Восьминіг в червоному вині
Восьминіг в червоному вині вражає своєю ніжністю, правильно приготований морепродукт в буквальному сенсі тане в роті і зупинитися просто неможливо! Обов’язково приготуйте восьминога за цим рецептом, і ви станете справжнім фанатом» щупалець.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Восьминіг – 1 кг
- Цибулина – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Помідори – 130 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Вино червоне сухе – 50 мл
- Орегано – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку сковороду наливаємо кілька столових ложок води і викладаємо промитого восьминога. Накриваємо кришкою і тушкуємо на помірному полум’я 15-20 хвилин, перевіряючи, чи є рідина, якщо волога випарувалася – знову трохи підливаємо. Готовність перевіряємо проколів м’якоть зубочисткою, вістря має легко входити.
Крок 2. Не гаючи часу, нарізаємо кубиками томати і цибулю, дрібно рубаємо очищені зубчики часнику.
Крок 3. Пасеруємо На рослинній олії цибулю і часник до прозорості.
Крок 4. Додаємо шматочки томату.
Крок 5. Перемішуємо і тушкуємо до м’якості, близько 10 хвилин.
Крок 6. Вливаємо вино і выпариваем спирт протягом 2-3 хвилин.
Крок 7. Відварений морепродукт витягаємо з води і даємо трохи часу охолонути.
Крок 8. Нарізаємо восьминога шматочками бажаного розміру.
Крок 9. Викладаємо в ароматний соус.
Крок 10. Приправляємо орегано, заважаємо і тримаємо на конфорці ще 10-12 хвилин.
Крок 11. Восьминога в соусі доповнюємо гарніром і подаємо до столу. Приємного апетиту!