Солодкий пиріг – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Солодкий пиріг на молоці в духовці

Солодкий пиріг на молоці в духовці буде у вас варіантом швидкої випічки до чаю. Тісто для нього замішується рідким, як холодець, на молоці, яйцях, борошні, разрыхлителе і цукрі. Інгредієнти розраховані для невеликого пирога і текстура вийде пористої і повітряної. Доповнити пиріг можна ягодами або фруктами, а в цьому рецепті зробимо шоколадну прошарок.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Борошно – 160 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Розпушувач – 5 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Какао-порошок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замішування тіста розбити яйця, додати 60 гр. цукру, ванільний цукор і віночком ці інгредієнти добре перемішати. Збивати яйця в піну не треба.

Крок 2. Потім до цієї маси налити молоко з рослинним маслом і перемішати ще раз.

Крок 3. Борошно просіяти на сито, змішати з розпушувачем, пересипати до рідких інгредієнтів замісити тісто до однорідної консистенції рідкої і.

Крок 4. У будь-яку форму для випічки (металеву або скляну застелити папером і змастити маслом) перелити половину замішаного тіста.

Крок 5. У чашці змішати какао-порошок з рештою цукром. Цю суміш рівномірно розподілити по поверхні тесту.

Крок 6. Шоколадний шар залити рештою тестом. Духовку включити на 190 градусів. Випікати пиріг протягом 40 хвилин до золотистої скоринки. Перевірити готовність випічки зубочисткою.

Крок 7. Випечений в духовці солодкий пиріг на молоці остудити, акуратно вийняти з форми, посипати цукровою пудрою і сервірувати до чаю. Смачної і вдалою випічки!