Солодкий пиріг з дріжджового тіста в духовці
Солодкий пиріг з дріжджового тіста в духовці вимагає більше часу за рахунок підйому тесту, але випічка виходить найсмачнішою. У цьому рецепті готуємо солодкий пиріг без начинки і по французькому варіанту. Тісто замішуємо на сухих дріжджах опарним способом і ручний заміс для нього не потрібен.
Час приготування: 2 години 30 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
Для опари:
- Молоко 3,2% – 100 мл
- Дріжджі сухі – 7 гр.
- Борошно – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
Для тіста:
- Цукор ванільний – 40 гр.
- Борошно – 270 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – ½ ч. л.
Для обсипання:
- Цукор – 140 гр.
- Вершки 10% – 200 мл
- холодне Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд для замішування тіста помістіть зазначені в рецепті інгредієнти для опари, добре перемішайте і поставте в тепло на 15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
Крок 2. Після закінчення цього часу в опару додати всі інгредієнти для тіста, крім борошна. Розтоплене масло не повинно бути гарячим. Все добре перемішайте.
Крок 3. Пшеничне борошно просійте на сито, порційно пересипте в опарную масу і лопаткою замісіть все до вузького однорідного стану. Посуд прикрийте серветкою і на 1 годину поставте в тепло. За цей час тісто підніметься і збільшиться в об’ємі в два рази.
Крок 4. Деко для випічки змастіть рослинним маслом і присипте борошном. На нього рівним шаром викладіть тісто і лопаткою розрівняйте поверхню. Прикрийте тісто плівкою і поставте в тепло на 35-45 хвилин для повторного підйому.
Крок 5. В піалі добре холодне масло розітріть з цукром до стану крихти.
Крок 6. У повторно подійшло на деку тесті тупим кінцем ложки, змазаним олією зробіть поглиблення.
Крок 7. Поверхню пирога рівномірно посипте приготовленої цукрових крихтою.
Крок 8. Увімкніть духовку на 180°С. Запечіть пиріг протягом 35 хвилин і перевірте готовність дерев’яною шпажкою.
Крок 9. Потім дістаньте пиріг з духовки, рівномірно полийте 200 мл вершків.
Крок 10. Пиріг ще на 10 хвилин поставте в духовку, щоб вершки вбралися і пиріг рум’яною скоринкою покрився.
Крок 11. Спечений солодкий пиріг з дріжджового тіста в духовці трохи остудіть, акуратно вийміть з дека і можете накривати до столу. Смачної і вдалою випічки!