Пишна шарлотка з яблуками
Пишна шарлотка з яблуками, як найпопулярніша домашня випічка з невеликої кількості інгредієнтів, має багато варіантів приготування. У цьому рецепті тісто замішуємо на збитих яйцях і борошні, як бісквітне. Яблука наріжемо шматочками і перемішати з тестом.
Час приготування: 55 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 8.
Склад:
- Борошно – 150 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор – 180 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Яблука – 4 шт.
- Цукрова пудра – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для шарлотки відразу відміряйте, згідно пропорції рецепта. Яйця заздалегідь потримати при кімнатній температурі, інакше погано буде збиватися. Підготуйте суху і знежирену посуд для замішування тіста. Увімкніть духовку на 180°С.
Крок 2. Яблука промийте, очистіть від шкірки і насіннєвих коробочок. Потім наріжте їх невеликими кубиками.
Крок 3. У посуд для замішування тіста розбийте курячі яйця, додайте цукор звичайний і ванільний, і міксером на максимальній швидкості протягом не менше 4 хвилин збийте все в пишну піну і до збільшення їх обсягу втричі.
Крок 4. Борошно 2-3 рази просійте на сито і змішайте з розпушувачем. Швидкість міксера зробіть мінімальної, порційно (по столовій ложці) пересипте до збитим яйцям борошняну суміш і замісити тісто.
Крок 5. Перекладіть тісто нарізку яблук і лопаткою акуратно перемішайте.
Крок 6. Дно рознімної форми для випічки застелити папером і боки її змастіть маслом. Потім у форму перелийте замішане тісто.
Крок 7. Запечіть шарлотку протягом 35 хвилин і перші 20 хвилин не відкривайте дверцята. Перевірте готовність випічки. Шарлотку трохи остудіть і акуратно звільніть від форми.
Крок 8. Приготовану пишну шарлотку з яблуками посипте цукровою пудрою, порційно наріжте і сервіруйте до чаю як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Смачної і вдалою випічки!