Паста з восьминогами
Паста з восьминогами – це смачне і в той же час корисне блюдо, яке багате білками і практично не містить жирів. Урізноманітніть свій звичний раціон і приготуйте незвичайний вечерю, який подарує вам справжнє гастрономічне задоволення, завдяки вдалому поєднанню продуктів.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Паста – 200 гр.
- Восьминіг – 750-800 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Масло оливкова – 2-3 ст. л.
- Петрушка – за смаком.
- Перець червоний стручковий – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
Для бульйону:
- Стебло селери – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Лист ларва – 2 шт.
- Вино біле/оцет винний білий – 50-70 мл
Процес приготування:
Крок 1. Основний компонент ретельно промиваємо під водою, видавлюємо очей, із зусиллям натиснувши зі сторони голови і знову обполіскуємо.
Крок 2. У велику каструлю наливаємо воду і закидаємо морепродукт, очищену цибулину і морквину, стебло селери, приправляємо лавровим листом і вином – доводимо до кипіння і проварюємо близько 40 хвилин. Для того щоб м’ясо восьминога мало більш ніжну текстуру, рекомендується відбити молоточком перед термічною обробкою.
Крок 3. Морепродукт остуджуємо в тому ж бульйоні, в якому він варився. Після, витягуємо з рідини і нарізаємо щупальця невеликими «шайбочками».
Крок 4. Бульйон проціджуємо, доводимо до кипіння і, подсалив, відварюємо пасту. Паралельно у сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо чилі, очищений часник.
Крок 5. Приблизно через 1-2 хвилини відправляємо в ту ж жароміцний посуд нарізаного восьминога, перемішуємо і готуємо 2-3 хвилини. Знімаємо пробу і при бажанні солимо.
Крок 6. Далі з’єднуємо пасту з морепродуктом, перемішуємо, посипаємо подрібненою петрушкою і приступаємо до сервіровці.
Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!