Рол Філадельфія – це варіант суші і класичними складовими його є копчений лосось, в який рол загортається, вершковий сир і свіжий огірок, а норі кладеться в середину ролу. Класика з часом змінилася і в «Філадельфії» додають інші не менш смачні інгредієнти, а кожен вид делікатесу має своїх шанувальників.
Рол Філадельфія з лососем — класичний рецепт в домашніх умовах
Рол Філадельфія з лососем, приготований за класичним рецептом в домашніх умовах є найсмачнішою, ніжною і ситної варіацією з японських ласощів. Готуємо «Філадельфію» з класичних інгредієнтів: слабосоленого лосося, рису, норі і свіжого огірка, а сир підійде будь-вершковий, в цьому рецепті беремо плавлений.
Інгредієнти на
1 порц.
- Рис довгозерний 120 гр.
- Лосось слабосоленої 40 гр.
- Сир плавлений 15 гр.
- Огірок 15 гр.
- Норі 1 шт.
- Оцет рисовий 10 мл
- Для подачі:
- Імбир маринований 50 гр.
- Васабі 10 гр.
- соєвий Соус 50 мл
Процес приготування:
- Першим ділом правильно зваріть рис. Його добре промийте, залийте водою на 1,5 см вище шару і після початку кипіння поваріть 25 хвилин на невеликому вогні.
- Зварений рис перекладіть в плоский посуд, полийте рисовим оцтом, перемішайте і залиште для остигання.
- Потім підготуйте, згідно з рецептом, інші інгредієнти для ролів. Важлива правильна їх нарізка.
- Гострим ножем лосося наріжте тонкими пластинками. Огірок і сир наріжте тонкою соломкою.
- Для складання ролу на бамбуковий килимок покладіть лист норі. Поверх його рівним шаром укладіть зварений рис і килимком його добре ущільніть.
- Потім акуратно норі з рисом переверніть на іншу сторону. Поздовжньо укладіть поверх норі нарізку сиру і огірка. Рол щільно скрутіть рулетом. І килимком ще раз ущільніть.
- Поверх сформованого ролу щільно укладіть пластинки лосося.
- Приготований рол «Філадельфія» розріжте на 6 однакових шматочків і сервіруйте до столу з імбиром, пастою васабі і соєвим соусом. Приємного апетиту!
Рол Філадельфія з креветкою
Гарним варіантом ролів «Філадельфія» або по-іншому – урамакі, буде у вас заміна класичного лосося креветками. Цей морепродукт для ролів відварюється, а поєднання креветок з сиром «Філадельфія» і свіжим огірком виходить смачним. Принцип приготування, формування ролу і подача такі ж, як і ролів класичних цього виду.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Рис для суші – 1 склянка
- Вода – 1 склянка
- Водорості норі – 2 листа.
- Оцет рисовий – 1 ст. л.
- Цукор – ½ ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Креветки – 50 гр.
- Огірок – 1 шт.
- Сир «Філадельфія» – 60 гр.
Для подачі:
- Імбир маринований – 40 гр.
- Соєвий соус – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Рис для ролів ретельно промийте, залийте склянкою холодної води і зваріть до готовності протягом 25 хвилин. Перекладіть його на плоску тарілку. Трохи підігрійте рисовий оцет, розчиніть у ньому сіль з цукром, полийте зварений рис, перемішайте і залиште для охолодження.
Крок 2. Килимок накрийте харчової плівкою. Листи норі розріжте навпіл і покладіть на килимок, щоб шорстка сторона листа була догори.
Крок 3. На норі рівним шаром викладіть зварений рис і добре ущільніть.
Крок 4. Акуратно переверніть норі з рисом на іншу сторону і килимком ще раз притисніть.
Крок 5. Поздовжнім шаром на середину норі викладіть сир Філадельфія.
Крок 6. Огірок очистіть від шкірки, наріжте поздовжніми скибочками і укладіть поруч з сиром.
Крок 7. Заздалегідь розморожені креветки відварити протягом 2-3 хвилин у воді з додаванням солі.
Крок 8. Викладіть зварені креветки поруч з сиром.
Крок 9. Потім за допомогою килимка роли акуратно і щільно скрутіть рулетами. У вас рис вийде зовні, а начинка з норі всередині. На 20 хвилин сформовані роли покладіть в холодильник, щоб сир застиг.
Крок 10. Для нарізки ніж змочіть у воді. Кожен рол розріжте на 6-8 шматочків і перекладіть на блюдо.
Крок 11. Приготовлені роли Філадельфія з креветками сервіруйте до столу з листами маринованого імбиру і соєвим соусом. Приємного апетиту!
Філадельфія з огірком в домашніх умовах
Додаток ролів «Філадельфія» свіжим огірком стало російською класикою цього популярного японського страви. У домашніх умовах з якісних продуктів виходить нічим не гірше, ніж в суші барах. Для ролів беремо класичний слабосоленої лосось, вершковий сир з однойменною назвою, рис і норі, а огірок страви завжди надає приємну свіжість.
Час приготування: 45 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Рис для суші – 110 гр.
- Лосось слабосоленої – 60 гр.
- Сир «Філадельфія» – 40 гр.
- Огірок – 10 гр.
- Водорості норі – 0.5 листа.
- Оцет рисовий – за смаком.
Для подачі:
- Соєвий соус – за смаком.
- «Васабі» – за смаком.
- Білий кунжут – для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом підготувати згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій, всі інгредієнти для ролів, а також бамбуковий килимок з лопаткою.
Крок 2. Рис добре промити і на 15 хвилин залити холодною водою. Потім воду злити, залити чистою водою і поварити 15 хвилин на невеликому вогні. Зварений рис полити рисовим оцтом, перемішати і залишити для охолодження.
Крок 3. Гострим ножем лосось розрізати на слайсы товщиною не більше 1 см Огірок нарізати поздовжніми слайсами і трохи тонше, ніж рибу.
Крок 4. На килимок, застелений харчовою плівкою, покласти норі і поверх його з допомогою лопатки рівним шаром викласти підготовлений рис.
Крок 5. Норі з рисом акуратно перевернути на іншу сторону і укласти поздовжній шар сиру.
Крок 6. Поряд з сиром укласти огіркові слайсы.
Крок 7. Руками і з допомогою килимка сформувати рол, щоб начинка вийшла всередині, а рис зовні. Сформований рол щільно притиснути, щоб тримав форму. Потім рол звільнити від коврика і щільно обваляти з усіх сторін в кунжуті.
Крок 8. Поверх ролу розкласти слайсы лосося і килимком притиснути ще раз.
Крок 9. Сформованому ролу дати постояти 15-2 хвилин, прикривши плівкою і потім можна нарізати ножем, змочуючи його холодною водою.
Крок 10. Приготовлені в домашніх умовах роли «Філадельфія» з огірком перекласти на блюдо, доповнити васабі, з соєвим соусом і сервірувати до столу, не забувши про палички, щоб було по-японськи. Приємного апетиту!
Як приготувати рол Філадельфія з вугром
Приготування ролів «Філадельфія» з вугром не відрізняється від способу готування класичних ролів, для них беруться рис, норі, свіжий огірок і вершковий сир. Вугор – риба рідкісна, делікатесна, схожа за текстурою на осетра або сома і її відрізняє дуже приємний смак, а для ролів зазвичай береться в копченому вигляді. У цьому рецепті беремо вже зварений і заправлений оцтом рис для суші.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Вугор – 50 гр.
- Рис для суші – 150 гр.
- Сир «Філадельфія» – 2 ст. л.
- Огірок – ¼ шт.
- Водорості норі – 1 аркуш.
- Оцет рисовий – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для ролу відразу підготуйте половину листа норі і 150 гр. заздалегідь звареного та заправленого рису. Інгредієнти в рецепті наведені на 1 рол.
Крок 2. Для начинки – копченого вугра розріжте на кілька тонких слайсів. Огірок наріжте соломкою. Сир «Філадельфія» можете замінити будь-яким вершково-сирним сиром.
Крок 3. Килимок застелити плівкою, покладіть лист норі шорсткою стороною догори, і поверх його рівним шаром укладіть підготовлений рис.
Крок 4. Потім норі акуратно переверніть на інший бік. На одну частину листа укладіть сир і нарізку огірка.
Крок 5. З допомогою килимка акуратно сформуйте рол і його ущільніть.
Крок 6. Поверх сформованого ролу укладіть скибочки вугра і ще раз його щільно притисніть.
Крок 7. Приготований рол «Філадельфія» з вугром розріжте на 6-8 шматочків, перекладіть на блюдо і сервіруйте до столу, доповнивши маринованим імбиром і паличками. Приємного апетиту!
Домашні роли Філадельфія з авокадо
В домашні роли Філадельфія з авокадо додаються вершково-сирний сир і слабосоленої лосось. Ці інгредієнти добре поєднуються з рисом і норі, а роли виходять з ніжною і гармонійною текстурою. Для ролів вибирається м’яке авокадо, вершковий сир можна замінити сирним і за бажанням, додати свіжий смак огірком.
Час готування: 60 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Рис для суші – 150 гр.
- Рисовий оцет – 15 мл
- Сир «Філадельфія» – 20 гр.
- Авокадо – 25 гр.
- Лосось – 60 гр.
- Водорості норі – 1 аркуш.
- Васабі – 5 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відваріть до готовності рис для суші, заправте рисовим оцтом і добре перемішайте.
Крок 2. Килимок накрийте харчовою плівкою, покладіть лист норі, на нього рівним шаром укладіть підготовлений рис. І килимком ущільніть.
Крок 3. Акуратно переверніть аркуш рисом донизу. Поверх одного краю норі укладіть поздовжнім шаром сир.
Крок 4. Авокадо почистіть, наріжте тонкими слайсами і їх укладіть поверх сиру.
Крок 5. З допомогою килимка щільно скрутіть рол. Поверхня ролу, якщо у вас лосось свіжий, змастіть найбільшою кількістю васабі.
Крок 6. Лосось гострим ножем наріжте тонкими пластинками і щільно покрийте їм поверхню сформованого ролу.
Крок 7. Приготований домашній рол «Філадельфія» з авокадо розріжте на 6 однакових шматочків і сервіруйте до столу з листками маринованого імбиру і соєвим соусом. Приємного апетиту!
Рол Філадельфія з тунцем
Рол Філадельфія з тунцем, як рибою з вишуканим і ніжним смаком, мають багато варіантів приготування. Роли покривають тонкими слайсами тунця, подібно лососеві, або консервований тунець кладуть начинку «Філадельфії». Побалуйте себе і близьких смачними ролами зі свіжим тунцем.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Рис круглий – 1 склянка
- Оцет рисовий – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Лист норі – 2 шт.
- Огірок – 150 гр.
- Сир філадельфія – 200 гр.
- Тунець – 200 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування ролів використовуємо свіжий тунець. Його необхідно нарізати тонкими слайсами. Щоб шматочки вийшли акуратними, використовуйте гострий ніж. Від цього залежить зовнішній вигляд готового продукту.
Крок 2. Промиваємо огірки під водою, обсушуємо їх від води і нарізаємо тонкою соломкою.
Крок 3. Відварюємо круглий рис до готовності. Після доповнюємо його рисовим оцтом, сіллю і цукром. Акуратно перемішуємо і даємо повністю охолонути.
Крок 4. Розрізаємо листи норі на довгасті половини. Укладаємо на рогожу з харчовою плівкою. Рівномірно розподіляємо по норі підготовлений рис.
Крок 5. Акуратно перевертаємо заготовку так, щоб морські водорості опинилися вгорі. Тонкою смугою вздовж сторони з норі викладаємо сир філадельфія.
Крок 6. До м’якого сиру викладаємо соломку огірка.
Крок 7. З допомогою циновки обережно скручуємо тугий рол, надаючи йому квадратну форму.
Крок 8. Акуратно викладаємо на отриманий рол тонкі слайсы свіжого тунця. Знову притискуємо циновкою. Далі продукт можна загорнути у харчову плівку і покласти в холодильник до подачі.
Крок 9. Рол філадельфія з тунцем готовий. Нарізайте і подавайте до столу з вашими улюбленими японськими соусами і гарнірами. Приємного апетиту!
Роли з сиром Філадельфія, червоною рибою і огірком
Роли з сиром Філадельфія, червоною рибою і огірком відносяться до класичного варіанту і їх нескладно приготувати своїми руками. Цей вершковий сир відмінно поєднується за смаком з будь-червоною рибою і огірком, і у вас вийде смачна закуска, як для свята, і для сімейного столу. Важливий для хорошого смаку ролів правильно зварений рис.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Рис – 200 гр.
- Рисовий оцет – 75 мл
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Водорості норі – 1 упаковка.
- Червона риба – 600 гр.
- Сир «Філадельфія» – 300 гр.
- Огірок – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Рис для приготування ролів краще взяти спеціальний для суші та іншого сорту, щоб він добре склеювався. Його двічі промити холодною водою і відварити до готовності. Змішати рисовий оцет із сіллю і цукром, полити цією сумішшю зварений рис і добре перемішати. Залишити рис на плиті під прикритою кришкою на 15 хвилин.
Крок 2. Килимок покрити шматком харчової плівки, покласти на нього лист норі і рівним шаром викласти підготовлений рис, щоб виступав на край норі.
Крок 3. Червону рибу розрізати на поздовжні слайсы. Шматочки риби покласти поверх рису.
Крок 4. Потім їх розгорнути і повністю рибою покрити рис.
Крок 5. Вільним краєм килимка ці інгредієнти ущільнити і перевернути на іншу сторону.
Крок 6. Зверху повинен бути лист норі, на який укладається начинка.
Крок 7. Огірки промити і нарізати тонкими поздовжніми шматочками. На край норі поздовжнім шаром викласти сир «Філадельфія» і шматочки огірка.
Крок 8. Акуратно і з допомогою килимка сформувати рол.
Крок 9. Червону рибу можна укласти і вертикально або горизонтально, як вам більше подобається. Приготовлені роли з сиром «Філадельфія», червоною рибою і огірком розрізати на 6-8 однакових шматочків і сервірувати до столу, доповнивши їх соєвим соусом і імбиром. Приємного апетиту!
Домашні роли Філадельфія з червоною ікрою
Домашні роли Філадельфія з червоною ікрою – це оригінальна варіація смачного японського частування. Якщо вам набридли класичні варіанти філадельфії, то вам точно сподобається ідея з використанням червоної ікри. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт, приємно дивуйте своїх близьких і друзів.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Риба червона слабосолона – 200 гр.
- Сир «Філадельфія» — 150 гр.
- Ікра червона – 80 гр.
- Рис круглозерний – 1 склянка
- Вода – 1,5 склянки
- Оцет рисовий – 50 мл
- Норі – 1 аркуш.
Процес приготування:
Крок 1. Заливаємо рис зазначеною кількістю води. Доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин під кришкою. Вимикаємо вогонь, даємо настоятися ще на 10 хвилин, після вимішуємо з рисовим оцтом і даємо охолонути.
Крок 2. Рогожу устеляємо харчовою плівкою. Кладемо сюди листи норі, розрізані навпіл.
Крок 3. Обмазуємо норі готовим рисом для суші. З одного боку рис повинен трохи виступати за норі. З іншої частини аркуша залишаємо смугу норі вільною.
Крок 4. Акуратно перевертаємо заготовку так, щоб лист норі опинився вгорі, а рис внизу. Ковбаскою викладаємо на норі м’який сир філадельфію.
Крок 5. Починаємо щільно згортати рол. Підготуємо тонкі смуги червоної риби.
Крок 6. Обкручуємо рол тонкими скибочками червону рибу. Знову щільно притискаємо циновкою.
Крок 7. Порційно нарізаємо заготівлю і зверху викладаємо червону ікру. Рол філадельфія з червоною ікрою готовий!