Пиріг «Зебра» в домашніх умовах
Пиріг «Зебра» в домашніх умовах буде набагато смачніше і корисніше готових десертів з супермаркету, адже для нього беруться натуральні та без харчових добавок інгредієнти. У цьому рецепті готуємо «Зебру» на сметанному тесті, що робить випічку дуже ніжною. Додаємо Какао в замішане тісто, тоді смужки будуть виразними і чіткими.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
- Яйце – 4 шт.
- Борошно – 2,5 склянки +2 ст. л.
- Цукор – 1,5 склянки
- масло – 180 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Сода – 1 ч. л.
- Оцет – 2 ч. л.
- Какао-порошок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд для замішування тіста розбийте курячі яйця, додайте цукор з розтопленим вершковим маслом і добре перемішайте. Потім додайте сметану і перемішайте все ще раз.
Крок 2. Борошно просійте на сито, пересипте до рідких інгредієнтів і перемішайте.
Крок 3. Додайте в тісто гашену оцтом соду і замісити тісто до однорідної текстури.
Крок 4. Замішане тісто порівну розлийте по двох ємкостей. В одну додайте дві ложки борошна, а в іншу 2 ложки какао-порошку. Ці маси перемішайте ще раз.
Крок 5. Форму для випікання змастіть вершковим маслом і по 2 столові ложки по черзі наливайте білого і темного тіста.
Крок 6. Таким способом перекладіть у форму все замішане тісто.
Крок 7. Дерев’яною шпажкою сформуйте у тесті красиві візерунки від центру до краю.
Крок 8. Увімкніть Духовку на 170°С. Випікайте пиріг протягом 35-40 хвилин, перевіривши готовність випічки. Випечений в домашніх умовах пиріг «Зебра» трохи остудіть, перекладіть на блюдо, порційно наріжте і сервіруйте до чаю. Смачної і вдалою випічки!