Смажений рис з яйцем – 10 рецептів на сковороді з покроковими фото

Смажений рис з овочами і яйцем

Смажений рис з овочами і яйцем – це просте у приготуванні, але в той же час неймовірно смачне блюдо, яке здивує вас своєю розсипчастою текстурою і щільністю овочевих шматочків, які залишаються відносно твердими, завдяки швидкому обсмажуванню.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Рис – 350 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Цибуля зелена – 2 пера.
  • Горошок зелений – 200 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Масло кунжутне – 3 ст. л.
  • Перець чилі мелений – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і пасеруємо на двох столових ложках олії. Паралельно відварюємо рис в підсоленій воді до готовності, після крупу промиваємо під струменем холодної води.

Крок 2. До прозорого луку викладаємо дрібно нарізану моркву.

Крок 3. Так само додаємо горошок, перемішуємо і обсмажуємо овочі близько 10 хвилин на помірному полум’я, періодично помішуючи.

Крок 4. Приправляємо компоненти сіллю і чорним перцем.

Крок 5. Яйця збиваємо і виливаємо на дно сковорідки, зсунувши овочі в бік.

Крок 6. При постійному помішуванні доводимо яйця до готовності.

Крок 7. Продукти на сковорідці об’єднуємо.

Крок 8. Додаємо рис, кунжутне масло і соєвий соус.

Крок 9. Гарненько перемішуємо і вимикаємо нагрівання.

Крок 10. Страва присипаємо рубаними пір’ям зеленого лука і подаємо до столу прямо в жаровні. Приємного апетиту!