Салат з восьминога з картоплею
Салат з восьминога з картоплею – оригінальна і дуже апетитне блюдо, перед яким ніхто не зможе встояти. Крім гармонійно підібраних складових, другорядну роль забирає на себе заправка, яка складається з кислого лимонного соку, оливкової олії і меду.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Восьминоги (міні) – 500 гр.
- Картопля – 5 шт.
- салатний Мікс – 100 гр.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Томати «черрі» – 6 шт.
- Орегано – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- М’ята – за смаком.
Для заправки:
- Масло оливкове – 5 ст. л.
- Сік лимона – 2 ч. л.
- Оцет бальзамічний – 2 ч. л.
- Гірчиця – ½ ч. л.
- Мед рідкий – ½ Ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Дрібних восьминогів розморожуємо і варимо протягом 2-3 хвилин з моменту закипання.
Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо водою і ріжемо на часточки. Заливаємо нарізку крутим окропом і проварюємо на максимальному полум’я після закипання 7-9 хвилин, зливаємо воду і повертаємо на конфорку, випарівая воду, що залишилася. Потім часточки зберігаємо в теплому вигляді.
Крок 3. Для соусу змішуємо всі компоненти, перелічені в списку вище під графою «для заправки».
Крок 4. Солодку цибулину «звільняємо» від лушпиння, нарізаємо пір’ям і пасеруємо на оливковій олії близько 5 хвилин.
Крок 5. До цибулі викладаємо морепродукти, присипаємо орегано і готуємо на сильному вогні, періодично помішуючи.
Крок 6. Додаємо картопляні скибочки і акуратно перемішуємо, намагаючись не порушити цілісність овочів.
Крок 7. Мікс салатів розподіляємо по сервировочному блюда, зверху кладемо теплі компоненти, доповнюємо половинками черрі і посипаємо м’ятою – насолоджуємося обалденным смаком. Приємного апетиту!