Пиріг з повидлом – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пісочний пиріг з повидлом в духовці

Пісочний пиріг з повидлом в духовці виходить дуже ніжним і тане в роті. Таке частування ідеально доповнить ваше сімейне чаювання. Приготувати апетитний пиріг в домашніх умовах зможе кожен. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Склад:

  • Борошно – 250 гр.
  • Маргарин – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 70 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Укус – 1 ч. л.
  • Повидло – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підморожений маргарин натираємо на крупній тертці.

Крок 2. Додаємо в миску з маргарином куряче яйце, цукор і ванілін. Добре перемішуємо інгредієнти.

Крок 3. Додаємо сюди соду, гашену укусом. Знову перемішуємо.

Крок 4. Висипаємо борошно і починаємо замішувати туге однорідне тісто.

Крок 5. Підготовлений ком тесту ділимо на дві частини. Одна повинна бути більше іншої. Меншу частину на час відправляємо в морозильник.

Крок 6. Більшу частину тіста розкачуємо в тонкий пласт. Викладаємо його у форму для випікання і обмазуємо повидлом.

Крок 7. Дістаємо з морозилки підморожений шматок тіста. Натираємо його на крупній тертці і посипаємо отриманої стружкою частування.

Крок 8. Прибираємо пиріг в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин.

Крок 9. Пісочний пиріг з повидлом в духовці готовий. Нарізайте частування і подавайте до столу з чашкою гарячого чаю!