Ситні салати – це відмінне кулінарне рішення для вашого домашнього або святкового столу. Перед яскравою і апетитною закускою ніхто не зможе встояти. Є величезна кількість цікавих домашніх салатів. Кращі ідеї ми зібрали для вас у нашій готової збірці з десяти простих рецептів на швидку руку з покроковими фотографіями.
Ситний салат з куркою і грибами
Ситний салат з куркою і грибами – це універсальна кулінарна ідея для сімейної чи святкової закуски. Таке блюдо порадує вас не тільки поживними властивостями, але і яскравим смаком. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений і приступайте до приготування.
Інгредієнти на
6 порц.
- Куряча грудка 1 шт.
- Картопля 2 шт.
- Білі гриби 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Волоський горіх 6 шт.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 60 гр.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Масло рослинне 2 ст. л.
Процес приготування:
- Очищаємо цибулю від лушпиння, дрібно ріжемо його і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого відтінку.
- Викладаємо до цибулі попередньо нарізані і відварені білі гриби. Також ви можете використовувати свіжі печериці, їх заздалегідь відварювати не потрібно.
- Перемішуємо вміст сковороди і смажимо все разом до готовності грибів близько 10-15 хвилин. Робіть це на помірному вогні, щоб уникнути пригорання.
- До повної готовності курячу грудку відварюємо. Остуджуємо її, після ріжемо дрібними кубиками або поділяємо на волокна.
- Формуємо салат. Першим шаром викладаємо на плоску тарілку попередньо відварену, охолоджений і терту картоплю. Щільно укладаємо овочевий шар і поливаємо його майонезом.
- На картоплю викладаємо шар з обсмажених грибів і цибулі. Знову обмазуємо все майонезом.
- Наступний шар – відварене куряче м’ясо. Поливаємо заготівлю майонезом. Рівномірно розподіляємо його по поверхні.
- весь салат Посипаємо тертим твердим сиром. Притискаємо його до заготівлі.
- Посипаємо частування подрібненими волоськими горіхами. Далі салат можна поставити на деякий час в холодильник для кращого застигання верств.
- Ситний салат з куркою і грибами готовий. Подавайте апетитне частування до столу і швидше пробуйте!
Салат з крабовими паличками, яйцем і кукурудзою
Салат з крабовими паличками, яйцем і кукурудзою – це проста і дуже смачна закуска для домашнього або святкового меню. Улюблене багатьма частування точно не затримається на вашому столі. Приготуйте салат з допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковим описом процесу.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Склад:
- крабові Палички – 200 гр.
- Кукурудза консервована – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Огірок свіжий – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – 180 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо свіжі огірки і нарізаємо їх дрібними кубиками.
Крок 2. Заздалегідь розморожуємо крабові палички і очищаємо їх. Після ріжемо їх такими ж кубиками, як і огірки.
Крок 3. Викладаємо обидва інгредієнта в глибокий салатник. Сюди ж відправляємо консервовану кукурудзу, з якої попередньо зливаємо рідину.
Крок 4. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо їх, очищаємо від шкаралупи і ріжемо дрібними кубиками.
Крок 5. Відправляємо подрібнені яйця в загальну миску.
Крок 6. Поливаємо заготівлю майонезом і посипаємо сіллю. Її кількість можна відрегулювати за смаком.
Крок 7. Гарненько перемішуємо вміст салатника, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися та просочилися майонезом.
Крок 8. Салат з крабовими паличками, яйцем і кукурудзою готовий. Подавайте до столу, прикрасивши свіжою ароматною зеленню!
Салат з копченою куркою і корейською морквою
Салат з копченою куркою і корейською морквою – це цікаве частування, яке точно різноманітить ваше меню. Така закуска вийде дуже соковитою, живильної і в міру пікантною. Встояти неможливо. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.
Час приготування – 15 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Курка копчена – 300 гр.
- Морква по-корейськи – 300 гр.
- Капуста пекінська – 300 гр.
- Сухарики – 30 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Майонез – 200 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за смаком.
Крок 2. Пекінську капусту промиваємо, обсушуємо її і нарізаємо невеликими смужками. Пару листочків капусти можна попередньо відокремити для подачі.
Крок 3. Викладаємо шматочки пекінської капусти в глибокий салатник. Сюди ж відправляємо корейську моркву. Попередньо її можна розрізати на відрізки поменше.
Крок 4. Копчену курку нарізаємо невеликими кубиками або тонкою соломкою. Відправляємо її до овочів.
Крок 5. Відміряємо вказану кількість майонезу. Продавлюємо в нього очищені зубчики часнику. Добре перемішуємо суміш.
Крок 6. Поливаємо часниковою заправкою продукти в салатник.
Крок 7. Ретельно все перемішуємо, щоб всі інгредієнти однаково просочилися майонезом.
Крок 8. На сервірувальну тарілку викладаємо капустяні листочки. А на них розміщуємо готовий салат.
Крок 9. Салат з копченою куркою і корейською морквою готовий. Посипайте сухариками і подавайте до столу!
Морський салат з креветками і кальмарами
Морський салат з креветками і кальмарами – це дуже неймовірно смачне, яскраве і привабливе частування для вашого сімейного або святкового столу. Закуска вийде дуже соковитою і поживною. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Креветки заморожені – 0,5 кг
- Кальмар свіжоморожений – 300 гр.
- Яйце перепелине/куряче – 10 шт./3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 50 гр.
- Огірок свіжий – 100 гр.
- Листя салату – 200 гр.
- Кріп – за смаком.
- Майонез – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. Вибираємо відповідні кальмари. Відразу їх не потрібно очищати, дочекаємося варіння.
Крок 3. Кип’ятимо воду з дрібкою солі в каструлі. Опускаємо сюди свіжоморожену тушку кальмара. Тримаємо її в окропі близько 10-12 секунд і відразу витягуємо. Заливаємо холодною водою.
Крок 4. Охолоджену тушку кальмара промиваємо і очищаємо від плівок.
Крок 5. Підготовлені кальмари нарізаємо тонкою соломкою.
Крок 6. Відправляємо соломку кальмара в глибокий салатник, в якому буде зручно перемішувати частування.
Крок 7. Креветки опускаємо в киплячу воду на одну-дві хвилини, після остуджуємо їх, очищаємо і відправляємо в посуд з кальмарами.
Крок 8. Очищаємо цибулю. Ріжемо його тонкими півкільцями і відправляємо до морепродуктів.
Крок 9. Промиваємо салатні листочки, обсушуємо їх, розриваємо руками і кладемо в салат. Можна використовувати листочки салату айсберга. Вони відмінно поєднуються з морепродуктів і надають закусок помітний свіжий смак.
Крок 10. Очищаємо від шкірки огірок. Очищений інгредієнт ріжемо дрібними брусочками.
Крок 11. Подрібнюємо зелень і викладаємо її в заготовку. Кріп додасть страві неповторний аромат.
Крок 12. Відварюємо яйця перепелині, остуджуємо їх, очищаємо і ріжемо на половинки.
Крок 13. Половину яєць викладаємо в салатник. Інші залишаємо для прикраси.
Крок 14. Поливаємо заготівлю майонезом. За смаком вміст можна посолити і посипати чорним меленим перцем.
Крок 15. Гарненько все перемішуємо, щоб майонез однаково просочив всі складові салату.
Крок 16. Морський салат з креветками і кальмарами готовий. Викладаємо його на сервірувальну тарілку з цілими салатними листочками, доповнюємо рештою половинками перепелиних яєць. Приємного апетиту!
Салат з консервованим тунцем, яйцем і огірком
Салат з консервованим тунцем, яйцем і огірком – це проста і дуже смачна закуска для домашнього або святкового меню. Таке частування вийде неймовірно поживним і апетитним. Приготуйте салат з допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковим описом процесу.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Тунець консервований – 100 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Огірок маринований – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сир твердий – 30 гр.
- Цибуля ріпчаста – ¼ шт.
- Цибуля зелена подрібнений – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Дрібними кубиками ріжемо ріпчасту цибулю. Заливаємо продукт окропом на дві-три хвилини, після воду зливаємо. Ошпарений цибулю остуджуємо. Така процедура прибере зайву гіркоту.
Крок 2. Відварюємо, остуджуємо і очищаємо яйце, моркву і картоплю. Далі ці продукти натираємо на тертці. Маринований огірок ріжемо дрібними кубиками.
Крок 3. З консервованого тунця зливаємо рідину. Рибу добре розминаємо виделкою.
Крок 4. Починаємо збирати салат. На плоску тарілку кладемо формировочное кільце. Першим шаром викладаємо тертий картопля. Солимо його за смаком і обмазуємо майонезом.
Крок 5. Далі викладаємо шар з консервованого тунця.
Крок 6. Викладаємо цибулю і моркву, добре обмазуємо майонезом.
Крок 7. Наступний шар – кубики маринованого огірка. Знову додаємо майонез.
Крок 8. Викладаємо терту моркву, обмазуємо її майонезом.
Крок 9. Посипаємо заготівлю тертим сиром.
Крок 10. Частування можна прикрасити зеленню і шматочками вареної моркви. Даємо страві трохи просочитися і знімаємо формировочное кільце.
Крок 11. Салат з консервованим тунцем, яйцем і огірком готовий. Можна подавати до столу!
Салат Чоловічий каприз з яловичиною
Салат Чоловічий каприз з яловичиною – це дуже смачне і ситне частування для вашого домашнього або святкового столу. Закуска вийде дуже соковитою і апетитною. Приготувати її своїми руками нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 2 години
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Яловичина – 300 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста червоний – 100 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Майонез – за смаком.
- Оцет 6% – 4 ст. л.
- Вода – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом відварюємо шматок м’яса в підсоленій воді. Враховуйте, що на це піде близько 1-2 години. Варимо до м’якості, після остуджуємо і розбираємо на волокна. Можна нарізати тонкою соломкою.
Крок 2. Червоний цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Заливаємо інгредієнт оцтом і двома столовими ложками води. Перемішуємо і маринуємо близько 15 хвилин.
Крок 3. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо їх і звільняємо від шкаралупи. Після продукт натираємо на крупній тертці.
Крок 4. Також на тертці натираємо сир.
Крок 5. Маринований червоний лук віджимаємо від рідини і викладаємо на плоску тарілку. Поливаємо майонезом.
Крок 6. По луковому шару розкладаємо яловичину. Знову обмазуємо майонезом.
Крок 7. Викладаємо яєчний шар. Солимо за смаком, промазуємо майонезом і посипаємо тертим твердим сиром.
Крок 8. Салат Чоловічий каприз з яловичиною готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся. За бажанням, можна прикрасити гілочкою свіжої зелені.
Салат Обжорка з куркою і солоними огірками
Салат Обжорка з куркою і солоними огірками – це простий у виконанні і дуже смачна закуска для домашнього або святкового меню. Таке частування точно не затримається на вашому столі. Приготуйте салат з допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фото і детальним описом процесу.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- куряче Філе – 0,5 кг
- Огірок солоний – 4 шт.
- Гриби шампіньйони – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Морква – 200 гр.
- Масло рослинне – 30 мл
- Сіль – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Зелень – для прикраси.
- Масло рослинне – для смаження.
Для соусу:
- Майонез – 100 гр.
- Кефір – 100 мл
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Очищаємо овочі, промиваємо куряче філе і печериці.
Крок 2. Ріжемо Тонкими пластинками гриби, подрібнюємо цибулю і моркву натираємо на крупній тертці.
Крок 3. Окремо обсмажуємо гриби і цибулю з морквою. Всі інгредієнти смажимо до повної готовності і м’якості.
Крок 4. Відварюємо куряче філе в підсоленій воді з лавровим листком. Готове куряче м’ясо охолодити і дрібно нарізаємо. Невеликими кубиками розбираємо солоні огірки.
Крок 5. Для салатної заправки змішуємо майонез, кефір і спеції за смаком. Ретельно перемішуємо соус.
Крок 6. У глибоку миску викладаємо всі компоненти салату: куряче філе, гриби, обсмажені овочі і солоні огірки.
Крок 7. Поливаємо інгредієнти заправкою. Після гарненько перемішуємо частування.
Крок 8. Салат Обжорка з куркою і солоними огірками готовий. Подавайте його до столу, прикрасивши ароматною зеленню!
Теплий салат з курячою печінкою
Теплий салат з курячою печінкою – оригінальна закуска для вашої вечері чи свята. Таке блюдо порадує насиченим смаком і поживними властивостями. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Печінка куряча – 300 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
- Масло рослинне – 40 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Курячу печінку відразу промиваємо, очищаємо від плівок і прожилок.
Крок 2. Дрібно нарізаємо петрушку і зубчики часнику. Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями.
Крок 3. Промиті помідори ріжемо акуратними шматочками. Плодоніжку видаляємо. Кладемо їх в глибоку миску разом із зеленню, цибулею і часником.
Крок 4. Солимо інгредієнти і перемішуємо. На час відставляємо в сторону для виділення соку.
Крок 5. Підготовлену курячу печінку ріжемо тонкою соломкою.
Крок 6. Кладемо шматочки печінки в пакет, посипаємо борошном і гарненько перемішуємо.
Крок 7. Розігріваємо Сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди курячу печінку. Обсмажуємо близько 6-8 хвилин, періодично помішуючи. В кінці печінка солимо за смаком.
Крок 8. Гарячу печінка викладаємо до овочів, перемішуємо, щільно закриваємо кришкою і даємо настоятися 10 хвилин. Перед подачею посипаємо салат чорним меленим перцем.
Крок 9. Теплий салат з курячою печінкою готовий. Подавайте до столу і швидше пробуйте!
Салат з яловичим язиком і огірками
Салат з яловичим язиком і огірками – це цікава кулінарна ідея для домашньої або святкової закуски. Таке блюдо порадує вас не тільки поживними властивостями, але і яскравим насиченим смаком. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений і приступайте до приготування.
Час готування – 3 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Язик яловичий – 300 гр.
- Огірок свіжий – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Петрушка – 4 гілки.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичий язик вимочуємо в холодній воді близько 30-40 хвилин. Після очищаємо його і відварюємо протягом 2-2,5 годин після кипіння. У воду можна додати сіль і спеції за смаком.
Крок 2. Відварний язик дістаємо з води, охолодити його і нарізаємо тонкою акуратною соломкою.
Крок 3. Промиваємо огірки і нарізаємо їх такий же соломкою, як і мова.
Крок 4. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо їх, очищаємо і ріжемо дрібними кубиками.
Крок 5. Промиваємо і обсушуємо зелень. Після подрібнюємо ножем.
Крок 6. З’єднуємо яловичий язик, огірки, яйця і зелень. Солимо, перчимо продукти і поливаємо майонезом. Добре перемішуємо частування для рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.
Крок 7. Салат з яловичим язиком і огірками готовий. Розкладайте його по порційних тарілках, прикрашайте зеленню і подавайте до столу!
Салат «Мімоза» з рибними консервами
Салат «Мімоза» з рибними консервами – це яскраве частування, яке точно різноманітить ваше меню. Така закуска вийде дуже соковитою і поживною. Встояти неможливо. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Риба консервована – 240 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сік лимонний – 1,5 ст. л.
- Майонез – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Очищаємо овочі і промиваємо. Моркву і курячі яйця відварюємо до готовності. Консервовану рибу виймаємо з банки, відокремивши її від рідини.
Крок 2. Дрібно ріжемо цибулю, поливаємо його лимонним соком. Добре перемішуємо і залишаємо маринуватися на 5 хвилин.
Крок 3. Починаємо збирати салат. Для цього на плоску тарілку кладемо формировочное кільце. Рівним шаром викладаємо сюди терту варену моркву. Солимо за смаком і обмазуємо майонезом.
Крок 4. Далі йде шар з маринованої цибулі.
Крок 5. Розминаємо консервовану рибу виделкою. Викладаємо інгредієнт рівним шаром на цибулю. Знову обмазуємо майонезом.
Крок 6. Відварені яйця ділимо на білки і жовтки. Білки натираємо на тертці і викладаємо з них наступний шар. Солимо, перчимо і промазуємо майонезом.
Крок 7. Посипаємо поверхню частування тертими жовтками. Далі заготівлю відправляємо в холодильник для кращого застигання.
Крок 8. Салат «Мімоза» з рибними консервами готовий. Прикрашаємо гілочкою свіжої зелені і подаємо до столу!