Кіноа з овочами на сковороді
Кіноа з овочами на сковороді – оригінальне блюдо, яке не можна обійти стороною. У звичайному меню його можна подавати як гарнір, або робити його основою вегетаріанського раціону харчування. Унікальне за своїм смаком кіноа і соковиті овочі ідеально поєднуються. Комусь може це блюдо нагадати плов або овочеве рагу.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Кіноа – 100 гр.
- Кабачок молодий – 180 гр.
- Кукурудза консервована – 110 гр.
- Цибуля ріпчаста фіолетовий – 50 гр.
- Помідори – 100 гр.
- Перець болгарський жовтий – 80 гр.
- Перець болгарський червоний – 90 гр.
- Сіль поварена – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Масло оливкове – 45 мл
- Шпинат – 40 гр.
- Зіра – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте всі необхідні продукти. З консервованої кукурудзи злийте сік.
Крок 2. Кіноа добре промийте проточною водою. Залийте крупу водою в пропорції 1: 2 і поставте варитися. Посоліть крупу до смаку і варіть протягом 15 хвилин на мінімальному вогні, поки крупа не вбере всю воду.
Крок 3. Ріпчасту цибулю, червоний і жовтий перець наріжте невеликими шматочками.
Крок 4. Молодий кабачок і помідори наріжте кубиками.
Крок 5. Поставте на вогонь широку сковорідку. Влийте на розігріту поверхню рослинне масло, викладіть цибулю. Смажте протягом 3-4 хвилин.
Крок 6. Потім додайте кабачок і солодкий перець, продовжуйте смажити овочі 7-8 хвилин, помішуючи.
Крок 7. Після цього викладіть помідори і шпинат, смажте ще кілька хвилин.
Крок 8. Потім всипте зіру, сіль і чорний мелений перець, перемішайте.
Крок 9. Викладіть овочі консервовану кукурудзу, перемішайте засмажку.
Крок 10. Готову крупу кіноа викладіть на сковорідку, перемішайте її з обсмаженими овочами, смажте ще 1-2 хвилини.
Крок 11. Подавати кіноа з овочами, приготованими на сковороді, краще всього в теплому вигляді. Приємного апетиту!