Восьминіг – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Салат зі щупальцями восьминога

Салат зі щупальцями восьминога – це традиційна страва Сицилії, яке при бажанні запросто можна відтворити на власній кухні. Достатньо лише підготувати компоненти, згідно зі списком інгредієнтів, нарізати, перемішати і, вуаля, через 5 хвилин, закуска готова!

Час готування – 5 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Щупальця восьминога (варені) – 500 гр.
  • Огірки – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Томати «черрі» – 100 гр.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • стручковий Перець чилі – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сік лимона – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розпаковуємо відварні щупальця і нарізаємо їх досить товстими кружальцями – висипаємо в салатник.

Крок 2. Очищену моркву і селеру нарізаємо невеликими скибочками і відправляємо до морепродуктам.

Крок 3. Приправляємо інгредієнти подрібненим перцем чилі, соком лимона, оливковою олією і сіллю.

Крок 4. Додаємо півкільця свіжого огірочка і половинки чері.

Крок 5. Складові перемішуємо, знімаємо пробу і при необхідності досолює.

Крок 6. Страву подаємо в загальному блюді або на порційних тарілках. Приємного апетиту!