Восьминіг – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Восьминіг на грилі

Восьминіг на грилі, приготований з гарбузовим пюре і солодким картоплею, тобто бататом – це воістину ресторанна страва, яке сьогодні ми приготуємо в домашніх умовах і насолодитись неймовірним смаком і естетичним виглядом, побалуємо не тільки свої смакові рецептори, але і очі!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Восьминіг – 1,5 кг
  • Гарбуз – 500 гр.
  • Батат – 300 гр.
  • Соус теріякі» – 100 мл
  • Вершки 30% – 50 мл
  • М’ята – 10 гр.
  • Базилік – 10 гр.
  • Петрушка – 30 гр.
  • Корнішони мариновані – 3 шт.
  • Гірчиця діжонська – 2 ст. л.
  • Анчоуси консервовані – 10 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • мариновані Каперси – 10 гр.
  • Масло оливкове – 80 мл
  • Оцет винний білий – 1 ч. л.
  • Розмарин сушений – ¼ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, згідно зі списком інгредієнтів.

Крок 2. Промитого восьминога розрізаємо, відокремлюючи розум від щупалець – відбиваємо за допомогою кухонного молоточка.

Крок 3. Щупальця поміщаємо в невеликий сотейник і проварюємо на водяній бані протягом 90-120 хвилин.

Крок 4. Паралельно очищений батат нарізаємо шматочками і складаємо в піалу, поливаємо 10 мл оливкової олії і присипаємо розмарином – перемішуємо для рівномірного розподілу добавок.

Крок 5. Викладаємо овочеві скибочки на деко, попередньо устеленный листом пекарської папери, і запікаємо протягом 20 хвилин при температурної позначки 180 градусів.

Крок 6. М’якоть гарбуза нарізаємо кубиками середнього розміру і відварюємо до м’якості.

Крок 7. Готову гарбуз перебиваємо заглибним блендером. Пюре солимо, перчимо, а також вливаємо вершки – заважаємо і повертаємо на конфорку, домагаючись загустіння.

Крок 8. Для соусу проварюємо петрушку, м’яту і базилік близько 30 секунд в окропі, потім охолоджуємо зелень в крижаній воді.

Крок 9. В чашку блендера викладаємо ошпарену зелень, додаємо каперси, оцет, гірчицю, анчоуси, очищені зубки часнику і залишки масла – подрібнюємо до однорідності.

Крок 10. Відварені щупальця готуємо на грилі з обох сторін, змащуємо соусом теріякі» і подпекаем в духовій шафі ще 5-7 хвилин (180 градусів).

Крок 11. Подаємо блюдо: на дно тарілки викладаємо порцію помаранчевого пюре, а з боків кладемо морепродукти і запечений батат – приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!