Шашлик з індички – відмінна альтернатива традиційному шашлику з свинини або курки. Він не менш смачний, але необхідно правильно замаринувати індичку і бути уважним в процесі приготування. Зате ви отримаєте максимум користі і смаку з цього дієтичного м’яса. З правильним перевіреним маринадом, навіть грудка індички вийде дуже ніжною і соковитою.
Шашлик з індички на мангалі
Шашлик з індички на мангалі – прекрасний варіант смачного страви для любителів відпочинку на природі. Це м’ясо не таке жирне, як свинина, але все одно воно відмінно насичує. У цьому рецепті будемо використовувати нескладний маринад для м’яса з набором пряних спецій.
Інгредієнти на
10 порц.
- Індичка 1.8 кг
- Масло рослинне по смаку (топлене)
- Чебрець 3 гілки
- Петрушка 3 гілки
- Лавровий лист 3 шт.
- Сіль 3 ст. л.
- Часник 1 головка
- Тростинний цукор 3 ч. л.
- Перець чорний горошок 1 ст. л.
- Перець запашний горошком 1 ст. л.
- Перець чорний мелений 1 за смаком
- Вода-3 л
- Соус Чилі для подачі
Процес приготування:
- Шашлик з індички готується дуже просто. Приготуйте маринад для м’яса. У трьох літрах води розведіть 3 столові ложки солі і 3 чайні ложки коричневого цукру. Викладіть у воду очищені зубчики часнику і додайте чебрець, лавровий лист, петрушку і горошини перцю. Доведіть маринад до кипіння і проваріть протягом 5 хвилин, потім остудіть його природним чином.
- Для шашлику найкраще брати свіжоморожене філе індички. Обмийте його, зачистіть від пленочек і наріжте кубиками розміром 5х2х3 сантиметри. Викладіть м’ясо в маринад і залишити на час від 1 до 24 годин. Якщо ви будете маринувати м’ясо довше 2 годин, помістіть його в прохолодне місце.
- Підготуйте мангал з вугіллям. Шматочки маринованого індички розкладіть на паперових рушниках, щоб вони трохи обсохнули. Потім натріть філе топленим вершковим маслом.
- Шматочки філе індички нанизуйте на дерев’яні шпажки і розкладіть на решітці мангалу. Попередньо, дерев’яні шпажки необхідно замочити у воді на 30 хвилин. Смажте з обох сторін, час від часу повертаючи, поки м’ясо не підрум’яниться з усіх боків і повністю всередині не пропечеться.
- Залиште м’ясо під фольгою на 3-4 хвилини, потім подавайте з соусом чилі і свіжими овочами. Приємного апетиту!
Шашлик з індички в духовці
Шашлик з індички в духовці – рішення для домосідів. Якщо хочеться шашлику, а на вулиці підходить для цього погода, не треба засмучуватися. Ми розповімо, як приготувати індичку в кращих традиціях вуличної їжі і м’ясо дійсно виходить соковитим і смачним.
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Філе індички – 300 гр.
- Сіль поварена – за смаком.
- Помідори черрі – 9-10 шт.
- Йогурт натуральний – 80 гр.
- Часник – 2-3 зуб.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Куркума – 1 щіпка.
- Імбир сушений мелений – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Помідори помийте. Зачистите філе індички від пленочек, обмийте проточною водою і просушіть паперовими серветками. Очистіть зубчики часнику від лушпиння і зріжте корінці.
Крок 2. Філе індички наріжте великими порційними шматками.
Крок 3. М’ясо перекладіть в миску. Викладіть на філе йогурт, додайте мелену паприку, куркуму, мелений імбир, сіль і перець. Пропустіть через прес зубчики часнику.
Крок 4. Добре перемішайте м’ясо з йогуртом і спеціями. Затягніть миску харчовою плівкою і залиште в холодильнику маринуватися на 2-3 години.
Крок 5. Увімкніть Духовку трохи заздалегідь, щоб вона встигла прогрітися до 180 градусів. Нанизайте На дерев’яні шпажки шматки філе індички і помідори черрі.
Крок 6. Візьміть форму для запікання такого розміру, щоб шашлик в ній знаходився на вазі.
Крок 7. Запікайте шашлик в духовці при 180 градусах протягом 30-35 хвилин.
Крок 8. Готовий шашлик з індички перекладіть на блюдо. Подавайте його з будь-якими соусами по своєму смаку, можна додати свіжу зелень і овочі. Приємного апетиту!
Шашлик зі стегна індички
Шашлик зі стегна індички володіє рядом переваг від низької калорійності до відмінного смаку. Якщо ви виберіть саме таке м’ясо, шашлик стовідсотково вийде соковитим. Але основною фішкою рецепту є медово-гірчичний маринад.
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Стегно індички – 3 кг
Для маринаду на 1 кг. м’яса:
- Гірчиця – 1 ст. л.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Мед натуральний – 1 ст. л.
- Сіль поварена – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Обмийте м’ясо, зніміть шкіру. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для маринаду.
Крок 2. У мисці змішайте соєвий соус, мед і гірчицю. Маринад посоліть за смаком.
Крок 3. Стегно індички наріжте невеликими порційними шматками, вони повинні добре триматися на шпажках і не звисати.
Крок 4. Все нарізане м’ясо складіть в об’ємну скляну або емальовану миску. Залийте індичку маринадом, перемішайте і залиште при кімнатній температурі на 1-1,5 години. Можна залишити м’ясо на ніч в холодильнику.
Крок 5. Розпаліть вугілля в мангалі, мариноване м’ясо нанизайте на шампури. Помістіть м’ясо і смажте над вугіллям протягом 12-15 хвилин, час від часу повертаючи з боку на бік. В результаті на поверхні м’яса з’явиться апетитна рум’яна кірочка.
Крок 6. Подавайте шашлик зі стегна індички відразу після приготування з соусами і зеленню. Приємного апетиту!
Шашлик з індички в соєвому маринаді
Шашлик з індички в соєвому маринаді обов’язково потрібно спробувати. М’ясо виходить дуже смачним і соковитим, з легким ароматом диму, просто пальчики оближеш. Вибирайте для шашлику тільки якісні продукти в перевірених місцях.
Час готування – 2 ч. 20 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 3-4.
Інгредієнти:
- Філе гомілки індички – 1 кг
- соєвий Соус – 4 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста білий – 250 гр.
- Перець чорний мелений – 0,3 ч. л.
- Коріандр мелений – 0,3 ч. л.
- мелена Зіра – 0,5 ч. л.
- Часник гранульований – 0,5 ч. л.
- Зелень для подачі.
- Овочі – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте м’ясо, обмийте його і просушіть паперовими серветками.
Крок 2. З головок ріпчастої цибулі зніміть суху полову і зріжте корінці. Наріжте цибулю тонкими півкільцями.
Крок 3. Наріжте м’ясо шматочками величиною 5 на 5 сантиметрів, складіть м’ясо в миску.
Крок 4. Розберіть цибулю пальцями і додайте до м’яса. Також всипте мелений коріандр, перець, зіру і часник. Влийте соєвий соус, добре перемішайте м’ясо. Миску з м’ясом оберніть харчовою плівкою або накрийте кришкою, залиште на 2 години в холодильнику.
Крок 5. Після цього одягніть шматочки м’яса на шампури, не надто щільно. Але без проміжків. Цибулю можна видалити.
Крок 6. В мангалі розпаліть вогонь і дочекайтеся, поки дрова згорять до вугілля. Помістіть шампури з м’ясом над гарячим вугіллям.
Крок 7. Смажте шашлик з індички протягом 20 хвилин, час від часу повертаючи шампури, щоб м’ясо повністю пропеклося і не пригоріло.
Крок 8. Подавайте шашлик з індички в соєвому маринаді відразу після приготування зі свіжою зеленню і овочами. Приємного апетиту!
Шашлик з індички в маринаді на кефірі
Шашлик з індички в маринаді на кефірі – ідеальне блюдо для відкриття сезону пікніків. До того ж він дуже швидко готується. М’ясо індички при правильному маринаді виходить надзвичайно ніжним, соковитим, сподобається як дорослим, так і дітям.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5-6.
Інгредієнти:
- Грудка індички – 1 кг
- Кефір – 1-2 склянки
- Паприка солодка – 1 ст. л.
- Сіль поварена – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Промийте грудку індички під краном холодною водою, промокніть його паперовими рушниками. Наріжте м’ясо кубиками зі стороною 3 см.
Крок 2. Цибульні головки очистіть від лушпиння, зріжте кінці з обох сторін і промийте проточною водою. Наріжте цибулю півкільцями. У мисці змішайте м’ясо, сіль та цибулю, перемішайте, злегка придавлюючи цибулю руками.
Крок 3. Додайте мелену солодку паприку, ще раз добре все перемішайте.
Крок 4. У миску налийте кефір, перемішайте і залиште м’ясо на 2-3 години в холодильнику. Миску укрийте кришкою або оберніть харчовою плівкою.
Крок 5. Добре промаринованное м’ясо нанизайте на шампури.
Крок 6. Підготуйте мангал з вугіллям. Коли вони досить розігріються, розташуйте над ними м’ясо індички.
Крок 7. Індичка на вугіллі готується швидко, приблизно через 20 хвилин шашлик буде готовий. Подавайте його на стіл відразу ж зі свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!
Шашлик з індички з цедрою лимона
Шашлик з індички з цедрою лимона – чудове біле м’ясо з легкою кислинкою, яка тільки підкреслює смак. Тому напередодні теплих вихідних такий легкий і перевірений рецепт буде як не можна до речі. Запасіться всіма необхідними продуктами, гарним настроєм та чудовий пікнік вам забезпечений.
Час готування – 180 хв.
Час приготування – 60 хв.
Порції – 6-8.
Склад:
- Сіль поварена – 1 ч. л.
- Грудка індички (мале філе) – 2 кг
- Лимон – 1 шт.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Перець червоний гострий мелений – за смаком.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Зіра – 1 ч. л.
- Приправа для курки – 1 ст. л.
- Часник гранульований – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Маринад з цедрою лимона і пряними спеціями надає м’яса індички чарівний смак. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Крок 2. Мале філе грудки індички обмийте і просушіть паперовими рушниками. Наріжте м’ясо великими кубиками, покладіть його в ємність для маринування.
Крок 3. Помийте лимон гарячою водою і наріжте його прямо з цедрою. Додайте до м’яса лимон, сіль, соєвий соус і спеції.
Крок 4. Добре перемішайте м’ясо, щоб воно рівномірно покрилося маринадом. Залиште індичку маринуватися при кімнатній температурі на пару годин. Але також можна маринувати індичку протягом доби, але вже в холодильнику.
Крок 5. Добре промаринованную індичку нанизайте на шампури і помістіть над гарячим вугіллям.
Крок 6. Смажте шашлик до рум’яної скоринки, час від часу ворочайте з боку в бік.
Крок 7. Шашлик з індички з цедрою лимона виходить дуже соковитим з цитрусовим смаком, подавайте його, поки він гарячий. Приємного апетиту!
Шашлик з грудки індички в маринаді з оцтом
Шашлик з грудки індички в маринаді з оцтом готується за класичним рецептом, який дозволяє отримати соковите і добре просмажене м’ясо. Тонкий смак і невисока калорійність індички – ще кілька бонусів, які ви отримаєте, використовуючи цей рецепт.
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Філе індички – 0,6 кг
- Перець солодкий болгарський – 0,5 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля зелена – 20 гр.
- Оцет столовий – 40 мл
- соєвий Соус – 20 мл
- Перець чилі мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Болгарський перець розріжте навпіл, видаліть насіння і білі перегородки. Наріжте м’якоть часточками. Зубчики часнику очистіть від лушпиння.
Крок 2. Складіть підготовлені перець, часник і пір’я зеленого лука в чашу блендера. Також влийте туди оцет і соєвий соус.
Крок 3. Подрібніть продукти до однорідної пастоподібної маси. Всипте мелений чилі, перемішайте.
Крок 4. М’ясо індички наріжте великими кубиками.
Крок 5. Викладіть м’ясо в щільний целофановий пакет, туди ж влийте маринад. Щільно зав’яжіть пакет і струсніть, щоб м’ясо рівномірно покрилося маринадом. Залиште індичку на годину.
Крок 6. Кубики індички нанизайте на шпажки або шампури. Готуйте шашлик на вулиці на мангалі чи будинку на сковороді-гриль. Смажте м’ясо протягом 20-25 хвилин до рум’яної скоринки. Подавайте готовий шашлик з індички з овочевим салатом або соусом по своєму смаку. Приємного апетиту!
Шашлик з гомілки індички
Шашлик з гомілки індички можна готувати різними способами. Гомілки можна маринувати цілком або акуратно зрізати м’ясо з кістки. До того ж ці частини тушки індички найбільш жирні і тому шашлик виходить дуже ситним та смачним.
Час готування – 3 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Філе гомілки індички – 0,6 кг
- Масло рослинне – 70 мл
- Лимон – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
- Петрушка сушена – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Часник – за смаком.
- Гірчиця – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Добре помийте лимон і цедру натріть його на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Змішайте цибулю і лимонну цедру, перемніть їх руками, щоб вони пустили сік.
Крок 2. Філе індички наріжте невеликими порційними шматочками. Складіть м’ясо в миску і додайте до нього суміш цибулі і лимонної цедри.
Крок 3. В окрему миску видавити лимонний сік, додайте гірчицю, соєвий соус, рослинна олія, сіль, подрібнені часникові зубчики і спеції, все добре перемішайте.
Крок 4. Отриманим маринадом залийте індичку, руками перемішайте м’ясо і залиште мінімум на 3 години.
Крок 5. За цей час розпаліть багаття і підготуйте вугілля. М’ясо нанизайте на шампури і помістіть над гарячим вугіллям. Смажте шашлик приблизно 20-25 хвилин, періодично повертаючи з боку в бік. Він повинен пропектися і зарум’яниться.
Крок 6. Соковитий шашлик з гомілки індички подавайте в гарячому вигляді зі свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!