Солодкий заливний пиріг на кефірі
Солодкий заливний пиріг на кефірі відрізняє простота приготування, м’яка і ніжна текстура, подібна бісквіту і хороший смак. У цьому рецепті замішуємо тісто на кефірі з додаванням масла, яєць і соди. Доповнимо пиріг горіхами у вигляді посипання.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Кефір – 300 мл
- Борошно – 2 склянки
- Цукор – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Сода – 1 ч. л.
- Оцет – 2 ч. л.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Арахіс/волоський горіх/цукати – 1 жменя.
- Цукрова пудра – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд для замішування тіста розбити два яйця, насипати склянку цукру і міксером на великій швидкості збити їх в пишну масу.
Крок 2. Потім в цю масу налити трохи підігрітий кефір, насипати ванільний цукор, додати гашену оцтом соду і збити всі повторно.
Крок 3. Борошно просіяти на густе сито. Порційно пересипати її в рідку основу і замісити тісто міксером до однорідного і гладкого стану. В останню чергу в тісто додати рослинне масло. Текстура замішаного тіста повинна бути, як густа сметана.
Крок 4. Будь-яку форму для запікання змастити маслом і посипати обсмаженою в мікрохвильовці арахісом, або волоськими горіхами або цукатами.
Крок 5. Духовку включити на 180°С. У форму перелити замішане кефірний тісто і запекти пиріг протягом 45-50 хвилин.
Крок 6. Спечений солодкий заливний пиріг на кефірі трохи остудити, перевернути з форми на тарілку, посипати цукровою пудрою і сервірувати до чаю. Смачної і вдалою випічки!