Салат зі щупальцями восьминога
Салат зі щупальцями восьминога – це традиційна страва Сицилії, яке при бажанні запросто можна відтворити на власній кухні. Достатньо лише підготувати компоненти, згідно зі списком інгредієнтів, нарізати, перемішати і, вуаля, через 5 хвилин, закуска готова!
Час готування – 5 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
- Щупальця восьминога (варені) – 500 гр.
- Огірки – 100 гр.
- Морква – 100 гр.
- Томати «черрі» – 100 гр.
- Стебло селери – 1 шт.
- стручковий Перець чилі – за смаком.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Сік лимона – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розпаковуємо відварні щупальця і нарізаємо їх досить товстими кружальцями – висипаємо в салатник.
Крок 2. Очищену моркву і селеру нарізаємо невеликими скибочками і відправляємо до морепродуктам.
Крок 3. Приправляємо інгредієнти подрібненим перцем чилі, соком лимона, оливковою олією і сіллю.
Крок 4. Додаємо півкільця свіжого огірочка і половинки чері.
Крок 5. Складові перемішуємо, знімаємо пробу і при необхідності досолює.
Крок 6. Страву подаємо в загальному блюді або на порційних тарілках. Приємного апетиту!