Солодкий пиріг – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Солодкий дріжджовий пиріг з повидлом до чаю

Солодкий дріжджовий пиріг з повидлом до чаю, як і кожна дріжджова випічка, вимагає часу для підйому тесту, але виходить дуже смачною. Тісто для пирога в цьому рецепті замішуємо опарним способом, на пресованих дріжджах і кефірі. Для начинки беремо густе яблучне повидло і формуємо пиріг відкритим.

Час приготування: 3 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 8.

Склад:

  • Борошно – 400 гр.
  • Дріжджі пресовані – 15 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л. + для змащування.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Повидло яблучне – 180 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замішування тіста налийте 1/3 склянки теплого кефіру, розкришите пресовані дріжджі і насипте ложку цукру і дві ложки борошна.

Крок 2. Ці інгредієнти добре перемішайте і поставте в тепло на півгодини, щоб дріжджі активувалися.

Крок 3. Після закінчення цього часу піднялася опару насипте решту цукру, розбийте яйце, додайте білок другого яйця і налийте залишився кефір з рослинним маслом.

Крок 4. Ложкою або віночком ці інгредієнти змішайте в однорідну масу.

Крок 5. У цю суміш порційно пересипте просіяне борошно і одночасно замісіть тісто.

Крок 6. Коли борошно забере всю рідину, заміс завершіть руками. Тісто у вас повинно вийти м’яким.

Крок 7. Прикрийте посуд з тістом серветкою і на 1 годину поставте в тепло для підйому.

Крок 8. За цей час тісто вдвічі збільшиться в об’ємі. Його руками обімніть.

Крок 9. Підготуйте повидло для начинки.

Крок 10. Тісто розкачайте в пласт відповідно до розміру дека, залишивши невеликий шматочок для декору.

Крок 11. Деко застеліть папером, змастіть рослинною олією і викладіть на нього розкачане тісто, сформувавши по краю бортики.

Крок 12. Поверх тіста рівним шаром укладіть повидло.

Крок 13. Тісто розкачайте і сформуйте з нього різні фігурки. Укладіть їх поверх повидла. Дайте Пирогу ще 20 хвилин для вистоювання, а потім змастіть фігурки жовтком і присипте цукром. Увімкніть Духовку на 190°С.

Крок 14. Випікайте пиріг 40 хвилин. Приготований солодкий дріжджовий пиріг з повидлом остудіть і можете сервірувати до чаю. Смачної і вдалою випічки!