Смажений рис з овочами і яйцем
Смажений рис з овочами і яйцем – це просте у приготуванні, але в той же час неймовірно смачне блюдо, яке здивує вас своєю розсипчастою текстурою і щільністю овочевих шматочків, які залишаються відносно твердими, завдяки швидкому обсмажуванню.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Рис – 350 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Цибуля зелена – 2 пера.
- Горошок зелений – 200 гр.
- Морква – 250 гр.
- Соус соєвий – 50 мл
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Масло кунжутне – 3 ст. л.
- Перець чилі мелений – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і пасеруємо на двох столових ложках олії. Паралельно відварюємо рис в підсоленій воді до готовності, після крупу промиваємо під струменем холодної води.
Крок 2. До прозорого луку викладаємо дрібно нарізану моркву.
Крок 3. Так само додаємо горошок, перемішуємо і обсмажуємо овочі близько 10 хвилин на помірному полум’я, періодично помішуючи.
Крок 4. Приправляємо компоненти сіллю і чорним перцем.
Крок 5. Яйця збиваємо і виливаємо на дно сковорідки, зсунувши овочі в бік.
Крок 6. При постійному помішуванні доводимо яйця до готовності.
Крок 7. Продукти на сковорідці об’єднуємо.
Крок 8. Додаємо рис, кунжутне масло і соєвий соус.
Крок 9. Гарненько перемішуємо і вимикаємо нагрівання.
Крок 10. Страва присипаємо рубаними пір’ям зеленого лука і подаємо до столу прямо в жаровні. Приємного апетиту!