Тунець в духовці – це дуже смачна та поживна риба, яка по своїй текстурі, більше нагадує м’ясо. Червона м’якоть готується дуже швидко, а також не вимагає яких-небудь особливих кулінарних навичок або спеціального обладнання. Перед запіканням рибу досить збризнути маслом і присипати спеціями – вуаля, смачний і корисний обід вже на вашому столі лише через 20-30 хвилин. Урізноманітніть свій звичний раціон і наповніть щось нове!
Філе тунця, запечене у фользі в духовці
Філе тунця, запечене у фользі в духовці – це дієтична страва, яка подарує вашим смаковим рецепторам справжнє гастрономічне задоволення! Перед термічною обробкою, рибу необхідно замаринувати, а після доповнити лимоном і тільки після відправляти в духовку.
Інгредієнти на
1 порц.
- Тунець 100 гр. (філе)
- Цибуля ріпчаста 80 гр.
- Масло рослинне 15 мл
- Лимон 70 гр.
- соєвий Соус 30 мл
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 20 гр.
- Перець чорний мелений 1 щіпка
Процес приготування:
- Приблизно за 4-5 годин дістаємо рибу з морозилки, загортаємо в харчову плівку і залишаємо в холодильнику для розморожування. Після, філе промаківающімі паперовими серветками. Цибулину очищаємо.
- У мисочці змішуємо олію, соєвий соус і цедру, зняту з половинки лимона.
- Стейк кладемо в отриману суміш, перевертаємо і залишаємо просочуватися на 10 хвилин.
- І поки тунець маринується, нарізаємо цибулю кільцями – кладемо в центр листа фольги, перчимо.
- Зверху укладаємо рибку.
- Також додаємо кілька скибочок лимона для додаткового смаку.
- Загортаємо компоненти у фольгу і запікаємо протягом 20 хвилин при температурної позначки в 170 градусів.
- Через зазначений час, витягаємо стейк з духовки.
- Присипаємо верхівку сирної стружкою і повертаємо в духовку ще на 3-5 хвилин.
- Ароматного тунця під золотистою скоринкою готуємо та подаємо до столу з зеленню і овочевим салатом. Приємного апетиту!
