маслом. Просіваємо сюди борошно з розпушувачем. Вимішуємо до зникнення грудочок.
Крок 2. Рідке тісто ділимо на дві частини. В одну частину вмішуємо какао-порошок і мелену корицю.
Крок 3. Біле тісто виливаємо у форму для випікання. Готуємо корж 35-40 хвилин при температурі 180 градусів. Після його остуджуємо і ріжемо на два прямокутника або квадрата.
Крок 4. Також чинимо з шоколадним тестом. Всі частини коржів повинні бути однаковими.
Крок 5. Складаємо білий корж на шоколадний, з’єднуючи їх повидлом.
Крок 6. Різнокольорові заготовки з повидлом нарізаємо смужками однакової товщини.
Крок 7. Перевертаємо їх і формуємо квадратний пиріг, викладаємо смуги в шаховому порядку.
Крок 8. Обмазуємо поверхню пирога повидлом і поливаємо сумішшю з вершків і розтопленого шоколаду.
Крок 9. Шаховий пиріг з повидлом готовий. Подавайте до столу!