Солодкий пиріг – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг «Зебра» в домашніх умовах

Пиріг «Зебра» в домашніх умовах буде набагато смачніше і корисніше готових десертів з супермаркету, адже для нього беруться натуральні та без харчових добавок інгредієнти. У цьому рецепті готуємо «Зебру» на сметанному тесті, що робить випічку дуже ніжною. Додаємо Какао в замішане тісто, тоді смужки будуть виразними і чіткими.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно – 2,5 склянки +2 ст. л.
  • Цукор – 1,5 склянки
  • масло – 180 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Оцет – 2 ч. л.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замішування тіста розбийте курячі яйця, додайте цукор з розтопленим вершковим маслом і добре перемішайте. Потім додайте сметану і перемішайте все ще раз.

Крок 2. Борошно просійте на сито, пересипте до рідких інгредієнтів і перемішайте.

Крок 3. Додайте в тісто гашену оцтом соду і замісити тісто до однорідної текстури.

Крок 4. Замішане тісто порівну розлийте по двох ємкостей. В одну додайте дві ложки борошна, а в іншу 2 ложки какао-порошку. Ці маси перемішайте ще раз.

Крок 5. Форму для випікання змастіть вершковим маслом і по 2 столові ложки по черзі наливайте білого і темного тіста.

Крок 6. Таким способом перекладіть у форму все замішане тісто.

Крок 7. Дерев’яною шпажкою сформуйте у тесті красиві візерунки від центру до краю.

Крок 8. Увімкніть Духовку на 170°С. Випікайте пиріг протягом 35-40 хвилин, перевіривши готовність випічки. Випечений в домашніх умовах пиріг «Зебра» трохи остудіть, перекладіть на блюдо, порційно наріжте і сервіруйте до чаю. Смачної і вдалою випічки!