Восьминіг – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Маленькі восьминоги, смажені на сковороді

Маленькі восьминоги, смажені на сковороді – це святкова закуска, яка розлітається з тарілок в мить ока, бо це нереально смачно і ароматно. Для приготування нам буде потрібно відварити морепродукти, а тільки після обсмажити до рум’яності, додавши пікантні спеції.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Восьминоги – 1 кг
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – 20 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка солодка мелена – за смаком.
  • Масло олію – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Морепродукти розморожуємо при кімнатній температурі і при необхідності очищаємо, обполіскуємо зелень і стряхиваем надлишки вологи, чистимо цибулину і зубки часнику.

Крок 2. У каструлю наливаємо воду, укладаємо цибуля, розрізана навпіл – доводимо до кипіння. Закидаємо восьминогів і варимо 3 хвилини.

Крок 3. Паралельно у сковороді розігріваємо олію і протягом хвилини обсмажуємо рубаний часник, потім додаємо подрібнену петрушку, сіль і паприку – заважаємо.

Крок 4. В ароматну суміш викладаємо морепродукти, тушкуємо 2-3 хвилини. Після, прикриваємо кришкою і чекаємо ще 10-15 хвилин.

Крок 5. Апетитних восьминогів розподіляємо по порційних тарілках і за бажанням доповнюємо картоплею. Приємного апетиту!