Восьминіг – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Салат з восьминога і креветок

Салат з восьминога і креветок, доповнений авокадо і ароматною кінзою – це яскраве і неймовірно ароматне блюдо, яке з легкістю прикрасить ваш стіл, накритий з будь-якого приводу. Компоненти прекрасно гармоніюють між собою, а оливкове масло і винний оцет об’єднують їх в єдине ціле.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-8.

Склад:

  • Восьминіг – 1,2-1,5 кг
  • Креветки – 500 гр.
  • Авокадо – 2 шт.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Часник – 6 зуб.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Оцет винний – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Восьминога чистимо і промиваємо під струменем води.

Крок 2. Укладаємо морського «гада» в каструлю відповідного розміру і ставимо на плиту, без додавання води. Доводимо до кипіння, зменшуємо полум’я і проварюємо близько години, прикривши кришкою. Якщо вам здається, що рідини недостатньо, додайте півсклянки води.

Крок 3. В цей час розігріваємо в пательні олію (дві столові ложки), обсмажуємо роздавлені зубчики часнику (чотири штуки) близько хвилини і закидаємо очищені креветки – перемішуємо. Як тільки морепродукти поміняли свій колір – поливаємо соком лимона, підсолюємо і остуджуємо.

Крок 4. У салатнику з’єднуємо креветки, нарізаного кільцями восьминога, скибочки авокадо, дрібно нарізану цибулю, часник і кинзу. Поливаємо компоненти винним оцтом і оливковою олією. Закуску солимо, перемішуємо і ставимо в холод на 20-30 хвилин для просочення.

Крок 5. Ароматний салат розкладаємо по піалах і запрошуємо гостей до столу. Приємного апетиту!