Сирний пиріг з ягодами до чаю
Сирний пиріг з ягодами до чаю відноситься до найбільш смачним, за рахунок начинки, варіантів швидкої домашньої випічки. У цьому рецепті готуємо пиріг на пісочному тісті, формуємо у вигляді тарта і для начинки беремо свіжі ягоди з сиром.
Час приготування: 1 годину 40 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 300 гр.
- Яйце велике – 1 шт.
- Цукор – 100 гр.
- масло – 150 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Сир – 300 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Свіжа малина – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Сметана – 4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для пирога і особливо для тіста, відміряйте, згідно пропорції рецепта. На сито просіяти борошно в посуд для замішування тіста і змішайте з цукром.
Крок 2. В борошняну суміш розбийте одне велике яйце або два маленьких. Потім додайте нарізане маленькими кубиками вершкове масло.
Крок 3. Спочатку ложкою, а потім руками замісіть пісочне тісто до гладкого і однорідного стану.
Крок 4. Замішане тісто скрутіть в колобок, оберніть плівкою і на 1 годину покласти в морозилку.
Крок 5. Після закінчення цього часу тісто розкачайте в пласт і викладіть на застелену папером форму, сформувавши по краю бортики. Залишки тесту натріть на тертці і дрібно нарубаєте ножем, що буде посипкою для пирога.
Крок 6. Сир для начинки протріть на сито або добре розімніть виделкою. Додайте до нього одне яйце, сметану, цукор і трохи тертої малини. Ці інгредієнти перемішайте.
Крок 7. Сирну начинку викладіть на тісто рівним шаром.
Крок 8. Поверх сиру розкладіть свіжі ягоди і ложкою їх небагато занурте в сирну масу.
Крок 9. Увімкніть Духовку на 180°С. Начинку пирога рівномірно посипте пісочної крихтою. Випікайте пиріг у духовці протягом 25 хвилин.
Крок 10. Спечений сирний пиріг з ягодами остудіть, вийміть з форми і можете сервірувати до чаю. Смачної і вдалою випічки!