Пісочний пиріг з повидлом в духовці
Пісочний пиріг з повидлом в духовці виходить дуже ніжним і тане в роті. Таке частування ідеально доповнить ваше сімейне чаювання. Приготувати апетитний пиріг в домашніх умовах зможе кожен. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Склад:
- Борошно – 250 гр.
- Маргарин – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 70 гр.
- Ванілін – 1 гр.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Укус – 1 ч. л.
- Повидло – 150 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підморожений маргарин натираємо на крупній тертці.
Крок 2. Додаємо в миску з маргарином куряче яйце, цукор і ванілін. Добре перемішуємо інгредієнти.
Крок 3. Додаємо сюди соду, гашену укусом. Знову перемішуємо.
Крок 4. Висипаємо борошно і починаємо замішувати туге однорідне тісто.
Крок 5. Підготовлений ком тесту ділимо на дві частини. Одна повинна бути більше іншої. Меншу частину на час відправляємо в морозильник.
Крок 6. Більшу частину тіста розкачуємо в тонкий пласт. Викладаємо його у форму для випікання і обмазуємо повидлом.
Крок 7. Дістаємо з морозилки підморожений шматок тіста. Натираємо його на крупній тертці і посипаємо отриманої стружкою частування.
Крок 8. Прибираємо пиріг в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин.
Крок 9. Пісочний пиріг з повидлом в духовці готовий. Нарізайте частування і подавайте до столу з чашкою гарячого чаю!