Солодкий пиріг – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Домашній пиріг з пісочного тіста на десерт

Домашній пиріг з пісочного тіста з різними начинками найбільш часто печуть для десерту, адже готується він просто, відрізняється гарним смаком, а пісочне тісто поєднується в солодких варіантах, з багатьма ягодами і фруктами. У цьому рецепті для начинки беремо натерті яблука. Пісочне тісто замішуємо з допомогою кухонного девайса, щоб масло не встиг розтанути.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 8.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 400 гр.
  • масло – 180 гр.
  • Цукор – 180 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 2 гр.

Для начинки:

  • Яблука – 700 гр.
  • Кориця – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для пирога.

Крок 2. У чашу міксера через сито насипте борошно і додайте цукор з дрібкою солі і розпушувачем.

Крок 3. Вершкове масло ножем розріжте на невеликі кубики.

Крок 4. Нарізку масла перекладіть в чашу.

Крок 5. Помістіть чашу в міксер і спеціальною насадкою ці інгредієнти перемішайте до стану дрібної крихти.

Крок 6. В отриману крихту розбийте курячі яйця і додайте ванілін. Продовжіть заміс тесту.

Крок 7. Коли тісто збереться в один ком, міксер вимкніть.

Крок 8. Перекладіть тісто на присипану мукою стільницю і руками завершіть заміс.

Крок 9. Потім тісто розділіть на дві нерівні частини і скачайте в колобки.

Крок 10. Загорніть їх у плівку, додайте трохи плоску форму і на 40-50 хвилин перекладіть в морозилку.

Крок 11. За цей час підготуйте начинку. Яблука очистіть від шкірки.

Крок 12. Подрібніть їх на крупній тертці.

Крок 13. До яблук додайте корицю і, якщо вони кислі, трохи цукру. Начинку перемішайте.

Крок 14. Великий шматок пісочного тіста натріть на крупній тертці і рівним шаром викладіть у форму для випічки.

Крок 15. Поверх тіста рівномірно розкладіть яблучну начинку.

Крок 16. Натріть другий шматок тіста і посипте цією крихтою начинку.

Крок 17. Випікайте пиріг протягом 40-45 хвилин до рум’яної скоринки зверху.

Крок 18. Спечений домашній пиріг з пісочного тіста трохи остудіть і сервіруйте до чаю. Смачної і вдалою випічки!