Восьминіг – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Салат з восьминога з картоплею

Салат з восьминога з картоплею – оригінальна і дуже апетитне блюдо, перед яким ніхто не зможе встояти. Крім гармонійно підібраних складових, другорядну роль забирає на себе заправка, яка складається з кислого лимонного соку, оливкової олії і меду.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Восьминоги (міні) – 500 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • салатний Мікс – 100 гр.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Томати «черрі» – 6 шт.
  • Орегано – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • М’ята – за смаком.

Для заправки:

  • Масло оливкове – 5 ст. л.
  • Сік лимона – 2 ч. л.
  • Оцет бальзамічний – 2 ч. л.
  • Гірчиця – ½ ч. л.
  • Мед рідкий – ½ Ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібних восьминогів розморожуємо і варимо протягом 2-3 хвилин з моменту закипання.

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо водою і ріжемо на часточки. Заливаємо нарізку крутим окропом і проварюємо на максимальному полум’я після закипання 7-9 хвилин, зливаємо воду і повертаємо на конфорку, випарівая воду, що залишилася. Потім часточки зберігаємо в теплому вигляді.

Крок 3. Для соусу змішуємо всі компоненти, перелічені в списку вище під графою «для заправки».

Крок 4. Солодку цибулину «звільняємо» від лушпиння, нарізаємо пір’ям і пасеруємо на оливковій олії близько 5 хвилин.

Крок 5. До цибулі викладаємо морепродукти, присипаємо орегано і готуємо на сильному вогні, періодично помішуючи.

Крок 6. Додаємо картопляні скибочки і акуратно перемішуємо, намагаючись не порушити цілісність овочів.

Крок 7. Мікс салатів розподіляємо по сервировочному блюда, зверху кладемо теплі компоненти, доповнюємо половинками черрі і посипаємо м’ятою – насолоджуємося обалденным смаком. Приємного апетиту!