Восьминіг – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Восьминіг в червоному вині

Восьминіг в червоному вині вражає своєю ніжністю, правильно приготований морепродукт в буквальному сенсі тане в роті і зупинитися просто неможливо! Обов’язково приготуйте восьминога за цим рецептом, і ви станете справжнім фанатом» щупалець.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Восьминіг – 1 кг
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Помідори – 130 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Вино червоне сухе – 50 мл
  • Орегано – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку сковороду наливаємо кілька столових ложок води і викладаємо промитого восьминога. Накриваємо кришкою і тушкуємо на помірному полум’я 15-20 хвилин, перевіряючи, чи є рідина, якщо волога випарувалася – знову трохи підливаємо. Готовність перевіряємо проколів м’якоть зубочисткою, вістря має легко входити.

Крок 2. Не гаючи часу, нарізаємо кубиками томати і цибулю, дрібно рубаємо очищені зубчики часнику.

Крок 3. Пасеруємо На рослинній олії цибулю і часник до прозорості.

Крок 4. Додаємо шматочки томату.

Крок 5. Перемішуємо і тушкуємо до м’якості, близько 10 хвилин.

Крок 6. Вливаємо вино і выпариваем спирт протягом 2-3 хвилин.

Крок 7. Відварений морепродукт витягаємо з води і даємо трохи часу охолонути.

Крок 8. Нарізаємо восьминога шматочками бажаного розміру.

Крок 9. Викладаємо в ароматний соус.

Крок 10. Приправляємо орегано, заважаємо і тримаємо на конфорці ще 10-12 хвилин.

Крок 11. Восьминога в соусі доповнюємо гарніром і подаємо до столу. Приємного апетиту!